peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
51514 Jäsentä
149071 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Älykellot esittelyssä – Samsung Galaxy Watch vs. Apple Watch, kumpi korjaa potin?

Moderaattori
Moderaattori

Älykellot esittelyssä – Samsung Galaxy Watch vs. Apple Watch, kumpi korjaa potin?

Älykellot.pngVasemmalla perinteisiä kelloja muistuttava Samsung Galaxy Watch ja oikealla pehmeämmin muotoiltu Apple Watch series 4.

Syksy on ollut mielenkiintoista aikaa älykellojen ystäville, kun sekä Samsung, että Apple julkaisivat uudet lippulaivamallinsa. Apple Watch series 4 ja Galaxy Watch esittelevät kaksi varsin erilaista lähestymistapaa älykellojen maailmaan.

 

Ulkoasu erottaa kilpailijat toisistaan


Galaxy Watch ja Apple Watch eroavat toisistaan erityisesti ulkoasun osalta. Applella ja Samsungilla on selkeästi hyvin erilainen näkemys siitä, miltä älykellon tulisi näyttää ja kuinka sen tulisi toimia.

Galaxy Watch on muodoltaan pyöreä ja muistuttaa designiltaan perinteistä kelloa. Valittavana on kaksi kokoa, 42mm ja 46mm, joilla viitataan näytön halkaisijaan. Kosketusnäyttöä ympäröi pyörivä kehys scrollausta ja navigointia varten.

Apple Watch on puolestaan suorakaiteen muotoinen ja Galaxy Watchin tapaan valittavana on kaksi kokoa, korkeudeltaan 40mm tai 44mm. Kellon sivussa on pyörivä monitoimipainike, jota Apple kutsuu nimellä Digital Crown.

 

Galaxy Watch 42mm on tarjolla ruusukultaisena ja mustana, kun taas isompi 46mm versio ainoastaan hopeisena. Apple Watchin perusmallit ovat saatavilla hopeisena, kultaisena tai harmaana. Molempiin löytyy erilaisia rannekkeita, joilla kellon ulkoasua voi muuttaa mieleisekseen. Applella valikoima on ainakin toistaiseksi merkittävästi Samsungia isompi, mutta periaatteessa mikä tahansa 20 tai 22mm normaaliranneke käy myös Galaxy Watchiin.

 

Galaxy Watchin AMOLED-näytön resoluutio on 360 x 360 molemmissa kokoluokissa. Apple Watchin isommassa mallissa puolestaan 368 x 448 ja pienemmässä 324 x 394.

Apple Watchin näyttö on kasvanut 30% verrattuna aiempiin malleihin, joten näytölle mahtuu aiempaa enemmän yhtäaikaista tietoa ja yksityiskohtia. Suorakaiteen muotoinen näyttö tekee siitä Galaxy Watchia paremman esimerkiksi tekstin lukemiseen. Toisaalta Galaxy Watchin muotoilu ja näyttö muistuttaa enemmän perinteistä kelloa, eikä minikokoista tietokonetta Apple Watchin tapaan.

 

Apple Watch on ohuempi ja painaa hieman Galaxy Watchia vähemmän. Lienee kuitenkin tottumis- ja mielipidekysymys, kumpi sopii omaan käyttöön parhaiten.


Kauniin kuoren alta löytyy rutkasti tehoa

 

Galaxy Watchin konepellin alla hyrrää Samsungin oma Tizen-käyttöjärjestelmä 1.15 GHz suorittimella ja 4 Gt sisäisellä muistilla. Apple Watch on varusteltu watchOS 5 –käyttöjärjestelmällä, 16 Gt muistilla ja sen prosessorin luvataan olevan jopa kaksi kertaa aiempaa nopeampi.

 

Galaxy Watchin kenties puhutuin ominaisuus ja valttikortti on tuki sisäänrakennetulle sähköiselle SIM-kortille eli eSIM:lle, jonka avulla voit vastata puheluihin ja viesteihin tai kuunnella musiikkia ilman puhelinta. eSIM toimii siis täysin perinteisen SIM-kortin tavoin ja se aktivoidaan digitaalisesti. Apple Watch tukee eSIMiä toistaiseksi vain muutamassa maassa ja myös Suomen osalta aikataulu on täysin avoimena.

