peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
59904 Jäsentä
165451 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

HD-kanavat siirtyvät paremmille kanavapaikoille - Jatkossa tallennat peruskanavia HD-laadulla

Moderaattori

HD-kanavat siirtyvät paremmille kanavapaikoille - Jatkossa tallennat peruskanavia HD-laadulla

Testi4.png

Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelun kanavanumerointi muuttuu 6.5. alkaen, kun suurin osa peruskanavien HD-versioista siirtyvät nykyisten SD-kanavien tilalle kanavalistan alkuun kanavapaikoille 1-20. Käytännössä siis nykyiset SD- ja HD-kanavat vaihtavat paikkoja.

Samalla Telia TV:n Tallennuspalvelu uudistuu ja jatkossa voit tallentaa valtaosaa peruskanavista teräväpiirtoisella HD-kuvalla. Tallennuspalvelulla tallennat vaikka kaikkia maksuttomia kanavia yhtäaikaisesti ja katsot lempiohjelmiasi silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Lue lisää asiakastukisivuiltamme.

Muutos koskee kaikkia peruskanavia Nelosen ilmaiskanavia lukuun ottamatta. Valitettavasti emme saaneet lupaa Nelonen, Liv, Jim ja Hero -kanavien uudistuksiin, joten niiden osalta kanavapaikat säilyvät ennallaan ja tallennus jatkuu nykyisellä SD-laadulla. Muutos ei koske myöskään asiakkaita, joilla on, Telia Kaapeli-TV, Telia TV -sovellus tai digiboksi muulla kuin Telian laajakaistalla.

Näin uudistus tapahtuu

Kanavapaikkojen muutos tehdään kolmessa aallossa. Ensimmäisenä mukaan tulevat Maikkarin kanavat, joten pystyt tallentamaan vaikkapa jääkiekon MM-kisojen matsit huipputerävällä HD-laadulla. Ylen kanavat seuraavat viikkoa myöhemmin 13.5. ja loput kanavat 22.5.

Muutokset tulevat voimaan muutospäivien aikana. Ongelmatilanteissa käynnistä Telia TV digiboksi uudestaan. Huomioithan myös, että muutoksen myötä jo ajastetut tallennukset saattavat kadota, joten teethän ne tarvittaessa uudelleen.

 

Telia TV kanavapaikat.pngTelia TV:n kanavapaikat muuttuvat kolmessa aallossa.

Huomioitavaa:

  • TLC SD-kanava poistuu ja HD-kanava tulee sen tilalle. Kanavapaikka pysyy samana. Koskee myös kaapeli-TV:tä, jossa kanavahaku on tarvittaessa tehtävä uudelleen.
  • Fox HD:n Catch up -automaattitallennus poistuu. Jatkossa voit tehdä tallennukset itse Fox HD -kanavalta.
  • AlfaTV HD ja National Geographic HD -kanavat siirtyvät kokonaan uusille kanavapaikoille (ks. taulukko). National Geographicilta jo tehdyt tallennukset poistuvat 20.5.2019. Jatkossa National Geographic HD:n tallennukset toimivat saumattomasti Telia TV sovelluksen kanssa.

Peruskanavien kanavanumerot ovat muutoksen jälkeen seuraavat:

Telia TV kanavapaikat 2.pngMuutos koskee kaikkia peruskanavia Nelosen ilmaiskanavia lukuun ottamatta.

Mitä ajatuksia muutos herättää? Otamme palautteet mielellään vastaan. Kysy ja kommentoi alle.

Lue lisää:
Huipputarkat Ultra HD -lähetykset alkavat – Näin saat uudet UHD-kanavat käyttöösi

Parannusta Telia TV:n selainkäyttöön

Artikkelissa on 17 kommenttia
Vakiokalustoa ☆☆
Kirjoituksia: 358

Hmmmm....

 

Olen ymmärtänyt , että Telia TV-palvelu digiboksilla toimii vain Telian kiinteässä verkossa vai olenko väärässä??

