Telia Yhteisö

Keskustelua digistä ja sen ilmiöistä

Millainen on sinun Teliasi?

peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Nokia 8 on täällä
Moderaattori
Moderaattori

Nokia 8 on täällä

bang_design.png

 

 

Somettajille ja kamerafriikeille on tullut jotain uutta. Nokia -merkillä puhelimia valmistava HMD Global on julkistanut uuden Nokia 8 huippuluurinsa. Pohjana laitteessa on Android Nougat 7.1.1 –käyttöjärjestelmä ja suorituskykyyn on panostettu erityisen paljon. Itse he mainostavat puhelinta tämän hetken tehokkaimmaksi Google Android älypuhelimeksi!

 

Kiillotetun alumiinisen, tyylikäsrunkoisen 64 gigatavun puhelimen saa alkuun matta hopeana tai sinisenä. Kuvissa vilahtavat myös tyylikäs kiiltävä sininen sekä oranssi/ruusukulta, joten kenties näitä värejä on odotettavissa myöhemmin.

 

Nokia 8 on myynnissä tällä hetkellä Telian verkkokaupassa ja myymälöihin se tulee myyntiin 8.9.2017 alkaen. Hinta on 579 euroa tai alkaen 16,09eur/kk.

 

#Bothie  - jaa tarinan molemmat puolet

 

Uutena ominaisuutena Nokia 8 tarjoaa mahdollisuuden käyttää puhelimen etu- ja takakameraa samanaikaisesti. Tätä  kutsutaan Dual-Sight –tilaksi.

 

Puhelimella voi siis ottaa kuvia molemmilla kameroilla yhtä aikaa tai kuvata videoita siten, että molemmat kamerat kuvaavat samaan aikaan. Molempien kameroiden kuva näkyy näytöllä samanaikaisesti jaetulla näytöllä. Myös Live-vidoiden suoratoistolähetyksiin välittyy kuva molemmista kameroista mikäli käyttäjä niin haluaa.

 

Edessä oleva laajakulmakamera ja takana olevat kaksoiskamerat ovat tarkkuudeltaan 13 megapikseliä. Toinen takakameroista on värikamera optisella kuvanvakaimella ja toinen on monokromikamera. Sekä etu- että takakamerat on varustettu ZEISS-optiikalla.

 

kamerat1.PNG 

 

 OZO Audio

 

Uutena ominaisuutena laitteessa on sisäänrakennettu Nokia OZO spatial 360 –ääni. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että voit videoa kuvatessasi tarkentaa äänen sijaintia. Voit korostaa oikeita ääniä ja pienentää vastaavasti muita taustalta tulevia ”tarpeettomia” ääniä. Valmistajan mukaan samaa tekniikkaa käyttävät myös Hollywoodin filmintekijät ja musiikin tuottajat. Kuvaamiesi 4K videoiden äänimaailma on siis huippuluokkaa tämän ominaisuuden ansiosta.

 

Muutama bulletti laitteen teknisistä ominaisuuksista:

 

* Qualcomm Snapdragon 835 -mobiilialusta

* 64Gt sisäinen tallennusmuisti

* Somenjälkitunnistin kotinäppäimessä

* 5,3 tuuman IPS Lcd näyttö joka on suojattu Corning Gorilla Glass 5:llä

* Roiskevesitiivis (IP54 luokitus)

 

Jos olet kiinnostunut tarkemmin puhelimen teknisistä ominaisuuksista, käyhän lukemassa ne täältä.

 

Puhelin vaikuttaa kaikin puolin varsin mukavalta kaverilta. Itseä erityisesti viehättää kameran ja äänimaailman uudet tuulet. Hintatiedot ja myynnin aloitus päivämäärä päivitetään sivustolle piakkoin. Täällä Yhteisössä pysytellään mukana myöskin ja tiedotetaan kun jotain uutta kerrottavaa on. Pysyhän siis kuulolla!

 

EDIT: lisätty hinta- ja saatavuustieto

 

12 Kommentit
VIP

Teknisistä tiedoista mainittakoot vielä 4 GB RAM-muisti, sekä tuki toiselle sim-kortille (dual-sim) tai maks. 256 GB muistikortille Hymiö Onnellinen

 

Alkaisi uusi Nokia houkuttelemaan, paha vaan, että käyttävät hardware-navigointinäppäimiä painetuilla merkinnöillä virtuaalinäppäinten sijaan. Itse kun vaihdan ensimmäisenä back-napin oikealle puolelle jotta sitä voi käyttää saman käden peukalolla missä puhelin on. Ehkä nuo saisi asetuksista vaihdettua softanäppäimiksi, mutta sitten on "turhat näppäimet" näytön alla häiritsemässä visuaalisuutta.

 

globaaliksi jälleenyyntihinnaksi HMD kertoi luurille 599 euroa, toivottavasti Suomessa tulee myös tuolla hinnalla myyntiin niin siinä on sievä kilpailija Huawei P10:lle, Honor 9:lle ja OnePlus 5:lle.

Aseenkantaja

 Miinuksena ehdottomasti ip 54 luokitus eli ei ole täysin  vesitiivis

mikä  voi  kastumistilanteessa aiheuttaa herkästi  riitoja   onko ollu liian  märässä paikassa  muutoin  hyvältä näyttää  

Itse en kauheasti luota vedenpitävyyksiin taikka pölysuojauksiin, vaikka olisi standardien mukainen laite. Jos nettikirjoitteluun on uskominen ja erään tutun kokemukseen, on esim. Sony evännyt takuun vesitiiviin laitteen kohdalla, kun laitteessa oli kosteusvaurio. Eräällä toisella oli pöly aiheuttanut ongelmia, kuulemma ei ole takuun vika, vaikka pölyä pääsee laitteen sisälle, vaikka se on pölytiivis.

