peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52022 Jäsentä
150147 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Tietoa kootusti: Samsung Galaxy S9 ja S9+

Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Tietoa kootusti: Samsung Galaxy S9 ja S9+

Samsung Galaxy S9 ja S9+ on julkaistu.jpg

Samsung on julkaissut uudet lippulaivapuhelimet: Samsung Galaxy S9 sekä rinnakkaismallin S9+. Laitteet ovat nyt myynnissä joten tilaa omasi verkkokaupastamme.

 

Uutuuspuhelimien hinnat

  • Samsung Galaxy S9 899eur (tai alkaen 24,98eur/kk)
  • Samsung Galaxy S9+ 999eur (tai alkaen 27,75eur/kk)

Ulkonäöllisesti uutuusmallit eivät juuri eroa edellisestä S8-mallista. Ainoat erot löytyvät puhelimen takapuolelta, sormenjälkitunnistin on siirretty nyt kameran linssin alapuolelle joten voidaan olettaa, että sen löytää nyt helpommin kuin S8-mallissa ja näin puhelimen avaaminen on hivenen helpompaa. Eikä kameran tai kameroiden linssikään likaannu niin helposti kun sormi ei tahattomasti osu siihen niin useasti. Myös salamaa on siirretty, se löytyy nyt toiselta puolen kameraa kuin S8-mallissa. 

Samsung Galaxy S9 ja S9+ Telialta.jpgVasemmalla Galaxy S9+ ja oikealla Galaxy S9.Samsung Galaxy S9 ja S9+ Telia verkkokauppa.jpgSivusta katsoen puhelimet ovat lähes identtiset. Galaxy S9+ vasemmalla ja oikealla Galaxy S9.

Samsung kertoo uudistaneensa kameran täysin. Ja sitä se kieltämättä onkin tehnyt, kamerassa on nyt lukuisia uusia ominaisuuksia:

 

  • Säädettävä aukko jota voit säätää valaistusolosuhteiden mukaan. Tämä järjestelmäkameroista tuttu ominaisuus tulee siis nyt myös puhelimiin S9 ja S9+:n myötä.
  • Erityisesti takakamera on valovoimainen, f1.5-2.4. Mitä valovoimaisempi kamera, sitä hämärämmässä voit ottaa sillä kuvia (ilman jalustaa tai muuta kiinteää tukea). Myös etukamera on valovoimainen, f1.7.
  • Super-slow mo -videokuvausmahdollisuus, puhelin tekee videota jopa nopeudella 960 ruutua sekunnissa. Tämän ansiosta voit pysäyttää nopean liikkeen, jota ei välttämättä silmällä näe ja tehdä näin hienoja efektejä.
  • Takana on nyt ensimmäistä kertaa Galaxy-sarjassa tuplakamera.
  • Kamera on ääniohjattu, voit siis ohjata kameraa puheesi avulla. Toimii tosin vain englanniksi mutta kuitenkin.
  • Kameran avulla voit kääntää tekstejä reaaliaikaisesti.
  • Animoidut emojit. Eli voit kuvata itseäsi ja elehtiä kameralle ja se kääntää ne emojin eleiksi.

 

Muista spekseistä voisin mainita erityisesti mm. tarkat QHD-näytöt ja sen, että puhelimet tukevat myös tulevia 4G-verkkoja ja niiden nopeaa tiedonsiirtoa, jopa 1,2GT/s nopeudella. Puhelimissa on AKG:n kalibroimat stereokaiuttimet. Tuttuun Samsungin tyyliin puhelimet ovat myös veden- ja pölynkestäviä. S9+ -malli on totuttuun tapaan pikkuveljeen isompi sekä siitä löytyy myös hivenen isompi akku. 

 

Uutuuksissa on kolme vaihtoehtoista tunnistustapaa: Iiris-, kasvojen- ja sormenjälkitunnistus. Voit valita näistä itsellesi parhaiten sopivan ja näin suojaat tietosi mutta toisaalta saat laitteen itse avattua helposti käyttöön.

