Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

 

Ympäristönsuojelu on meidän kaikkien yhteinen asia.Ympäristönsuojelu on meidän kaikkien yhteinen asia.

 

Ympäristönsuojelu, ilmastonmuutos ja kulutuksen vähentäminen ovat jatkuvasti lehtien otsikoissa ja kahvipöytäpuheissa. Ei kulu päivääkään ilman, että törmää uutiseen tai postaukseen maailman tilasta ja ilmastonmuutoksen todellisuudesta. Maailmantuska valtaa ja ahdinko pahenee. Miten voin itse vaikuttaa?

 

Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa yhteisen maapallomme tulevaisuuteen. Alle on kerätty pari vinkkiä, joiden avulla olen itse yrittänyt kantaa korteni kekoon niin ruokahävikin vähentämisen, kiertotalouden edistämisen kuin jätteiden lajittelunkin osalta. Nämä sovellukset eivät ehkä ratkaise ilmasto-ongelmaa, mutta auttavat tekemään oman osan.

 

resq club

 

ResQ Club -sovellus on kehitetty taistelemaan ravintoloiden ruokahävikkiä vastaan. Ravintolat voivat lisätä lounas- ja päivälliskattauksista ylijääneitä ruoka-annoksia myytäväksi edullisemmin ResQ-sovelluksen kautta, jolloin käyttäjät voivat käydä nappaamassa suosikkiruokiaan edullisemmalla mukaan. ResQ -sovellus näyttää lähialueen pelastettavat annokset kartalla ja omista lempiravintoloista voi aktivoida ilmoitukset käyttöön, jolloin saat ensimmäisten joukossa tiedon pelastettavista annoksista. Sovelluksen asetuksista voi lisätä suodattimia kuten ruokavalio tai allergiat, jonka jälkeen saat ilmoitukset ainoastaan ruokavalioosi soveltuvista annoksista. ResQ-sovellukseen on myös mahdollista ladata rahaa ja sinne voi hankkia jopa lahjakortteja!

 

Käytän itse tätä lähes poikkeuksetta lounasruokien hakemiseen!

https://www.resq-club.com/fi/ 

 

ResQ ClubResQ Club

 

zadaa

 

Zadaa yhdistää muotivaatteiden innokkaat myyjät ja ostajat. Homma toimii periaatteessa kuten kirpputori tai Second hand -kauppa, mutta näppärästi omalta kotisohvalta. Myyjä laittaa kuvan tuotteesta sovellukseen ja lisää tuotteen tiedot. Sitten sovellus etsii sille sopivan ostajan. Kun tuote on myyty, sovellus antaa ohjeet tuotteen postittamiseen. Zadaa tekee yhteistyötä Matkahuollon kanssa ja pakettien lähettäminen onkin tehty todella helpoksi. Maksu tuotteesta tulee suoraan myyjän tilille. Zadaa Protection vakuuttaa ostokset 10 000€ asti.

 

Sovellusta on tullut jonkun verran käytettyä niin myyjän kuin ostajankin osassa ja tuotteet ovat olleet todella hyväkuntoisia ja sovelluksen käyttö helppoa! Erityistä plussaa yhteistyöstä Matkahuollon kanssa, koska omasta mielestäni nettikirppareilla työläintä on aina postittaminen.

 

https://zadaa.co/fi/ 

 

ZadaaZadaa

 

 

tori.fi

 

Jos Zadaa keskittyy lähinnä muotivaatteiden ja asusteiden myyntiin, niin Tori.fin sovelluksessa onnistuu niin vaatteiden, huonekalujen kuin autojenkin myynti. Torissa on valtava valikoima erilaisia tavaroita ja kauppa käy yleensä todella nopeasti Sovelluksessa voi jättää ilmoituksen omista myytävistä tuotteista tai löytää juuri sinulle sopivan tuotteen. Ostamalla uuden sijasta käytettyä et hyödytä vain omaa pankkitiliäsi vaan myös ympäristö kiittää.

 

Sovellukseen kirjaudutaan omalla sähköpostiosoitteella. Sen jälkeen sovelluksessa voi selata ilmoituksia tai jättää oman ilmoituksen. Sovelluksen kautta on mahdollista lähettää viestiä kiinnostavista kohteista ja jättää ostotarjouksia.

 

Tori.fiTori.fi

 

HSY jäteopas

 

Tuntuuko sinustakin siltä, että jätteiden lajittelu on toisinaan työn ja tuskan takana, kun kädessä onkin tyhjä lakkapullo tai maalipurkki – mihin kummaan ne kuuluu laittaa? Helposti tekisi mieli työntää ne suoraan sekajätteeseen, mutta onneksi kelpo apu lajitteluun on muutaman klikkauksen päässä. HSY Jäteopas kertoo mihin jätteeseen roskasi kuuluu. Lisäksi se ohjaa sinut lähimmän lajittelupisteen luo, mikäli asut pääkaupunkiseudulla.

 

Erityisesti aiemmin mainitun lakkapullon ja suihkutettavan deodorantin tapauksessa tämä sovellus on osoittautunut ihan korvaamattomaksi. Enää ei tarvitse seistä roskakatoksessa arpomassa oikeaa osoitetta.

 

https://www.hsy.fi/fi/asukkaalle/lajittelujakierratys/jateopas/Sivut/default.aspx 

 

HSY JäteopasHSY Jäteopas

 

Canit


Onko pullojen palauttaminen sinustakin työlästä, turhauttavaa eikä ollenkaan siitä saatavan rahallisen hyödyn arvoista? Canit-sovelluksella voit asettaa tyhjät pullot ja tölkit myyntiin, ilmoitat sovellukseen paljonko niitä on ja jäät odottamaan ostotarjouksia. Valitset mieluisen tarjouksen ja ostaja tulee hakemaan ne sinulta ja palauttaa puolestasi kauppaan. Kiinnostunut pullonkerääjä taas lisää Canit-sovellukseensa rahaa, tekee ostotarjouksia ja nappaa hyödyt pullojen palauttamisesta kauppaan. Sovelluksen oman arvion mukaan ostamalla 10€ edestä tölkkejä ja pulloja voi saada kaupasta jopa 20€.

https://www.canit-app.com/fi?fbclid=IwAR3sJ6AAuKiIlBVeeDTccwTFv7arYNd-Gm0ZdA1k1akNByXaWQCqdKRkcHk 

 

CanitCanit

 

Yllä olevat sovellukset ovat allekirjoittaneella kovassa käytössä ja olen ollut niihin todella tyytyväinen! Helppo tapa miettiä omaa kulutusta ja pyrkiä parempiin valintoihin.

 

Onko sinulla jokin edellä mainituista käytössä vai löytyykö omasta puhelimesta joku vastaava sovellus? Vinkkaa omat suosikkisi kommenttiosioon! Autetaan maapalloa yhdessä Hymiö Silmänisku

 

Lue myös nämä:

 

LiisaMn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/5-sovellusta-ekologisempaan-elamaan/ba-p/189175
Linkki kopioitu