Aseenkantaja

Takuun  aikana  valmistajan/huollon on pystyttävä todistaan että virhe  on tapahtunut  asiakkaalla että voivat evätä  korjauksen   takuuehtojen laiminlyönnin takia 

kannattaa olla vaan sitkee ja sanoa että  vien asian kuluttajariitalautakuntaan niin yleensä siinä vaiheessa yleensä   suostutaan korjaan viimeistään 

Näinhän se on. Jos omalle kohdalle sattuisi, varmasti veisin loppuun asti ja takuuhan on vain takuu. Erikseen on myyjän virhevastuu.

Yhteisömanageri

Nokia 8:n hinta on nyt selvillä ja se on 579 euroa tai alkaen 16,09eur/kk. Nokia 8 on myynnissä tällä hetkellä Telian verkkokaupassa ja myymälöihin se tulee myyntiin 8.9.2017 alkaen.

 

EDIT: tarkensin ennakkotilausten toimituksia

Telialainen

Pitkään Nokiaa välttäneenä pakko myöntää, että tämä Nokia 8 herätti kiinnostuksen taas. Designista tulee mieleen Lumia 925 josta tykkäsin aikoinaan, miinuksena pidän tosiaan noita etuosan näppäimiä, vie todella ison tilan ja tuo olisi voitu hyödyntää isommalle näytölle tms. Bothie-ominaisuus vaikuttaa myös ihan mielenkiintoiselta, mutta mitä netistä katsoin arvosteluvideoita, niin ainakin videokuvaa otettaessa äänenlaatu muuttuu todella paljon huonompaan suuntaan tuossa tilassa, tiedä sitten onko bugi vai ominaisuus tuo.. Mielenkiinnolla jään seuraamaan käyttökokemuksia, Nokia Androidilla kuulostaa todella hyvältä, Windows phone oli suurin syy miksi en merkistä niin perustanut.

Yhteisömanageri

Nokia 8:n myynti käynnistyy huomenna myös myymälöissä. Sitä ennen muutama Youtube-video aiheeseen liittyen. Hienolta näyttää! Varsinkin tuo audiopuoli on vakuuttava, ainakin demovideon perusteella. Harmi kun en löytänyt Nokian tililtä videota jossa demottaisiin Dual Sight -kameraa Hymiö Onnellinen

 

 

 

 

 

Kulkuri

Kysyin Telian myyntipalvelusta miksi nyt muualla myyntiin tullut Nokia 8 128Gt muistilla (kiiltävän sininen puhelin) ei ole Telian valikoimassa. Sain vastauksen ettei sitä nyt vaan tule. No, jankutettuani sitten erikseen vielä asiakaspalvelun kanssa (myyntipalvelun henkilö oli sitä mieltä etteivät ole asiakaspalvelu. Tirsk!) sain tänään sähköpostiin viestin:

"Asioit tänään aikaisemmin chat-asiakaspalvelussamme ja kysyit, onko meille tulossa myyntiin Nokia 8 128Gt -puhelinta. Kyseistä laitetta on meille tulossa jossakin vaiheessa, mutta tarkempaa tietoa ei asiasta ole."

 

Pitäisikö vaan kävellä verkkokauppa.com iin ja ostaa pois? Miten ei voi tietää milloin tulee myyntiin? Haiskahtaa että herättiin kasakan nauruun.

Suutari

Nokialla edelleen toimitusvaikeuksia, Verkkokauppa.com myöskään ei tiedä milloin mitäkin mallia saavat lisää ja olen eräästä toisesta kaupasta edelleen odottelemassa suojakoteloa jota Nokia aluksi lupaili syyskuun lopuksi ja nyt se on siirtynyt ja siirtynyt, nyt 13.10 arvioitu toimituspäivä.

Nokia 5 itselläni ja kyllä pieni petttmys oli. Kotinäppäin jumittaa, puhelin käynnistyy itsekseen uudelleen ja kameran laatu huono. 

Moderaattori

@Kurimash ja @Mika992 >> laittelen sekä tuosta väristä että saatavuudesta kyselyä eteenpäin. Palaan viisaampana toivottavasti Hymiö Onnellinen

Kulkuri

Niin. Väri ei ole se ongelma. Nokia 8 joka on matta harmaa/hopea tai matta sininen pitää sisällään 64 Gt muistia. Tiistaina 10.10 myyntiin tullut kiiltävän sininen pitää sisällään 128 Gt muistia. Muuten sama puhelin, mutta muistia tuplasti ja hinta noin 70€ enemmän. Oletettavaa on siis että se kuparinen joka tulee myöhemmin myyntiin omaa sitten vielä jotakin muuta / erilaista.

 

Verkkokaupassa on @Mika992 hyllyssä ko puhelinta tällä hetkellä useassa myymälässä. Vaimolla Nokia 5 eikä vastaavia ongelmia ole ollut. Toki kameran laadusta voidaan olla montaa mieltä. Riippuu hieman mitä sillä haluaa tehdä. Eihän se mitään järkkäkameraa korvaa.