Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Telia 5G kokeilu.jpg

 

Tiedätkö, mitä hyötyä 5G tarjoaa käyttäjilleen jo nyt? Jos et, lue tämä. Nyt pääset myös halutessasi testaamaan 5G:n toimivuutta: tarjoamme Telia Yhteys -puheliittymäasiakkaillemme kahden viikon kokeilujakson viidellä eurolla.

 

1. 5G:n tiedonsiirto on nopeaa ja vakaata


Verkkokäyttäjälle 5G tarkoittaa huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä: 4G:hen verrattuna tiedonsiirto nopeutuu moninkertaisesti. Suomalaisille nopeilla yhteyksillä on erityisen suuri merkitys, koska käytämme mobiilidataa eniten maailmassa.

 

5G-yhteys ei hyydy kovassakaan käytössä. Tämä ilahduttaa esimerkiksi suoratoistopalvelujen käyttäjiä ja pelaajia. Uuden sarjan koko tuotantokauden tai monen gigan pelin voi ladata sekunneissa.

Myös työkäytössä 5G tuo parannusta vanhaan.

”Lähetän jatkuvasti verkon yli isoja videotiedostoja, eikä niiden latautumista voi odottaa kauan”, sanoo media-alan yrittäjä, Telia 5G -lähettiläs ja entinen e-sporttaaja Joonas Nieminen

 

”Kuvaan muun muassa Ylelle. Uutisten, ajankohtaisohjemien tai urheilun videomateriaalien pitää yleensä olla saman päivän aikana telkkarissa. Tiedostot on saatava nopeasti kentältä Pasilaan Ylen leikkaajalle. Jos joudun lähettämään tiedostoja tien päältä, viritän 5G-puhelimesta oman hotspotin. Nopea 5G-yhteys auttaa tässä paljon! Se on myös turvallisempi vaihtoehto kuin vaikkapa kahvilan tai hotellin julkinen wifi-verkko”, Nieminen sanoo.

 

2. Viive poistuu, pelikokemus paranee

 

Erityisesti reaaliaikaisissa peleissä 5G-yhteydet ovat huima edistysaskel. Pelit latautuvat ja käynnistyvät nopeammin, mutta ennen kaikkea pelikokemus paranee.

 

5G-verkoissa data liikkuu nopeasti palvelimien ja laitteiden välillä, jolloin pelaajia turhauttava latenssi eli viive lyhenee. Latenssilla tarkoitetaan aikaa, joka puhelimella kuluu keskusteluun palvelimen kanssa. Pelaamisesta tulee saumatonta ja se nostaa pelikokemuksen aivan toiselle tasolle myös mobiilissa.

 

”Nykyään AAA-tason pelit ovat grafiikoiltaan fotorealistisia. Tämä tarkoittaa isoja tiedostokokoja, isoja päivityksiä ja paljon dataa per sekunti vilistämässä ruudulla. Joidenkin pelien koot ovat nykyään jopa pari sataa gigaa”, Joonas Nieminen sanoo.

 

E-sporttaajille nopeammat reagointiajat ja suuremmat latausnopeudet merkitsevät myös parempia mahdollisuuksia voittoon.

 

3. Jollet usko, testaa itse


Telia Yhteys -puheliittymäasiakkaana sinulla on nyt mahdollisuus kokeilla 5G:n käyttöä kahden viikon ajan vain viidellä eurolla. Kokeilujakson jälkeen liittymän voi halutessaan päivittää 5G-liittymäksi Minun Teliassa.

 

Jotta voit käyttää 5G:tä, sinun täytyy olla 5G-verkon kuuluvuusalueella. Katso oman alueesi 5G-kuuluvuus verkkokartasta tai Telian 5G-paikkakuntien luettelosta.

 

 

 

Näin hankit 5G-testijakson

    • Telia Yhteys -puheliittymäasiakkaalla on mahdollisuus kokeilla 5G:n käyttöä kahden viikon ajan 5 € hintaan.
    • Pääset hyödyntämään 5G-teknologian yhteyksiä, kun käytössäsi on 5G-tuella varustettu laite, mobiililiittymä ja SIM-kortti.
    • Tilaa kokeilujakso lähettämällä tekstiviesti: TILAA 5GKOKEILU numeroon 15400.
    • Kun liittymä on yhdistetty 5G-verkkoon, näkyy laitteessa verkon tunnuksena 5G-kuvake. Jos 5G-verkkoon ei pystytä yhdistämään, toimii liittymäsi tavalliseen tapaan myös muissa saatavilla olevissa verkoissa (esim. 4G).

 

 

--

 

Lue myös:

Telian toimitus
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/5G-artikkelit-ja-uutiset/Nain-hyodyt-5G-liittymasta-testaa-jos-et-usko/ba-p/232349
Linkki kopioitu
33 kommenttia 👇