 

Jos noin , niin milloin lanseeraatte sellaisen digiboksin , joka toimii myös muiden operaattoreiden kiinteässä verkossa (unicast-yhteydellä) ja miksei myös mobiiliverkossa. Kilpailijoiden digiboksit kyllä ovat jo sellaisia ja meille ei Telian kiinteää liittymää saa.

Moderaattori
Kirjoituksia: 1 411

Meilläkin on ollut jo melko pitkään boksia tarjolla myös muiden operaattoreiden laajakaistoihin. Digiboksi laajakaistalla -palvelu toimii meidän kiinteän laajakaistan kautta ja Digiboksi -palvelu sopii mihin tahansa nettiliittymään. Tarkemmat erittelyt täältä.

 

Pieniä eroja on siis boksin ominaisuuksissa, mutta molempia palveluita kehitetään kokoajan eteenpäin ja esimerkiksi UHD-kanava tuodaan Liigan osalta myös operaattorivapaalle boksille ensi kaudella.

 

boksit.PNG

Poistettu käyttäjä
 
Kirjoituksia: 0

Hienoa, onkin jo odoteltu! Sääli, että Nelosen kanavien kanssa on tuollainen rajoite, mutta kuten tästä on suoraan luettavissa niin vika ei tässä tapauksessa ole Telian. Täytynee laittaa vähän palautetta tuosta pelleilystä Sanoman suuntaan, vaikka se tuskin mitään vaikuttaa.

 

Onko tuossa tallennushommassa vielä ongelma jatkuvien tallennusten kanssa, että ne näkyy vain boksilla eikä sovelluksessa lainkaan?

Vakiokalustoa ☆☆
Kirjoituksia: 358

Kiitos @NikoNo tiedosta.

 

En löytänyt tuosta digiboksista , joka toimii myös muiden operaattoreiden verkoissa , mitään mainintaa siitä tulevatko kaikki kanavat IPTV:nä netin kautta.

 

No oletan niin ja korjatkaa , jos olen väärässä. Jotta tällä purkilla korvaisin nykyisen , niin se edellyttää , että kaikki nykyiset antenniverkon vapaat kanavat tulee olla tarjonnassa mukana mieluiten HD-versioina , kun ne meillä näkyvät nytkin. No MTV3 HD  on poikkeus , mutta eiköhän sekin muutu ilmaiseksi tulevaisuudessa. Olen samaa mieltä edellisten kanssa , että kahden rinnakkaisen palvelun ylläpito on tyhmää.

 

Tallennuspalvelu näyttäisi olevan lisämaksusta ja oletettavasti pilvipalvelu. Onko purkissa mitään paikallista tallennusta eli edes taukotallennusta tai ajansiirtoa?

Moderaattori
Kirjoituksia: 1 411

@Anonymous tässä päivityksessä on kyse siis vain näistä kanavajärjestyksistä ja HD-kanavien tallentamisesta. Muita yksityiskohtia sitten seuraavissa päivityksissä, mutta näistä ei tällä erää ole lisätietoa. 

 

@kustaa1967 Digiboksi -palvelu toimii tosiaan kaikkien operaattorien nettiyhteyksillä ja kaikki kanavat tulee puhtaasti verkon kautta, eli tässä laitteessa ei ole erikseen antenni / kaapeliverkon viritintä. Digiboksin kanavavalikoimaan voi tutustua täällä.

 

Tallennuspalvelu on pilvipohjainen systeemi ja tässä boksissa ei ainakaan tällä hetkellä ole mahdollisuutta kovalevytallennukseen. 

Vakiokalustoa ☆☆
Kirjoituksia: 358

Jaahas.

 

@NikoNo tuon laittamasi linkin dokussa ei mainita vapaista kanavista ensimmäistäkään HD-tasoista , joten kiitos ei.

Vakiokalustoa ☆☆
Kirjoituksia: 324

Vihdoinkin HD-tallennus tulee!! Kiitos Telia. Nyt alkaa näyttämään jo paremmalta, jospa tätä tv-palvelua sittenkin kehitetään eikä kehitys pysähdy. Mielellään tästä maksaa jos parempaan suuntaan mennään.

