Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kansikuva.png

 

Kesä häämöttää jo aivan nurkan takana, ja moni suomalainen suuntaa lomien viettoon mökille. Koostimme tähän artikkeliin vinkkejä siitä, mitä kaikkea voit mökillä tehdä.

 


Ääni- ja e-kirjat

 

Suomalaiset ovat viimeisten vuosien aikana kuluttaneet innokkaasti eri äänikirjojen suoratoistopalveluita, kuten Storytelia ja Bookbeatia. Mökkipuuhien lomassa on kätevä kuunnella kirjoja. Teitpä sitten piha-askareita tai makoilit laiturin nokalla, kulkee äänikirja näppärästi mukanasi puhelimella ja tabletissa. Hyvät kuulokkeet parantavat kirjakokemusta, kun ympäristön äänet eivät häiritse kuuntelua. Äänikirjapalveluista löytyy myös kattava valikoima erilaisia e-kirjoja, joita voi lukea suoraan omasta älylaitteesta.

 

Kaikista kätevin laite äänikirjojen kuunteluun on puhelin, sillä se kulkee vaivattomasti mukana. E-kirjojen lukemiseen sopii paremmin tabletti, sillä sen suuremmalta näytöltä on miellyttävämpää lukea.

 

Äänikirjapalvelut, kuten Storytel ja Bookbeat ovat ladattavissa Google Play sekä App Store -sovelluskaupoista.

 

 

Kuva 2.png

 

 

Mobiili- ja konsolipelit

 

Puhelimeen ja tabletteihin ladattavat mobiilipelit ovat mukavaa ajanvietettä koko perheelle. Suurin osa mobiilipeleistä on ladattavissa ilmaiseksi älylaitteiden sovelluskaupasta. Pelit voivat käyttää GPS-paikannusta ja lisättyä todellisuutta laitteen kameran avulla. Lisättyä todellisuutta hyödyntävästä mobiilipelistä hyvänä esimerkkinä toimii ilmiömäisen suosion saavuttanut Pokémon Go -peli.

 

Yhteisöstä löydät artikkelin, jossa on esitelty erilaisia mobiilipelejä, joita voit pelata ulkona koko perheen voimin.

 

Eri pelejä voit pelata myös pelikonsolilla. Sen parissa vierähtää tunti jos toinenkin mainion pelin ääressä. Lisäksi konsoli kulkee kätevästi mukana.

 

 

Elokuvat ja sarjat

 

Elokuvien ja sarjojen katselu onnistuu mökilläkin, sillä Telia TV kulkee kätevästi mukanasi minne menetkin. Valikoimasta katsottavaksi löytyy niin urheilua, sarjoja, lastenohjelmia sekä runsaasti elokuvia. Telia TV -sovelluksen sisällöt ovat katsottavissa puhelimella, tabletilla ja läppärillä osoitteessa tv.telia.fi. Lisäksi voit heijastaa kuvan Chromecastilla tai Apple TV:llä suoraan televisioon.

 

 

Kuva.png

 

Ulkoliikunta ja metsälenkit

 

Luonto houkuttelee liikkumaan, sillä se on matalan kynnyksen liikuntapaikka kaikille. Luonnossa raittiissa ilmassa liikkuminen on hyvä tapa kerätä päivittäinen liikunta-annostus täyteen, sillä ulkona aika kuluu kuin siivillä. Lisäksi luonnossa liikkumisella on merkittäviä vaikutuksia niin ihmisen fyysiselle kuin psyykkiselle hyvinvoinnille.

 

Metsäteillä vaihteleva maasto kannustaa juoksemaan, hölkkäämään, pyöräilemään ja kävelemään. Lisäksi vaihtelevassa maastossa liikkuminen kehittää kehon liikehallinta. Luontopolulta löytyvät kivetykset ja kannot sopivat hyvin haastamaan tasapainoa ja ketteryyttä. Myös lihaskuntoa ja kestävyyttä voi vahvistaa esimerkiksi ylämäkijuoksuissa.

 

Ulkoaktiviteetteihin on hyvä ottaa mukaan älykello, jonka avulla saa tietoa kuljetusta reitistä sekä matkan pituudesta, sydämen sykkeestä ja kulutetuista kaloreista.

 

 

Kerro omat vinkkisi eri mökkiaktiviteeteista!

 

 

Lue lisää: 

HannaSu
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Tekemista-mokille/ba-p/222013
Linkki kopioitu
3 kommenttia 👇