Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
LiisaMn
Ex-telialainen
Ex-telialainen
  • 31 custom-general.kudos
  • 74 custom-general.replies
  • 8 custom-general.solutions

Vertailussa Lenovo IdeaPadit - tyyliä ja tehoa opiskeluun

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Lenovo IdeaPadit sopivat hyvin esimerkiksi lukiolaiselleLenovo IdeaPadit sopivat hyvin esimerkiksi lukiolaiselle

Vaikka kesää on vielä jäljellä, alkavat katseet siirtyä pikkuhiljaa kohti alkavaa kouluvuotta. Erityisesti lukiolaiset tarvitsevat kannettavan tietokoneen, niin opiskeluja kuin lukion huipentavaa yo-koetta varten. Alle on koottu kolme erilaista Lenovo IdeaPad -mallia, joista voi valita omaan tai oman koululaisen käyttöön sopivan!

Lenovo IdeaPad S145 15,6”

Hinta: 369€

 

Lenovo IdeaPad S145 tarjoaa hyviä ominaisuuksia järkevään hintaan. Läppäri on kevyt ja näppärän kokonsa vuoksi se on helppo napata mukaan. Laitteen akku kestää valmistajan mukaan jopa 5,5 tuntia, joten sitä voi huoletta käyttää reissussakin. Tietokoneessa on liitännät HDMI-kaapelia, USB-laitteita ja SD-muistikorttia varten eli kaikki peruskäyttöön tarvittavat liitännät. Kameran kuvat voi siis reissun päällä siirtää suoraan koneeseen ja näyttää vaikka televisiosta HDMI-kaapelin avulla.

 

Keveydestä huolimatta kannettava on varustettu täysikokoisella 15,6” heijastamattomalla näytöllä, joka sopii töiden tai koulutehtävien tekemiseen, sekä leffojen tai sarjojen katseluun. Näyttö avautuu tarvittaessa jopa 180 asteen kulmaan, mikä mahdollistaa omaan silmään sopivan katselukulman löytämisen niin sarjamaratoneihin kuin esitelmän pitämiseenkin.

 

Erityisen hyvää tässä mallissa on sen sopiva koko, ulkomuoto ja kevyt paino, jotka tekevät siitä erinomaisen matkakumppanin. Tietokoneesta löytyy myös suorituskykyä, joten se soveltuu niin opintoihin kuin työntekoonkin.

 

Lenovo IdeaPad S145 15,6"Lenovo IdeaPad S145 15,6"

Lenovo IdeaPad 330 17,3” 

Hinta: 449€

 

Lenovo IdeaPad 330 on konstailematon läppäri, jossa on keskitytty hyvän koneen perusedellytyksiin. Se on varusteltu massiivisella tallennustilalla ja muihin Lenovon malleihin verrattuna valtavalla näytöllä, jotka mahdollistavat sujuvan työskentelyn. Tietokoneessa on entistä kirkkaampi näyttö ja kattavat liitännät, kuten HDMI, USB, 3,5mm -audioliitäntä sekä SD-muistikortinlukija.

 

Kestävä ja suoraviivainen kone sopii matkaseuraksi, sillä valmistaja on perusteellisesti testannut sen kestämään elämän pikku kolhut. Koneen kuori on käsitelty suojaavalla pintakäsittelyllä, joka ehkäisee naarmuuntumista. Tietokone sopii kätevästi työ-, koulu- ja kotikäyttöön.

 

Erityistä plussaa tämä malli saa sen hyvistä liitännöistä, varsinkin useammat USB-liitännät ovat omaan makuun tarpeelliset. Myös suojaavasta pintakäsittelystä pisteet, sillä kannettavat tuppaavat helposti ottamaan pikku osumaa naarmujen muodossa.

 

Verrattuna Lenovo IdeaPad S145 -malliin saat käyttöösi isomman näytön. Lisäksi laitteen sisältä löytyy enemmän keskusmuistia sekä kiintolevyn muistia, jopa tuplat perusmalliin verraten.

