pelaaminen

Vertailussa Logitechin G Pro Wireless sekä G Pro X Superlight

  • 29 July 2021
  • 0 kommenttia
  • 100 katselukertaa
Vertailussa Logitechin G Pro Wireless sekä G Pro X Superlight
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Logitechin huippusuosiota nauttinut G Pro Wireless malli on saanut päivitystä! Logitech G Pro X Superlight julkaistiin vuoden 2020 lopulla. Tässä artikkelissa vertaillaan uutta ja vanhaa mallia, sekä käydään lävitse pelihiireen tulleet muutokset.

 

Ominaisuudet

 

Pelihiirellä on monia tärkeitä ominaisuuksia, kuten esimerkiksi hiiren muotoilu ja paino. Seuraavassa osiossa käydään seikkakohtaisesti läpi mitä kaikkea on muuttunut uuden Superlight mallin myötä. G Pro X Superlight mallin laajemman arvostelun voit lukea Yhteisön artikkelistamme!

 

Paino

 

Yksi suurimmista muutoksista on hiiren paino. Wireless malli painaa 80 grammaa mutta uusi Superlight on kyetty saamaan alle 63 gramman painoiseksi. Kyseisellä painolla Superlight on yksi kevyimmistä pelihiiristä markkinoilla, ja tekee sen vielä ilman ”hunajakenno” rakennetta. Superlightin painopistettä on myös kehuttu vakaaksi ja tasaiseksi. Ottamalla usb-suojakkeen pohjasta pois, molemmista malleista voi pudottaa painoa kahdella grammalla.

 

Muotoilu, näppäimet ja kytkimet

 

Superlight noudattaa samaa symmetristä muotoilua, kuin aikaisempi Wireless malli. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että uusi malli ei sopisi käteen, jos olet pitänyt aiemmastakin mallista. Näppäimet on poistettu hiiren oikealta puolelta. Tämä saattaa haitata sinua jos olet vasenkätinen tai jos olet käyttänyt molempien puolien hiirennäppäimiä. Logitech kertoo parantaneensa klikkien kytkimiä uusiin kestävämpiin versioihin. Tuntuma on kuitenkin monen mukaan todella samanlainen kuin ennen. Pientä eroa on klikkaamiseen vaadittavassa voimassa, eli hiiren klikki tuntuu hieman "painavammalta". Hiiren rulla on tehty läpikuultavaksi verrattuna Wireless malliin, mutta tuntuma rullassa on samanlainen kuin ennenkin. Rullaa pyöräyttäessä siinä on selkeät tasot ja hiiren rullan klikkaamisen aktivointiherkkyys on pidetty entisellään.

 

Akku ja sensori

 

Wireless mallissa akun kestoksi on luvattu 60 tuntia RGB-valaistuksen ollessa pois päältä, ja valaistus päällä 46 tuntia. Superlight malliin akun kesto on saatu parannettua 70 tunnin pituiseksi. Miinuksena mainittakoon, että Superlight käyttää vieläkin microUSB-kaapelia, eikä siihen ole päivitetty USB-C vaihtoehtoa. Hiiren sensori on myös saanut päivitystä. Uusi sensori tukee jopa 25 tuhannen DPI-arvoa.

 

RGB-valaistus

 

Superlightin RGB-valaistusta on karsittu isolla kädellä painon vähentämiseksi. Logitech logo on vaihdettu valaistavan sijaan maalatuksi ja kolmen miniledin sijaan hiiressä on enää yksi ledi, joka ilmoittaa ensin akun määrän, ja sitten DPI-asetuksen eri värien avulla. Värejä ja DPI-arvoa voit säätää Logitech G Hub -sovelluksen avulla.

 

Hiiren mukana tulevat lisävarusteet

 

Superlight tulee uusilla PTFE-jalaksilla. Ne takaavat esteettömän liikkumisen hiirelle ja pitää painon jakautumisen hyvänä. Lisänä saat PTFE-jalaksen lataussuojukselle jos tahdot asentaa sen myös siihen lisäten pinta-alaa jalaksille. Lataussuojan jalka lisää hiiren painoa noin kaksi grammaa. Hiiren mukana tulee myös kylkipito- sekä näppäinpitoteipit. Ne auttavat hiirtä pysymään otteessasi nopeissakin liikkeissä. Superlightin PTFE-jalaksia kehutaan samanlaatuisiksi kuin netissä jälleenmyytävien jalaksien parhaimmisto, eli jalaksia ei ole tarpeen päivittää lainkaan, vaan pärjäät hiiren omilla jalaksilla loistavasti.

 

Kannattaako Wireless-mallista päivittää superlight-malliin

 

Jos omistat jo entuudestaan G Pro Wireless -mallin, saattaa päivittäminen Superlightiin silti olla järkevää. Huomattavasti pienempi paino ja PTFE-jalakset antavat selkeästi parannellun käyttökokemuksen. Mukana tulevat pitoteipit ovat myös hyvä lisä, ja ne auttavatkin hiirtä pysymään paremmin otteessasi. Superlight-mallissa hinta on toki korkeahko, mutta jos hinta ei ole sinulle este ja tahdot vain parasta, on silloin Superlight oikea valinta. Esports pelaajista todella moni on siirtynyt käyttämään Superlightia, esimerkiksi Encestä hiirtä käyttää Doto, Dycha sekä Snappi. Alta voit katsoa Superlightin tarkemman esittelyvideon.

 

Onko sinulla käytössäsi G Pro Wireless tai G Pro X Superlight -pelihiiri?

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa