peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
56575 Jäsentä
158733 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Philips Hue tekee kodin valaistuksesta älykkäänModeraattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎03-06-2019
Kirjoituksia: 52
1/1

Philips Hue tekee kodin valaistuksesta älykkään

Älyvalaistus Kansi.png

 

Usein ensimmäinen matalan kynnyksen steppi oman älykodin luomiseen on kodin valaistuksen päivittäminen nopeasti lähestyvälle 2020-luvulle. Valaistuksesta älykkään tekee sen etäohjaus - voit ohjata kodin valaistusta puhelinsovelluksen avulla.

 

Mikä ihmeen Hue?

 

Philipsin lanseeraamat Hue-tuotteet mahdollistavat valaistuksen hallinnoinnin Hue-sillalla ja -sovelluksella. Mallistoon kuuluu muun muassa perinteisen mallisia kynttilälamppuja, kytkin, himmennyspakkaus ja valonauha. Perinteiset lampunkannat yhdistyvät nykyaikaisiin polttimoihin. Philipsin mukaan ”Hue valaisee täydellisesti ja nostaa älykkään valaistuksen täysin uudelle tasolle”. Valaisimia saa niin sisätiloihin kuin puutarhaankin.

 

Tuotteet perustuvat ZigBee-tekniikkaan, joka toimii ilman internet-yhteyttä ja on "vähän virtaa kuluttava, turvallinen ja luotettava". Lamput ovat energiatehokkaita LED-valaisimia. Laitteita päivitetään etänä säännöllisesti: ne saavat sitä kautta uusia ominaisuuksia, ja niiden turvallisuus paranee. Hue-silta on keskeinen ja välttämätön osa älyvalaistustasi, koska se toimii valojen komentokeskuksena. Silta yhdistyy kaikkiin älyvalaisimiin ja sovellukseen, jotta saat haluamasi valaistuksen kotiisi milloin vain.

 

Älyvalaistus 3.jpg

 

Hue-sovelluksen avulla voit hallinnoida kotisi valaistusta silloinkin, kun et ole kotona. Voit myös määrittää sovelluksen huomaamaan, kun lähestyt kotiasi: valitsemasi valot syttyvät automaattisesti jo ennen kuin astut ovesta sisään.

 

Jos omistat äänikomento-laitteita kuten Alexan, voit liittää valot siihen ja hallinnoida valaistusta äänen avulla. Älykodin laitteet saat yhdistettyä myös Telia Smart Family -palveluun, kun sinulla on käytössäsi kiinteä laajakaista. Voit myös synkronoida valaistuksen musiikkiin, peleihin tai elokuviin viihdevalaistuksen avulla.

 

Aloituspakkaukset

 

Aloituspakkaus.png

 

Voit aloittaa älyvalaistuksesi luomisen aloituspakkauksella, johon kuuluu kaksi tai kolme E27-kantaista lamppua ja silta älykkyyden ylläpitoon. Valoja voi hallinnoida ja säätää langattomasti Hue-sovelluksen kautta. Mukana tuleva silta toimii valaistusjärjestelmän komentokeskuksena, jonka kautta valaistusta voi säätää eri tavoin. Voit himmentää tai kirkastaa valoja, sekä kytkeä pois ja päälle niitä esimerkiksi sen mukaan, missä päin kotia vietät kulloinkin aikaasi.

 

Laajempiin paketteihin kuuluu lamppujen ja sillan lisäksi kytkin, jota käytetään langattomasti seinäkatkaisimen tai kaukosäätimen tavalla. Kytkimellä voit hallinnoida enimmillään kymmentä lamppua. Sen käyttö vaatii lisäksi älyvalaistuksen sydämen eli sillan toimiakseen täysipainoisesti. Kytkimen voi ostaa myös erikseen 24,90 € hintaan, jos tarve ilmenee vasta lamppujen ostamisen jälkeen. Isommissa paketeissa on tarjolla valkoisena käytettävät lamput tai lamput, jotka toimivat valkoisina ja värillisinä.

 

Kytkin.png

Aloituspakkauksen hankkimisen jälkeen voit laajentaa valorepertuaarasi omien mieltymyksesi ja lampputarpeidesi mukaan. Seuraavaksi esittelyyn pääsee eri valaisimet, joista löydät omaan kotiisi ja lamppuihisi sopivat.

 

Valkoinen klassikkovalaistus 

 

Hue White.pngValoja on saatavilla erilaisilla kannoilla vaihtelevilla sävyillä.

