Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

thunderstorm-4234254_1280.jpg

 

Ukkonen kuuluu kesään. Toisinaan myrskyää oikein toden teolla, joskus jyrähtää heikosti kaukana kilometrien päässä. Ukkonen tuo oman jännityksensä, ja siihen on myös hyvä varautua. Avuksi kesäpäivän suunnitteluun etenkin luonnossaliikkujia ja myrskybongareita ajatellen on ukkosmyrskysovelluksen lataaminen ja sen seuraaminen puhelimelta tai tabletilta. Ota jokin alla esittelemistäni sovelluksista käyttöösi, niin vältyt myrskyn silmään joutumiselta!

 

Salamat-sovellus

 

Salamat näyttää selkeästi Suomen kartalta sijaintisi sekä mahdolliset ukkoset ja salamoinnit. Kartta päivittyy puolen minuutin välein, joten tieto on ajantasaista. Salamointitiedot perustuvat Ilmatieteenlaitoksen salamapaikantimeen. Lisäominaisuuksina voi tilata käyttöösi muun muassa hälytykset omille sijainneillesi, etäisyysmittarin ja aikakoneen, joka kertoo dataa menneiden vuosien ukkosista.

 

Salamat.jpg

 

Säätutka

 

Tällä sovelluksella havainnoit sekä salamaniskut että saderintamat. Näiden lisäksi myös sääasemilla mitatut päivän lämpötilat löytyvät omalta Havainto-välilehdeltään. Pystyt asettamaan näkymäksi joko kartan tai satelliitttikuvan, johon on merkitty useampi Suomen paikkakunta helpottamaan ukkosrintaman liikkeiden hahmottamista. Loitontamalla kuvaa pääset tarkkailemaan salamointia muuallakin Euroopassa. 

 

Säätutka.jpg

 

Lightning Alarm Weatherplaza

 

Poikkeuksena muihin sovelluksiin, Lightning Alarm kertoo muun datan lisäksi miten kaukana sijainnistasi tällä hetkellä salamoi. Tätä kirjoittaessa itseäni lähin oli 1068 kilometrin päässä, joten aivan välitöntä suojautumista ei vaadittu! Sovellus varoittaa tulevasta ukkosrintamasta 15 minuuttia ennen arvioitua iskemistä, ja se arvioi ja ennustaa myrskyn liikkeitä kaksi tuntia eteenpäin. Pystyt tarkailemaan salamointia kautta maailman miltei reaaliajassa.

 

Lightning Alarma Weatherplaza.PNG

 

My Lightning Tracker

 

Jos käytät Google Earth -karttapalvelua, niin tämän sovelluksen karttanäkymä ja tyyli on sieltä tuttu. Sovelluksella näet Euroopan laajuisesti tämän hetkisen salamoinnin, kuten myös saderintaman tutkakuvana. Tarkentamalla kuvan mahdollisimman lähelle, saat klikkaamalla selville jopa yksittäisen salaman koordinaatit, ja jaettua ne ystävillesi.

 

My Lightning Tracker.PNG

Miten sinä suhtaudut ukkoseen? Olisiko näistä jokin hyvä lisä omaan puhelimeesi?

 

Lue myös:

 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Myrskybongarin-ja-luonnossaliikkujan-tarpeellinen-tyokalu/ba-p/226199
Linkki kopioitu
7 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.