peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52973 Jäsentä
152208 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Mikä läppäri lukiolaiselle?

Moderaattori
Moderaattori

Mikä läppäri lukiolaiselle?

Capture.PNGKevyt ja kompakti läppäri on lukiolaisen perusvaruste.

Kymmenet tuhannet nuoret aloittavat tänäkin syksynä lukio-opintonsa. Koulut ovat siirtyneet uuteen opetussuunnitelmaan ja niinpä ylioppilaskoekin suoritetaan suurilta osin sähköisesti. Kirjojen lisäksi hankintalistalla on läppäri, ellei sellaista omista jo ennestään. Malleja ja merkkejä on useita ja monissa perheissä mietitäänkin millaisia ominaisuuksia kannettavassa tulee olla ja mikä kone miellyttää sekä opiskelijaa että kukkaroa.

 

Mitä ominaisuuksia läppäriltä vaaditaan?

 

Ylioppilastutkintolautakunnan määrityksen mukaan yo-kokeessa käytettävän laitteen tulee käynnistyä usb-tikulta, siinä on oltava vähintään 2 Gt keskusmuisti ja kuulokeliitäntä. Näyttö ei saa olla yli 18 tuumaa. Lisäksi tarvitaan useampia usb-portteja, koska yo-kokeessa käytettävä Abitin muistitikku varaa yhden portin. Myös ulkoinen hiiri on suositeltavaa.

 

Verkkoliitäntä –ominaisuus on melkeinpä ehdoton, sillä moni koulu toteuttaa kokeen langallisessa verkossa. Jos verkkoliitäntä puuttuu, sen voi hankkia usb-porttiin liitettävällä sovittimella.

 

Verkkokaupastamme löytyy useita vaihtoehtoja, jotka täyttävät nämä vaatimukset. Valikoimassa on vaihtoehtoja kaikkien kukkarolle. Ja mikä parasta, laitteen voi hankkia myös osissa, kuluttomasti ja korottomasti, Telia Rahoituksen kautta.

 

Nämä alla olevat laitteet on testattu valmistajan toimesta yhteensopivaksi sähköisen ylioppilastutkinnon käyttöjärjestelmän Abitti/DigabiOS kanssa.

 

 

Asus Vivobook E402NA-FA214T 14"

VivoBookE402NA.PNG

 

Acer Aspire 7 A715-71G-54PN 15,6"

AcerAspireA715.PNG

 

 

Asus ZenBook UX390UA-GS073T 12,5" BLUE

AsusZenBook.PNG

 

Lisäksi valikoimasta löytyvät nämä lukiolaiselle sopivat kannettavat:

 

* Asus Vivobook E402NA-FA267T 14"

* Asus Zenbook 3 UX390UA-GS075T 12,5" GREY

* Acer Aspire 3 A315-21-42DP 15,6"

 

Omassa perheessä läppärin hankinta on myös nyt ajankohtaista. Vaakakupissa painaa eniten akun kesto, keveys ja se että koneessa riittäisi ominaisuuksia myös tulevaisuuden varalle. Edullisellakin läppärillä varmasti pärjää. Kannattaa kuitenkin miettiä mitä kaikkea sillä haluaa tehdä opiskelujen lisäksi ja mitkä ominaisuudet on nuorelle tärkeimmät. Onko se tehokkuus, näyttö vai kenties väri. Valikoimaa riittää, oli tarve millainen tahansa. 

 

Haluatko auttaa muita päätöksessä ja jakaa omat vinkkisi läppärin hankintaan? Mikä juuri sinun mielestäsi on paras kannettava opiskelijalle?