 

Lenovo IdeaPad 330 17,3"Lenovo IdeaPad 330 17,3"

Lenovo IdeaPad L340 Gaming 15,6”

Hinta: 799€

 

Etsitkö läppäriä joka sopii koulun ja töiden ohella taisteluareenoille netin syövereissä? Lenovon IdeaPad L340 Gaming on laadukas peliläppäri, joka on suunniteltu vastaamaan nykypäivän pelaamisen tarpeita ja siksi tietokoneeseen on valittu Intel Core i5-9300H -suoritin ja NVIDIA GeForce GTX 1050 3 Gt -näytönohjain. Lisäksi näppäimistön sininen taustavalo tuo oman lisämausteensa öisiin peli- tai opiskeluhetkiin. 

 

Peliläppäri on vain reilun kahden kilon painoinen, joten se on kevyt kantaa mukana koululta tai töistä laneihin ja takaisin. Erityistä tässä läppärissä on sen pikalatausominaisuus – akku latautuu täyteen vain reilussa tunnissa! Enää ei tarvitse tuhlata aikaa odotteluun kun kiire on päällä ja akku on tyhjä. Koneessa on web-kamera valmiina videopuheluita varten, mutta kamerasta löytyy fyysinen suljin, jolla kameran voi halutessaan sulkea. 

 

Erityishuomion arvoista IdeaPad L340 Gaming -kannettavassa on sen monipuolinen käytettävyys sekä opiskeluihin että pelaamiseen, sekä runsas muistin määrä niin keskusmuistin kuin kiintolevynkin puolesta. Lisäksi TrueBlock-yksityisyyssuoja web-kamerassa parantaa käyttäjän mielenrauhaa huomattavasti.

 

Mikä erottaa tämän mallin erityisesti aiemmin mainituista on jopa 9 tunnin akunkesto, pikalataus, tietokoneen komponentit sekä näppäimistön sininen taustavalo. 

 

Lenovo IdeaPad L340 Gaming 15,6"Lenovo IdeaPad L340 Gaming 15,6"

 

Lenovo IdeaPadien ominaisuudetLenovo IdeaPadien ominaisuudet

 

Yhteistä kaikille kolmelle koneelle on pohjasta löytyvät tarkasti sijoitellut kumitassut, jotka nostavat koneen pohjan irti pöydän pinnasta. Näin tietokoneen tuuletus toimii ja komponentit eivät rasitu liiasta kuumuudesta. Koneiden näppäimistö on muista Lenovon laitteista tuttu AccuType Keyboard. Lenovo on suunnitellut näppäimistön siten, että jokainen näppäin on pyöristetyn muotoinen oma painikkeensa, jotta kirjoittaminen ja pelaaminen on mahdollisimman helppoa.

 

Lenovo on pyrkinyt pitämään koneensa puhtaina kolmansien osapuolten sovelluksista. Niinpä käyttäjä saa itse valita haluamansa sovellukset Lenovo App Explorer -sovelluksesta, joka on esiasennettu tietokoneille. Kaikissa malleissa on valmiina turvallinen, puhdas ja nopea Windows-käyttöjärjestelmä.

 

 

Lenovon läppärit.jpg

Vinkki yo-kirjotuksiin valmistautuville perheille

Ylioppilastutkintolautakunnan ja Abitin mukaan yo-kokeessa käytettävän laitteen tulee sisältää vähintää 2Gt keskusmuistia ja kuulokeliitäntä. Näyttö ei saa olla yli 18-tuuman kokoinen ja laitteessa tulee olla useampia USB-portteja, koska Abitin muistitikku vie yhden portin. Laitteen on myös käynnistyttävä USB-tikulta.

 

Myös verkkoliitäntä -ominaisuus on lähes ehdoton, sillä koe toteutetaan usein langallisessa verkossa. Verkkoliitännän puuttumisen voi kuitenkin korvata USB-porttiin liitettävällä sovittimella. Mikä läppäri lukiolaiselle? -blogiin on kerrattu tarkemmin yo-kokeiden laitevaatimuksia, sekä suosituksia lukiolaiselle sopivista koneista.

 

Yllä mainittujen Lenovon IdeaPadien valmistaja on testannut kaikki kolme läppäriä yhteensopivaksi Abitti/DigabiOS sähköisen ylioppilastutkinnon käyttöjärjestelmän kanssa. Näin ollen nämä läppärit sopivat erityisesti lukiolaiselle kuin ylioppilastodistus käteen!

 

 

Lue myös:

0 vastausta