Uusi keskustelija
Kirjoituksia: 12

Loistava uutinen! Harmillista tietysti, etteivät Nelosen kanavat ole uudistuksessa mukana. Toivottavasti sopu Nelosen kanssa syntyy vielä.

Vakiokalustoa
Kirjoituksia: 81
Kirjautuneena

hd verkko tallennus tulee mut ei nelosen kanaville outoo ettei nelon media anna lupaa vaikka elisalla ja dna on taitaa olla rahasta kii tai huonot neuvotteliat

Uusi keskustelija
Kirjoituksia: 12

Homma ei tainnut MTV3:n osalta mennä täysin putkeen? Ainakin minulla näkyy kanavapaikalla 3 edelleen SD-versio, vaikka kanavan nimeksi onkin jo vaihtunut "MTV3 HD". Oikeasti teräväpiirtoinen versio on yhä paikalla 23. Muuten näyttäisi kaikki olevan, kuten pitikin.

Vakiokalustoa ☆☆
Kirjoituksia: 324

MTV3 HD- kanava on edelleen kanavapaikalla 23, eikä näin ollen tallennettavissa. Kanavalla 3 on Mtv:n suttuinen SD-kuva.

Moderaattori
Kirjoituksia: 523

@ottohukala ja @jarkko35 muutos tapahtuu tämän päivän aikana, eli vielä hetken aikaa odotellaan! Voitte välillä kokeilla käynnistää boksia uudelleen / tehdä kaapeli-tv:en kanavahaku. Hymiö Onnellinen

Uusi keskustelija
Kirjoituksia: 14

Hyvä uudistus muuten, mutta onko Omien Sivujen ohjelmaoppaan kautta tehtävät tallennukset jätetty uudistuksen ulkopuolelle? Mikä tarkoittaa sitä että jatkuvat tallennukset HD-kanavilla eivät onnistu vaan kaikki tallennukset on napsuteltava joka viikko uudestaan. Vai jäikö minulta jotakin huomaamatta?

Uusi keskustelija
Kirjoituksia: 12

@mpiki Kyllä mulla on ainakin MTV3:n osalta Omien Sivujen ohjelmaoppaan kautta ohjelmoidut jatkuvat tallenteet tuleet HD:na. Omien Sivujen ohjelmaoppaasta pitää vaan ainakin toistaiseksi valita kanavan ei-HD versio ja laittaa tallennukseen, niin menee HD:na. Sieltä on vaan nuo kanavien nimet ilmeisesti vaihtamatta.

Uusi keskustelija
Kirjoituksia: 7

Aiheeseen liittyen. Tänään muuttui esim. Mt3 pelkäksi hdksi niin hybridi netti minkä piti olla varmempi ja nopeampi kuin vanha 15mb kiinteä, ei jaksa pyörittää sitä kuvaa vaan pätkii kokoajan ja digiboksissa vilkkuu sininen valo eikä tokene ennenkuin vaihtaa kanavan pois ja takaisin. Olisin halunnut pitää vanhan modeemin, mutta myyjä kertoi, että sen vanhan liittymän saa pitää, mutta kuukausi hinta nousee yli 50 euron. Hybridi modeemi toi pelkkää harmia 6 vuotta toimineeseen systeemin. Nyt voisin maksaa vaikka satasen kuukaudessa jos vain kaikki toimisi kuten puoli vuotta sitten.

Velho
Velho
Kirjoituksia: 2 223

Hei!

 

Onko tuo wifin kautta yhdistettynä boksiin vai piuhalla? Jos wifi kyseessä, kokeile piuhaa. Itse ole  todennut wifin pätkimisherkäksi HD-kanavillav vaikkakin olisi vapaa kanava.

Uusi keskustelija
Kirjoituksia: 7

Tekee johdolla ja wifillä. Vanhalla kiinteällä 15mb netillä ja modeemilla ei ollut mitään ongelmaa.