 

Älykelloissa akunkestolla on erityisen suuri merkitys ja akun pitää kestää vähintään koko päivän kovassakin käytössä. Tällä osa-alueella Galaxy Watch ottaa selkeän erävoiton kilpailijastaan. 46mm version akun luvataan kestävän jopa 7 päivää ja pienemmän 42mm version neljä päivää. Näihin lukemiin verrattuna Apple Watchin akunkesto on vaatimaton 18 tuntia, joka toki riittää mainiosti, jos kellon pystyy lataamaan öisin. Molemmat kellot ladataan langattomasti erillisen latausalustan avulla.

 

Yksi keskeinen ero on yhteensopivuus eri älypuhelinmallien kanssa. Apple Watch toimii ainoastaan iPhonen kanssa, kun taas Galaxy Watch tukee sekä Androidia, että Applen iOS-käyttöjärjestelmää. On kuitenkin paikallaan huomauttaa, että Galaxy Watchin kaikki ominaisuudet ja hienoudet eivät toimi iPhonella, tai edes kaikilla Android-luureilla. Parhaan käyttäjäkokemuksen saa, kun Galaxy Watchia käyttää Samsungin Galaxy-sarjan puhelimella.

 

Älyä kelloon sovelluksilla

 

Capture.PNG

 

Älykelloja on markkinoitu ennen kaikkea niiden terveyteen ja hyvinvointiin liittyvillä ominaisuuksilla ja sovelluksilla. Apple on ollut edelläkävijänä tämän suhteen, mutta Samsung yrittää parhaansa mukaan kiriä etumatkaa kiinni. Molemmat kellot sisältävät paitsi perinteiset askel- ja sykemittarit, myös lukuisia kehittyneempiä toimintoja.

Apple Watch tunnistaa ja varoittaa, jos syke heittelee epänormaalisti. Se sisältää myös sensorin, joka tunnistaa jos käyttäjä kaatuu ja soittaa automaattisesti apua tietyn ajan kuluttua. Merkittävin uudistus on kuitenkin mahdollisuus ottaa sydänfilmi eli EKG, joka mittaa sydämen sähköisiä impulsseja ja jonka avulla saadaan paljon tietoa sydämen toiminnasta. Tämä ominaisuus on toistaiseksi käytössä vain Yhdysvalloissa, mutta toivottavasti saapuu myös Suomeen lähitulevaisuudessa.

Galaxy Watch osaa puolestaan varoittaa, jos syke on liian korkea ja ehdottaa erilaisia hengitysharjoituksia, joilla sen saa takaisin normaalitasolle. Se osaa seurata ja mitata unesi laatua, joten saat tietoa miten yösi on sujunut. Kello sisältää myös liikuntasovelluksen, joka tunnistaa kuusi eri harjoitusta ja tallentaa käyttäjän treenit automaattisesti. Halutessaan käyttäjä voi myös valita treenin manuaalisesti 39 vaihtoehdon joukosta. Molemmat kellot ovat vesitiiviitä, joten myös uiminen onnistuu ongelmitta.

 

Musiikkisovellusten osalta kyse on kahden kaupasta. Apple Watch toimii luonnollisesti parhaiten Apple Music –palvelun kanssa, kun taas Galaxy Watch toimii näppärästi Spotifyn kanssa ja tukee mm. Spotifyn offline-soittolistoja.

 

Applen etumatka älykelloissa näkyy saatavilla olevien sovellusten määrässä. Apple on pystynyt houkuttelemaan kolmannen osapuolen sovelluskehittäjiä Samsungia paremmin ja sovellusvalikoima on näin ollen suurempi. Samsung tekee varmasti kaikkensa kuroakseen eron kiinni, joten tilanne voi muuttua tulevaisuudessa.

 

Speksit vertailussa

 

 

Galaxy Watch

Apple Watch
Mitat           

42 mm: 41,9 x 45,7 x 12,7 mm  

46 mm: 46 x 49 x 13 mm

40 mm: 40 x 34 x 10,7 mm       

44 mm: 44 x 38 x 10,7 mm

Paino

42 mm: 49 g

46 mm: 63 g

40 mm: 40 g
44 mm: 48 g
Akunkesto Jopa 4-7 päivää 18 tuntia
Näyttö ja resoluutio Super Amoled
360 x 360
OLED Retina
40 mm
: 324 x 394
44 mm: 448 x 368
Sykemittari Kyllä Kyllä
eSIM Kyllä Ei
Langaton lataus Kyllä Kyllä
iOS-tuki Kyllä Kyllä
Android-tuki Kyllä Ei
Yhteydet Bluetooth, GPS, Wi-Fi, LTE Bluetooth, GPS, Wi-Fi
Tallennustila 4 Gt 16 Gt
Mobiilimaksaminen               Kyllä, Samsung Pay* Kyllä, Apple Pay

*Huom: Toistaiseksi Samsung Pay ei vielä toimi Suomessa.


