Power Bank, kätevä laite jos ei sähkövirtaa ole saatavilla

  • 16 November 2021
  • 6 kommenttia
  • 47 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

 


Power Bank, varavirtalähde, lisävirtalähde on kätevä laite, jos ei sähkövirtaa ole saatavilla puhelimen tai tabletin lataamiseen.


 


Useimmilla Power Bankeilla saa puhelimen ladattua ainakin kerran täyteen, isommilla esim. 10000mAh Power Bankilla jopa useamman kerran puhelimen ja tabletin ainakin kerran (tabletin lataamiseen pitää Power Bankissa olla 2.1A ulostulo, koska tablettien akut ovat useimmiten yli 4000mAh:n kokoluokkaa).


 


Puhelimen ja tabletin voi turvallisesti ladata Power Bankilla ukkosella. Se on kätevä ottaa mukaan vaikkapa mökille ja on sallittu ottaa mukaan myös lentokoneeseen ( max ilman erityislupaa 100Wh esim. 10000mAh=50Wh)


 


Myös muita laitteita, jotka ovat usb ladattavia voi kokeilla ladata Power Bankilla. Esim. navigaattori, matkaradio, ladattavat taskulamput jne.


 



 


6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Itse hommasin K-raudasta tälläisen adapterin:http://www.makita.fi/tool/new/SEAADP05.html


 


Sillä saa ladattua puhelimia ja muita USB:stä virtaa ottavia Makitan 14 tai 18v akuista. Todella kätevä pikku apuväline, kun noita akkuja on ihan muutama. :)


@Purnipsi kirjoitti:

Itse hommasin K-raudasta tälläisen adapterin:http://www.makita.fi/tool/new/SEAADP05.html


 


Sillä saa ladattua puhelimia ja muita USB:stä virtaa ottavia Makitan 14 tai 18v akuista. Todella kätevä pikku apuväline, kun noita akkuja on ihan muutama. :)




Aika järeän näköinen laite mukana kannettavaksi. Kannattaa muistaa laittaa vyö housuihin. :smileyhappy: Oma lisävirtalähde ollut tähän asti aika turha ostos, Kuusamossa käytössä viime syksynä. Ennen sitä ja sen jälkeen ei ole ollut mitään käyttöä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Hyvä pointti tuo, että mm. ukkosen varalle lisävirta-akku on kätevä kapistus. Vaikka sähköt toimisikin ukkosen aikana niin kaikki sähkölaitteet irti verkosta jotta vahinkoa ei tapahdu ja jos älylaitteen akku piiputtaa niin lisävirta-akusta saapi lisää eloa :)

Tuo lisävirta kapistus on ihan kätevä! 🙂 Niitä onkin monenlaisia ja itselläni taitaa olla ihan perus johon lykätään paristot sisään. Kaikki toimii kuten pitääkin, mutta ainoa huono puoli on siinä ettei se lataa mun akkua kokonaan täyteen.

 

Olen hankkimassa toisen laitteen jossa on myös aurinkokenno, ehkä se on parempi?  

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Minun ensimmäinen Power Bank oli vain 800mAh, sillä sai ladattua noin reiluun puoleenväliin Sonyn puhelimen ja Nokia C7 täyteen. Toinen Power Bank oli 4400mAh ja sillä sain ladattua Sonyn puhelimen n. 1,5 kertaa. Nyt vasta ostin 10000mAh Power Bankin ja sillä saan puhelimen ladattua useampaan kertaan sekä tabletin ainakin kerran täyteen.


Tuttavilla on noita varavirtalähteitäkin, joissa on aurinkokenno ja kyllä ainakin suurempitehoiset laitteet ovat asiansa hoitaneet kiitettävästi. Kannattaa ostaa tunnetuimpia merkkejä, ovat laadukkaampia ;)

Itsellä on Clas ohlsonilta ostettu 12000 mAh Power Bank, jonka avulla olen pystynyt lataamaan puhelimen monia kertoja tyhjästä täyteen. Lisäksi siinä on 2 latauspaikkaa, josta voi ladata 2 laitetta samanaikaisesti. 🙂 Toinen tosin tarkoitettu lähinnä puhelimeen ja toinen tableteille.

Vastaa