 

Alla laitteiden speksit, erot lihavoituna.

 

  Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9+
Näyttö 5.8" QHD sAMOLED (2960 x 1440) 6,2" QHD sAMOLED (2960 x 1440)
Suoritin OCTA-CORE 2.7GHz + 1.7GHz (4,0 GT RAM) OCTA-CORE 2.7GHz + 1.7GHz (6,0 GT RAM)
Muisti 64 GT + MICROSD (JOPA 400 GT) 64 GT + MICROSD (JOPA 400 GT)
Verkko 4G (JOPA 1.2 GT/S / 150 MT/S) 4G (JOPA 1.2 GT/S / 150 MT/S)
Kamera

ETU: 8MP (AF, F/1.7)

 

TAKA: 12MP (AF, DUAL PIXEL, OIS, F1.5–2.4)

ETU: 8MP (AF, F/1.7)

 

TAKA: DUAL CAMERA 12MP (AF, DUAL PIXEL, OIS, F1.5–2.4) + 12 MP (AF, OIS, OPTICAL ZOOM X2, F/2.4)

Käyttöjärjestelmä ANDROID 8 (OREO) ANDROID 8 (OREO)
Wifi 802.11 G/N/AC 2.4 + 5 GHz 802.11 G/N/AC 2.4 + 5 GHz
Liitännät USB C-TYPE (3.0), NFC, BT 5.0, GPS USB C-TYPE (3.0), NFC, BT 5.0, GPS
Akku 3000 mAh (PIKALATAUS JA LANGATON LATAUS) 3500 mAh (PIKALATAUS JA LANGATON LATAUS)
Mitat/paino 147.7 X 68.7 X 8.5 MM / 163G 158.1 X 73.8 X 8.5 MM / 189G
Värivaihtoehdot Midnight Black, Coral Blue, Lilac Purple Midnight Black, Coral Blue, Lilac Purple
Muuta VEDEN- JA PÖLYNKESTÄVÄ / IIRISTUNNISTUS, KASVOJENTUNNISTUS, SORMENJÄLKITUNNISTUS / DUAL SIM / AKG:N KALIBROIMAT STEREOKAIUTTIMET VEDEN- JA PÖLYNKESTÄVÄ / IIRISTUNNISTUS, KASVOJENTUNNISTUS, SORMENJÄLKITUNNISTUS / DUAL SIM / AKG:N KALIBROIMAT STEREOKAIUTTIMET
Hinta 899eur 999eur

Samsung Galaxy S9 ja S9+ Telia.jpgMolemmista malleista löytyvät samat värivaihtoehdot.

3 Kommentit
Yhteisömanageri

Nyt näin kaksi päivää julkkarin jälkeen olen miettinyt tätä nyt julkistettua kameraa. Muuttuva aukko on hyvä uudistus ja olisi kiva nähdä se in action - tuleeko sillä kuvattua muutoin kuin täydellä aukolla ja miten aukon muuttaminen vaikuttaa kuvaan. Järkkäreillä on tullut ammuttua useampia ruutuja joten tiedän, että laajakulmaisella linssillä kuvatessa aukon koon muutos kolmella yksilöllä ei välttämättä näy kuvassa isommin, riippuu mm. siitä kuinka kaukana kohde on. Joten tästä syystä S9:n kamera kiinnostaa. Kuin myös siksi, että linssi on valovoimainen, f1.5. Alkaa olemaan numeroiden valossa ainakin, kovaa tasoa.


Ja tottakai kiinnostaa S9:n super slow mo, miltä se näyttää käytännössä ja mikä sen tarkkuus on.

Seuraamassa menoa

Mukan

Yhteisömanageri

Tänään alkaa tipahtelemaan ennakkotilattuja laitteita toimituksiin. Laittakaahan kokemuksia tulemaan kun laite on hyppysissä Hymiö Onnellinen