Kaikkia White-tuotteita voi ohjata langattomasti sovelluksen ja sillan avulla. Ambiance-lampuissa voit muunnella valkoisen sävyjä tiettyyn käyttöön sopivaksi. Saat muutettua sävyä viileän valkoisesta lämpimään riippuen omista mieltymyksistä ja vuorokaudenajasta. Voit valita sävyn, joka kohtaa omat tarpeesi. Lamppuihin saat himmennystoiminnon, langattoman yhteyden ja ajastukset.

 

Hue White A60 E27 9,5W tarjoaa läpimän valkoista valoa yleisvaloksi tai tunnelmavaloksi. Lampun teho vastaa perinteistä 60 W hehkulamppua.

 

Hue White Ambiance A60 E27 9,5W tarjoaa valkoisen monia sävyjä yleisvaloksi ja tunnelmaan E27-kannalla. 

 

Hue White Ambiance B39 E14 6W -kynttilällä saat myös käyttöösi muunneltavia valkoisen sävyjä arkeen ja juhlaan perinteisellä kynttilämallilla. 

 

Hue White Ambiance GU10 5,5W -spotilla saat myös useita valkoisen sävyjä käyttöösi. Spottivalolla saat kohdennetun valaistuksen haluamaasi paikkaan, esimerkiksi keittiöön. 

 

Hue White E27 9,5W -himmennyspakkaus sisältää E27-kantaisen lampun valkoisella valolla sekä kytkimen, jolla voit säätää lampun kirkkautta.

 

Hue White Ambiance -valoreseptipakkaus E27 9,5W sisältää yleisen E27-lampun ja katkaisimen. Kytkin toimii paristoilla, ja voit hallinnoida sen kautta lamppuja ilman sovellusta. Se lisää siis hallinnointivaihtoehtoja entisestään. 

 

White bulb.jpg

 

Valkoista tai väriä mielen mukaan

Hue White and Color.png

White and Color -tuotteet mahdollistavat nimensä mukaisesti valaisimien käytön perinteisen valkoisina tai eri väreissä. Tuotteet ovat myös yhdistettävissä valaisinjärjestelmään, kytkimeen, sovellukseen ja toisiinsa. Voit valita 16 miljoonasta värivaihtoehdosta oman suosikkisi, tai vaihdella värejä mielesi mukaan milloin vain! White and Color -tuotteet voi synkronoida viihdepalveluksi musiikkiin tai elokuviin.

 

Hue White and Color A60 E27 10W -lamppu on E27-kantainen, ja sitä voit käyttää valkoisena ja eri väreissä valaisinjärjestelmän kautta. 

 

Hue White and Color B39 E14 6W -kynttilälamppu toimii edellisen tavalla, mutta jalkana on B39 ja poltin on kynttilänmallinen. Siroa lamppua voi hallinnoida jo tutuksi tulleeseen Hue-tyyliin. 

 

Hue White and Color GU10 6,5 W -spottilampulla saat valkoista ja väriä kohdistettua ja muutettua haluamallasi tavalla. 

 

Älyvalaistus 5.jpgVoit vaihdella valojen väriä vain mielikuvitus rajanasi.

Valonauhalla lisätunnelmaa

 

Valonauha.pngValonauhan voit muotoilla, taivuttaa tai jakaa toiveidesi mukaisesti. Nauha sopii esimerkiksi pöytien, kaapin tai viihdejärjestelmän taakse. Toisaalta sen voi asettaa myös osaksi yleisvalaistusta, koska nauhalla on 1600 lumenin valoteho. Voit muokkailla nauhankin värejä 16 miljoonasta vaihtoehdosta.

 

Valonauhaa voit siis muokkailla sopivaksi juuri haluamaasi paikkaan. Nauhassa on taustateippi, jolla se kiinnittyy näppärästi kovaan pintaan. Nauhoja voi ketjuttaa jopa kymmenen metrin pitukseksi kokonaisuudeksi. Nauhan voi yhdistää muiden Hue-tuotteiden lailla sillan kautta älylaitteeseen, jolla sitä voi hallinnoida ja säätää mistä tahansa, milloin tahansa.

 

Älyvalaistus 4.jpg

 

Mitä älylaitteita sinun kodissasi on käytössä? Oletko jo kokeillut erilaisia värivariaatioita valaistuksessa, vai pysytkö tutussa ja turvallisessa valkeassa?

 

Lue lisää: