Esittelyssä Sony Xperia XZs ja hirviökamera


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10361 kommenttia

Sain testiin Sonyn uutuusluurin - joka on muuten operaattoreista Telialla yksinmyynnissä - Xperia XZs:n. Kun lueskelin speksejä niin minuun kolahti sen takakamera - tässä on 19 megapikselin kamera jonka fps on jopa 960! Mitä se tarkoittaa, katso alla oleva video.


 


Takakamera kuvaa parhaimmillaan 4K-laatua ja videota tällä huippunopealla fps:llä kamera tekee laadulla 720p. Etukameralla voi kuvata videota Full HD -laadulla. On IP-luokituksia ja HD-näyttöä. Tarkemmat speksit löytyvät mm. Sonyn sivuilta sekä verkkokaupastamme.


 


 


 


Kuvasin videon myös 4K-kameralla.


 



 


Perustin tälle mallille oman käyttökokemukset-ketjun, otahan se seurantaan niin tiedät millainen luuri tämä on. Itse tulen siellä kertomaan lisää mm. tämän puhelimen kameroista. Jos haluat tietää jotain erityistä tästä luurista niin hihkaise tässä blogissa tai tuolla foorumin puolella.


 


Ps. Otsikko on tarkoituksella raflaava, tässä puhelimessa kun kamera on aikamoinen hirviö. Vastaavaa en ole ainakaan minä nähnyt :)


 



 


 


EDIT 10.5.2017: Lisäsin toisen Youtube-videon, tällä kertaa kuvaa 4K-kameralla kuvattuna.


8 kommenttia

Kunniamerkki +14

Ihan hauska tuo hidastusefekti. Etenkin joillekin action-materiaalin kuvaajille siitä voi olla iloa kun saa matskuun hienoja efektejä. Toisin kuin noista AR-efekteistä, paitsi tietty pikkulapsille, jotka tykkää tollaisesta höpöhöpöstä :D


 


Sonyn vehkeissä on kyllä pääsääntönä ollut viime vuosina aika laadukkaat kamerat, näköjään kehittelevät edelleenkin uutta sillä saralla. Hyvä hyvä!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

AR-efektejä ollaan käytetty tyttären kanssa leikkiessä, laitetaan etukamera päälle ja ilveillään kameralle. Ei edes talleteta videota vaan annetaan olla kameran päällä :)


 


Hienosti tekniikka kyllä kehittyy, että voidaan livevideon päälle lisätä jotain, reaaliajassa. Tästä kun mennään muutama vuosi niin nämä efektit ovat ihan fotorealistisia.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

AR-efekteillä leikkiminen on tosiaan hauskaa, mutta kyseistä AR-tilaa käytetään mm. Pokemon Go -pelissä. Käytän harvemmin AR-efektejä Sony Z5 Compact -puhelimessani. Tuo hidastusefekti kiinnostaa aika paljon itseäni ja muutenkin Sony on ryhtynyt panostamaan puhelimiin että pelikonsoliin yhä enemmän ja enemmän. Sony tuo lisäksi virtuaalitodellisuutta koko ajan lähemmäksi tätä nykypäivää :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Kieltämättä AR-efektit kiinnostavat itseänikin kunhan niille vain keksitään järkevää käyttöä :)


 


Lisäsin blogiin nyt tuon lupaamani 4K-videon. Jos laitteesi näyttö tukee 4K-videoita niin vaihda videon tarkkuudeksi suurin mahdollinen tarkkuus.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Sony julkaisi tälläisen melkeinpä lyhytelokuvan vastikään ja se on kuvattu Sony Xperia XZs-puhelimilla :)


 


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Hieno :)

Onko telian edustajilla täällä tietoa xzs:n toisen mallin saatavuudesta G8232 64 GB, 4 GB RAM Dual sim? Kyselin sonylta ja pyysivät kyselemää telialta. Jossain telia chatissa kysyinkin, mut ei tiennyt mitään, eikä kai viitsinyt suurempia kysellä. Kuka niistä yleensäkin päättää mitä malleja ottavat myyntiin vai otetaanko mitä saadaan? Tietenkin hinta kiinnostaisi myös. Tuo xz premium kiinnostaisi tällaista vannoutunutta sony-ihmistä suuresti, mutta noilla bezeleillä ja tuolla näytön koolla kokonaismitat tuntuvat vain kovasti liian suurilta.

Moi @TTS74! Kyselin asiasta laitevastaavalta ja kyseinen malli ei valitettavasti ole tulossa valikoimiimme.

Vastaa