Yhteenveto

Apple ja Samsung ovat ottaneet varsin erilaisen lähestymistavan älykellon suunnitteluun, joten selkeää voittajaa on vaikea valita. Galaxy Watchin puolesta puhuu pidempi akunkesto, tuki eSIMille ja klassinen ulkoasu. Apple Watch puolestaan häikäisee terveysominaisuuksillaan ja kattavalla sovellusvalikoimallaan.

Loppujen lopuksi sopivan kellon valinta riippuu hyvin pitkälti käytössä olevasta älypuhelimesta ja ekosysteemistä. Jos kuulut Android-leiriin, niin Galaxy Watch on ilmiselvä ja ainoa toimiva valinta näiden kahden älykellon joukosta. iPhone-käyttäjille suosittelen ehdottomasti Apple Watchia, jotta kellosta saa kaiken irti.

Oletko päässyt testaamaan Apple tai Galaxy Watchia? Kumpi korjaa potin sinun mielestäsi? Jaa käyttökokemuksesi ja kommentoi alle.

Eri mallit ja niiden hinnat löydät verkkokaupastamme:

- Samsung Galaxy Watch

- Apple Watch

 

 


Lue lisää:

- Käyttökokemukset Samsung Galaxy Watch

- eSIM, kysymykset ja käyttökokemukset

 

 

5 Kommentit
Uusi keskustelija

Tässä olisi ehkä syytä tarkentaa mobiilimaksamisen taulukkoon, että siinä missä teknisesti Galaxy Watch todellakin tukee Samsung Payta, niin Suomessa sitä ei vielä käytännön tasolla ole kun Samsung ei ole palveluaan tänne lanseerannut, toisin kuin sentään yhden pankin korteilla toimiva Apple Pay.

 

Jos Samsung Pay olisi täälläkin saatavilla ja sen myötä Galaxy Watchillakin voisi oikeasti maksaa, niin hankinnan todennäköisyys nousisi huomattavasti, mutta nykytilanteessa ykkössimmi pysyy vielä iPhonessa ja Apple Watch ranteessa. Harmi kyllä, toivottavasti tilanne muuttuu tarjonnan osalta piakkoin.

Moderaattori

Tämä on @Ilkka286 erittäin hyvä huomio ja lisäys. Näin se tosiaan on että Samsung Pay ei ainakaan toistaiseksi vielä toimi Suomessa. Mobiilimaksaminen tekee vahvasti tuloaan, mutta toistaiseksi kenttä on aika hajanainen ja epäselvä. Toivottavasti nämä mobiilimaksamisen ratkaisut saataisiin isosti käyttöön ja homma lähtisi yleistymään.

 

Lisään tuon sinun huomion taulukon alapuolelle.

Uusi keskustelija

Itselläni on Galaxy Watch ja aikaisemmin oli Gear s3 ja sitä ennen ollut pari Applen kelloa.

Omassa käytössä Galaxy vie potin. On miehekkäämpi, mukavampi käyttää, kellomaisempi, lasi on suojassa kun Applen kellossa lasi osuu ensimmäisenä joka paikkaan. Galaxy on terästä kun Applen kello on alumiinia. Tässä muutama kommentti näin äkkiseltään.

Liitteenä videoni unboxingista

 

 

Rekisteröitynyt*

Nurkista kun ei vielä Apple Watchin LTE-mallia saa, niin jos sellaisen hommaan ulkomailta, niin saako siihen Telian kautta e-Sim liittymän?

 

 • LTE
 • 1 (2100 MHz)
 • 3 (1800 MHz)
 • 5 (850 MHz)
 • 7 (2600 MHz)
 • 8 (900 MHz)
 • 18 (800 MHz)
 • 19 (800 MHz)
 • 20 (800 DD)
 • 26 (800 MHz)
 • 39 (TD 1900)
 • 40 (TD 2300)
 • 41 (TD 2500)
 • UMTS
 • 850 MHz
 • 900 MHz
 • 2100 MHz

Nuo siis Ruotsissa myytävän kellon speksit

Moderaattori

@RikuvaltteriLähtökohtaisesti ulkomailta tuodut laitteet eivät toimi Suomessa eSIMillä. Emme siis pysty lupaamaan, että meidän eSIM toimisi Ruotsista ostetussa Apple Watchissa.