Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

 

 

 

En ole itse kokenut puhelinhäiriköintiä mutta voin kuvitella kuinka ikävä tilanne se on kun häiriköidään puheluilla tai sitten viesteillä jopa kymmeniä tai satoja kertoja päivässä. Ja varsinkin jos tilanne jatkuu päiviä ja viikkoja tai vielä pidempään. Olet varmasti miettinyt mitä sinä itse voit tehdä asialle tai miten operaattorisi voi sinua auttaa. Sinulla on muutamia vaihtoehtoja, ainakin:

- Voit vaihtaa puhelinnumerosi uuteen salaiseen numeroon

- Voit tehdä rikosilmoituksen

- Käytä puhelimen estoluettelo-toimintoa

 

Operaattorit voivat estää sinulle tulevia puheluita ja viestejä mutta nämä estot estävät joko kaikki saapuvat puhelut tai sitten kaikki saapuvat viestit. Ei hyvä juttu koska sitten tuttavatkaan eivät saa sinua kiinni. Puhelinnumeron vaihtamisessakin on omat haasteensa ja rikosilmoitus on taasen isomman luokan juttu enkä ainakaan itse haluaisi sitä käyttää kuin ehkä ikävimmissä sekä kauan kestäneissä tilanteissa.

 

Mutta ei hätää, nykypuhelimissa on kätevä ominaisuus näihin tilanteisiin, estoluettelo. Toimii siten että jos henkilö a joka on henkilön b estolistalla, henkilön a:n soittaessa hänen puhelunsa menee joko suoraan vastaajaan tai sitten se katkeaa parin hälytyskerran jälkeen. Ja henkilö b:n puhelin ei pirahda ollenkaan, ei saapuvan puhelun eikä saapuvan viestin merkiksi. Soittaja ei edes tiedä että hänen numeronsa on blokattu.

 

Kätevä juttu siis mutta tässä on myös se huono puoli että tämä ominaisuus voi mennä vahingossakin päälle, jos vaikka pläräilet puhelimen valikoita ja näppäilet puhelinta vähän puolihuolimattomasti. Jos näin pääsee käymään niin se tuo ongelmia sitten vaikka siihen että kaveri(t) ei saa sinua kiinni. Joten seuraavan kerran kun et saa kaveria kiinni tai hän sinua niin tsekatkaapa tämä ominaisuus, kyseessä voi olla toki vikatilannekin tai sitten siinä voi olla myös muita skenaarioita mutta tämä on hyvä toiminto on hyvä tiedostaa 🙂

 

 

----

 

 

Alla kuvankaappauksia siitä miltä homma näyttää eri puhelimilla. Ensimmäisenä iPhone (iPhone 6+) jossa toiminto on vähän suppeampi siinä mielessä että jos toiminto on päällä (numero on estettyjen listassa) niin se estää samalla puhelut että viestit ko numerosta, et siis voi valita erikseen puheluiden estoa ja viestien estoa. iPhone ei pirahdakaan jos listalla oleva numero soittaa tai sieltä tulee viesti. Ja iPhoneen ei jää mitään jälkiä näistä yhteydenotoista (puhelut/viestit).

 

Asetukset --> Puhelin --> Estetyt

iOS.JPG

 

Androidissa (kuvankaappaukset ovat Samsung S5 Activesta) käyttäjä voi valita estääkö pelkästään puhelut viestien toimiessa normaalisti, tai sen lisäksi saapuvat viestit voi erikseen ohjata roskakoriin jolloin ne eivät ilmesty normaalisti saapuneiden viestien luetteloon/näkymään. Myöskään Android-puhelin ei pärähdä jos siihen tulee puhelu tai viesti sellaisesta numerosta joka on estetyissä numeroissa. Androidissa pystyt kuitenkin selaamaan niitä puheluita ja näin näet halutessasi esim. kuinka usein ko numerosta on yritetty sinua tavoittaa. Samoin näet myös roskapostiksi merkityt viestit ja mitä niihin on kirjoitettu.

 

Asetukset --> Puhelu --> Puhelun hylkäys

Android.JPG

 

Windows Phone (kuvankaappaukset Lumia 640:sta) on sekin tämän ominaisuuden suhteen hivenen monipuolisempi kuin iPhone, siinäkin estyy yhtä aikaa sekä puhelut ja viestit mutta voit selata näitä tapahtumia nähdäksesi mm. kuinka usein sinua on yritetty tavoittaa tai laittaa sinulle viestiä. Windows Phonessa voit erikseen valita tuleeko puhelimen näytölle ilmoitus jos sinulle on tullut puhelu tai viesti estetystä numerosta.

 

Asetukset --> estoluettelo

WP.JPG

 

 

 

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Miten-estaa-hairikkopuhelut-ja-tai-viestit/ba-p/104121
Linkki kopioitu
14 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Nimeni on Tero Revonmäki ja Yhteisömanagerina vastaan siitä, että Yhteisö on hyvä paikka etsiä ja löytää apua sekä jutella yhdessä muiden asiakkaiden ja ajoittain myös työntekijöidemme kanssa.