Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66720
Kirjoituksia 180111

Pokemon Go: Näillä puhelimilla pelaaminen onnistuuPokemon Go: Näillä puhelimilla pelaaminen onnistuu

NikoNo
Moderaattori
Viestejä 1 502 kpl

Pokemon Go: Näillä puhelimilla pelaaminen onnistuu

1/4

 

pikachu.png

 

Pokemon Go -huuma ei ota laantuakseen, vaan peliä pelataan kasvavissa määrin. Osa pelistä kiinnostuneista on kuitenkin saattanut törmätä siihen, että se oma puhelin ei tue peliä.

 

Pokemon Go:n kehittäjä Niantic on listannut pelin nettisivuille laitevaatimukset, eli millaisella luurilla pelaaminen onnistuu. Tässä on vielä suomeksi listattuna nuo kyseiset, vaaditut ominaisuudet:

Android
-vähintään Android 4.4 KitKat
-suositeltu resoluutio vähintään 720x1280 pikseliä

iOS
-vähintään iPhone 5, kaikki mallit siitä ylöspäin
-käyttöjärjestelmä vähintään iOS 8, kaikki versiot siitä ylöspäin

 

Lisäksi peli vaatii puhelimelta vahvan nettiyhteyden (Wi-Fi, 3G tai 4G) ja sijainnin paikantamisen mahdollisuuden eli tuttavallisemmin GPS:n.


Mikäli pelaamisesta haluat saada kaiken irti ja päästä hyödyntämään AR-tilaa (augmented reality), eli laajennettua todellisuutta, tulee puhelimessa olla lisäksi gyroskooppi. Pelin pelaaminen onnistuu toki ilman tätäkin, mutta tällöin Pokemoneja ei ole mahdollista pyydystää todellisesta ympäristöstä.
Pokemon Go kuitenkin tukee useita Android ja iOS -puhelimia. Windows -puhelimilla peliä ei valitettavasti pääse pelaamaan, sillä sitä ei ole kyseiselle alustalle ainakaan toistaiseksi vielä julkaistu.

 

Vinkkejä puhelimen valitsemiseen ja Soneran Pokemon-latauskärry

 

Jos uutta puhelinta lähdet valitsemaan nimenomaan Pokemon Go:ta silmällä pitäen, kannattaa huomioida edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi esimerkiksi akunkesto. Kollegani Niko Norisalo kirjoittelikin hyvin Pokemon Go -aiheisessa tekstissään kuinka paljon peli arviolta syö puhelimen akkua.

 

Toki, jos se puhelimen valinta jää vain akunkestosta kiinni, on olemassa onneksi myös varavirtalähteitä. Näitä kannattaa varata joka tapauksessa mukaan Pokemon –jahtiin. Helsingin keskustassa pyörii lisäksi tänään ja huomenna (5. - 6.8.) Soneran Pokemon -kärry, jossa tarjoillaan virtaa Pokemon metsästäjille. Tämän lisäksi kärryn mukana on myös lureja, joten kannattaa bongailla tätä kärryä liikenteessä ja tulla nappaamaan Pokemonit talteen. Tarkempia infoja reitistä voi seurailla Soneran Facebook sivulta www.facebook.com/sonera


Näytön kirkkauteen ja kontrastiin kannattaa myös kiinnittää huomiota puhelinta valitessa. On tärkeää pelin pelaamisen kannalta, että näyttö suoriutuu hyvin kirkkaassakin auringonpaisteessa. Toki näytön kirkkautta kannattaa myös säädellä ympärillä olevan valaistuksen mukaan (tämäkin auttaa jonkin verran akunkeston kanssa).


Kameran merkitys korostuu siinä vaiheessa, mikäli haluat ottaa kuvia Pokemon -saalistushetkistäsi ja jakaa niitä eteenpäin esimerkiksi kavereille.

 

Alla on listattuna vielä Somejengin suosittelemat, neljän eri valmistajan huippupuhelimet, Pokemon Go:n pelaamiseen.

 

iPhone 6S (Tilaa)
-äärettömän tarkka Retina -näyttö (saa Pokemon Go:n näyttämään entistäkin paremmalta)

iphone 6s.png

 

Samsung Galaxy S7 Edge (Tilaa
-vesi- ja pölytiivis rakenne (onnistuu pelaaminen vaikka vesisateessa)

galaxys7edge.png

 

Sony Xperia X (Tilaa)
-kahden päivän akunkesto (akkunsa puolesta Somejengin suosikki Pokemon -jahtiin)

xperiax.png

 

Huawei P9 (Tilaa)
-Leican objektiiveilla varustettu tuplakamera (taatusti hienot kuvia omista Pokemon –saalistushetkistä)

 

huaweip9.png

 

 

Mikäli aikeissa taas on löytää edullisempi puhelin ja on valmis hieman karsimaan puhelimen muista ominaisuu

ksista, pätevä vaihtoehto on ainakin seuraava malli.

 

Huawei Honor 7 Lite (Tilaa)
-tehokas 8-ydinprosessori (Pokemon Go:n pelaaminen on aina mahdollisimman sulavaa)

honor 7 lite.png

 

Oikean puhelimen valinta riippuu toki paljon käyttäjän omista mieltymyksistä. Valitsit sitten minkä tahansa edellä mainituista puhelimista, voit olla varma että kyseessä on kaikin puolin pätevä laite ja Pokemon Go:n pelaaminen onnistuu takuulla (korjaus 12.8. : aiemmista tiedoistamme poiketen, Honor 7 Lite:ssä ei valitettavasti ole gyroskooppia).


Millä puhelimella sinä pelaat Pokemon Go:ta?

 

Kirjoittaja: @VilleVent 

 

Vastaa
3 vastausta

kiisseli67
Lady
Lady
Viestejä 3 502 kpl

2/4

Myös huokea hintaisella Honor 6:lla onnistuu Pokemon Go pelaaminen. Siihen on tullut jo Android 6.0 päivitys/saatavilla, resoluutio 1080 x 1920 pixeliä ja gyroskooppi löytyy sekä 3100mAh akkukapasiteetti. 3 GB RAM muistikin on eduksi 😉

Vastaa

NikoNo
Moderaattori
Viestejä 1 502 kpl

3/4

Hyvä lisäys @kiisseli67 🙂

Vastaa
0 tykkäystä

Nisse992
Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

4/4
Toimii Huawei P8 Litellä ihan moitteetta
Vastaa
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.