Viikonlopun leffatärpit: Mamma Mia!



 


Mamma Mia!


 


2008


104min


Draama, Komedia


 


 


Mamma Mia! on vuonna 2008 ensi-iltansa saanut Broadway-musikaaliin perustuva elokuva, jota tähdittävät muun muassa Amanda Seyfried, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Christine Baranski, Julie Walters, Stellan Skarsgård ja Dominic Cooper.


 


Elokuvan juoni sijoittuu idyyliseen Kreikan saaristoon, jossa yksinhuoltajaäiti (Streep) pitää hotellia tyttärensä Sophien (Seyfried) kanssa. Tunnelmallinen hotelli sijaitsee Kalokairilla, jonka sanotaan sijaitsevan rakkauden jumalatar Afroditen lähteillä.


 


Sophie on menossa naimisiin ja haluaa selvittää kuka on hänen isä. Hän löytää äitinsä päiväkirjan, johon tämä on kirjoittanut kolmesta vanhasta poikaystävästään. Sophie päättää kutsua äitinsä tietämättä kolme mahdollista isäehdokasta häihin, jotta voisi selvittää, kuka näistä kolmesta on hänen oikea isänsä. Tästä alkaa varsinainen mukaansa tempaiseva seikkailu, joka pitää sisällään niin vanhojen kuin uusien romanssien syntymisen. Taustamusiikkina soi tietenkin ABBA-yhtyeen hittikappaleet.


 



 


 


 


Mamma Mia! Here we go again


 


2018


114 min


Draama, Komedia 


 


 


Valmistaudu nauramaan, itkemään ja laulamaan mukana! Mamma Mia! Here We Go Again on vuonna 2018 ensi-iltansa saanut esi/jatko-osa aiemmalle Mamma Mia -elokuvalle. Elokuva vie katsojan mukanaan takaisin Kreikan lämmön ja auringon alle.


 


Kokonainen vuosikymmen on kulunut siitä, kun Mamma Mia -elokuva nousi valtavaksi menestykseksi ympäri maailmaa. Elokuvassa nähdään tuttujen hahmojen lisäksi myös muutama uusi kasvo, kuten esimerkiksi Cher, Lily James ja Andy Garcia.


 


Elokuvan juoni koostuu nykyisyydestä ja menneisyydestä. Nykyhetkeen sijoittuvan tarinan rinnalla nähdään takaumia Donnan nuoruudesta, jossa kerrotaan miten Donna saapui Kalokairin saarelle. Elämäniloinen Donna on juuri valmistunut koulusta ja päättää lähteä seikkailemaan maailmalle. Hän päätyy Kreikkalaiseen saaristoon ja rakastuu paikkaan palavasti. Elokuvassa nähdään myös, miten Donna tapasi hänen tyttären Sophien kolmen mahdollisen isän kanssa.


 



 


 


Katso myös:


 



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa