peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
51512 Jäsentä
149069 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

TV pimenee 400 000 antennitaloudessa vuonna 2020

Moderaattori
Moderaattori

TV pimenee 400 000 antennitaloudessa vuonna 2020

test-pattern-152459_1280.png

 

Viestintäviraston selvityksen mukaan yli 400 000 kotitaloudelta puuttuu yhä valmius vastaanottaa antenni-tv -lähetyksiä vuonna 2020. Tämä johtuu siitä, että antenniverkossa siirrytään käyttämään vain DVB-T2 tekniikkaa, joka mahdollistaa teräväpiirtolähetykset. Muutos tapahtuu 31.3.2020, jonka jälkeen käytössä pitää olla tekniikkaan sopivat laitteet, mikäli mielii katsella tv-lähetyksiä antennin kautta.

 

Tämä teräväpiirtotekniikka on otettu jo verkossa käyttöön, mutta tällä hetkellä se kulkee vielä vanhan tekniikan rinnalla. Maksukanavien osalta muutos on jo tapahtunut, eli mikäli sinulla näkyy antenniverkon kautta maksulliset tv-kanavat, niin laitteesi tulee toimimaan myös muutoksen jälkeen. Vuonna 2020 tarvitset siis DVB-T2 virittimellä varustetun television tai digiboksin, jotta antenniverkon lähetykset toimivat.

 

Näin tarkistat laitteidesi tilanteen

 

antenna_ready_HD_final.jpg

 

Suosittelen hyödyntämään simppeliä toimiikotelkkarini2020.fi sivuston testiä tilanteen selvittämiseksi. Sivustolla esitetään selkeitä ja konkreettisia kysymyksiä, joiden avulla voit testata laitteidesi soveltuvuuden uuteen tekniikkaan.

 

Käytännössä laitteessa tai myyntipakkauksessa pitäisi olla Antenna Ready HD merkintä, josta tietää television tai digiboksin kykenevän teräväpiirtotekniikkaan. Mikäli olet juuri menossa hankkimaan uusia laitteita, niin kannattaa tästä asiasta tiedustella myös myyjältä, jotta tulet hankkineeksi oikeanlaiset laitteet.

 

Mitä muita vaihtoehtoja on tarjolla?

 

Antennitekniikan rinnalle tai tilalle on mahdollista ottaa myös netin välityksellä toimiva tv-palvelu eli IPTV. Meillä Telialla kyseinen palvelu kulkee nimellä Telia TV. Käytännössä tarvitset vain jonkin hyvin toimivan nettiyhteyden kotiisi, jolloin voit tilata Telia TV –digiboksin ja saat television peruskanavat, maksukanavat ja videovuokraamon toimimaan omaan televisioon.

 

Tässä vaihtoehdossa et joudu hankkimaan uutta televisiota tai antenniverkon digiboksia, vaan saat tarvittavan digiboksin meidän kautta. Tämän tekniikan etuna on laaja kanavatarjonta ja laitteiden osalta Telia vastaa laitteiden huollosta, jolloin sinulla on aina toimivat laitteet käytössäsi. Telia TV –digiboksilla olevat kanavat saat myös Telia TV –sovellukseen maksutta näkyville, jolloin voit katsella samoja sisältöjä myös reissussa.

 

Oli oma valintasi mikä tahansa, niin kannattaa aloittaa omien laitteiden kartoitus ja päivitys hyvissä ajoin!

 

Laitevinkkinä vielä DVB-T2 virittimen sisältävä televisio supertarjouksessa (tarjous voimassa 31.8. asti tai niin kauan kuin tavaraa riittää):

 

49" 4K HDR SMART ANDROID TV Lue lisää täältä

 

androidtv.PNG

 

0 tykkäystä