peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
57966 Jäsentä
161526 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

HBO:n uusi minisarja Catherine the Great

Moderaattori
Moderaattori

HBO:n uusi minisarja Catherine the Great

Catherinethegreat.jpgHBO:n neliosaisen minisarjan pääosaa esittää Helen Mirren.

HBO:n uusi neliosainen minisarja Catherine the Great saa ensi-iltansa 3.10., ja sen kaikki neljä jaksoa ilmestyvät samana päivänä katseluun. Sarja kertoo Venäjän keisarinna Katariina Suuresta, joka hallitsi maataan vuosina 1762-1796, ja jäi historiaan Venäjän suurvalta-ajan merkittävänä ja pisimpään vallassa olleena naishallitsijan, mutta myös varsin värikkään rakkauselämänsä ansiosta.

 

Oscar- ja Emmy-palkittu Helen Mirren esittää pääosaa tässä BAFTA- ja Emmy-palkitun ohjaaja Philip Martinin ohjaamassa draamassa. Martin on tunnettu esimerkiksi The Queen -sarjasta, joka kertoo Britannian hallitsevasta kuningattaresta Elisabet II:sta. Catherine the Greatin on kirjoittanut Nigel William. Yksi hänen tunnetuimmista aiemmista töistään on minisarja Elizabeth I (2005), jonka pääosassa siinäkin on Helen Mirren. 

 

Sarja on kuvattu pääosin Liettuan pääkaupungissa Vilnassa. Kaupunki on viime vuosina noussut kansainvälisten TV-sarjojen suosituksi kuvauspaikaksi, siellä on muun muassa kuvattu HBO:n keväinen Chernobyl-sarjakin. Vilna on hyvinsäilynyt vanha kaupunki, joka huokuu edelleen aitoa entisajan tunnelmaa ja on siten tarjonnut autenttiset puitteet myös Katariina Suuren ajan kuvaamiseen. 

 

 

Sarja vaikuttaa houkuttelevalta ja laadukkaalta tuotannolta, ja uskonkin sen olevan kiinnostava vaihtoehto erityisesti historiaa tunteville ja siitä kiinnostuneille, samoin niille joihin todellisiin tapahtumiin perustuvat tuotannot uppoavat. Itselläni taustalla kirjahyllystä löytyvät Laila Hirvisaaren kirjat Minä, Katariina sekä Me, keisarinna, jotka luettua tämä sarja tuo oman täydennyksensä menneisyyden Pietariin. 

 

Lue myös: