Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

5G-aika.jpg

 

5G-verkko laajenee nyt huimaa vauhtia. Paljon enemmän nopeutta ja vähemmän ruuhkaa. Kuulostaa hyvältä, eikö? Kuitenkaan kuluttajat eivät vielä ole täysin siirtyneet 5G maailmaan. Suurin syy varmasti on 5G-liittymien ja puhelimien hieman korkeampi hinta. Miksi kuitenkin kannattaisi siirtyä 5G-aikaan?

 

4G- ja 5G-liittymän ero

 

Yhä useampi kuluttaja on hankkinut kotiinsa 5G-laajakaistan. Kaikki eivät kuitenkaan ole siirtyneet 5G-aikaan. Syy voi olla esimerkiksi hyvin toimiva 4G-liittymä. Onko 5G:stä tällöin hyötyä, jos käytössä on jo toimiva 4G-yhteys? 

 

4G-verkkoon verrattuna 5G antaa paljon enemmän kapasiteettia. Alueet, joihin ei aikaisemmin ole saanut nopeaa laajakaistaa tai nykyinen 4G-mobiililaajakaista pätkii, on 5G ollut todella hyvä vaihtoehto. 5G-liittymät tukevat isompaa päätelaitekapasiteettia. Näin voit käyttää useampia laitteita samassa verkossa yhtäaikaisesti ilman, että netin nopeus tippuu huomattavasti. 5G-liittymällä ruuhka-ajat eivät vaikuta nopeuteen, nimittäin silloinkin voit surffata netissä huoletta ilman katkoksia. 5G-verkko on merkittävästi aikaisempia sukupolvia energiatehokkaampi, ja sen voimanlähteenä käytetään pelkästään uusiutuvaa energiaa. ​Lyhyesti vielä näiden kahden verkkojen eroista:

 

  • 4G LTE -verkko on suunniteltu puhtaasti datakäyttöön
  • 5G-verkko on suunniteltu datakäyttöön, tuomaan entisestään lisää kapasiteettia, pienentämään viivettä ja mahdollistamaan massiivisen määrän IoT-antureita. Tämän lisäksi 5G-verkossa on tulevaisuudessa mahdollista toteuttaa räätälöityjä verkkopalveluja käyttötarpeen mukaan.

 

5G-liittymä kotona

 

5G mahdollistaa monipuolisemman nettiyhteyden hyödyntämisen eri käyttötarkoituksiin. Netin käyttäjiä voi olla saman katon alla useita samanaikaisesti mm. joku voi tehdä etätöitä, toinen pelata pleikkarilla, kun taas toinen katsoo suosikkisarjaa telkkarista. On siis tärkeää, että näissä kaikissa laitteissa netti toimii yhtäaikaisesti ja kapasiteettia riittää, eikä yhteys pätki. Onhan se myös kiva, ettei yläkerrasta kuulu "Kuka siin netis on?!", vaan saat kaikessa rauhassa katsoa suosikkisarjaasi olohuoneessa. 

 

Kotiin ehdottomasti kannattaa hankkia Yhteys Kotiin kiinteä 5G, minkä mukana tulee ulkoyksikkö, 5G-modeemi sekä asennus. Asentaja asentaa ulkoyksikön talon ulkoseinälle ja johdon läpivienti toteutetaan seinän läpi. Jos riittävää 5G-yhteyttä ei voida taata, tilaus perutaan. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto niille, joilla ei ole ollut mahdollisuutta esimerkiksi kiinteään valokuituun.

 

5G jokaiseen laitteeseen.jpg

 

Tiesitkö, että suomalaiset käyttävät mobiilidataa eniten maailmassa? Tämän takia suomalaisille on erityisen tärkeää netin nopeus sekä toimivuus.

 

5G-liittymä mökillä

 

Mökkikausi lähenee, mutta onko mökillä nettiyhteys kunnossa? 5G-nettiliittymä pysyy hyvin myös mökillä mukana. Tähän loistava onkin Yhteys kotiin 5G, ja mukana tulee myös 5G-reititin. Laite tukee 5G-verkon lisäksi edelleen myös 4G-verkkoa. Voit käyttää lähes kaikkia laitteita, sillä yhteys jaetaan Wifin kautta. Näin ollen kaikki mökkiläiset saavat parhaimman saatavilla olevan verkon käyttöön.

 

5G-liittymä puhelimessa

 

Lähes kaikki uudet puhelimet tukevat 5G:tä ja monet kuluttajat ovatkin jo päivittäneet vanhan 4G-liittymän uuteen 5G-liittymään. Olen huomannut, että 5G-liittymällä puhelimen sovellukset latautuvat todella nopeasti eikä tarvitse enää odottaa kauaa ennen kuin sivut aukeavat. Aiemmin facebookkia selaillessa saattoi mennä jopa minuutti ennen kun sivu oli täysin latautunut. Lisäksi olen omassa käytössäni huomannut, että netti toimii lähes joka paikassa, minne ikinä menenkin. Kertaakaan ei vielä ole tullut yläkulmaan merkkiä "Ei verkkoa".

 

Kun omistat 5G-liittymän voit olla varma siitä, että minne ikinä menetkin sinulla on käytössäsi aina alueen paras verkko. Verkko toimii vakaammin myös isoimmissa massatapahtumissa. Valmistaudu siis festarikesään päivittämällä liittymä 5G-aikaan. 5G-nopeuksilla voit surffata jo liki 170 paikkakunnalla. Verkkomme alueella asuu jo yli 3,7 miljoonaa suomalaista. Voit käyttää 5G-verkkoa reissatessa jo 43 eri maassa. 

 

Miksi valita Telian 5G-liittymä?

 

Tiivistettynä eri syitä, miksi kannattaa hankkia Telian 5G-liittymä:
 
  • Paljon enemmän kapasiteettia.
  • Etätyöskentely sujuu jouhevammin
  • Kaksikerroksisessa talossa riittää kaikkialla yhteys
  • Ei ruuhkaa verkossa päivällä eikä illalla
  • Kaikki talouden laitteet yhdessä verkossa ilman pätkimistä
  • Puhelimen sovellukset ja sivut latautuvat sekä aukeavat nopeasti

 

Telian 5G-verkko on kotimainen ja rakennettu yhteistyössä, luotettavan ja turvallisen Nokian kanssa. Tarjoamme myös huikeat sisältöedut 5G-liittymien yhteydessä mm. 5G-liittymäasiakkaat saavat C More-suoratoistopalvelun 12kk veloituksetta  ja kiinnostavimmat urheilusisällöt asiakasetuhintaan!

 

Oletko sinä päivittänyt puhelimesi liittymän 5G-liittymäksi? Minkälainen nettiratkaisu kodistasi löytyy? Kerro kommenteissa! 😊

 

Lue myös:

 
SonjaNii
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Miksi-hankkia-5G-liittyma-mita-se-hyodyttaa/ba-p/239340
Linkki kopioitu
8 kommenttia 👇