Esittelyssä Nokia X10 5G

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 56 katselukertaa


 


 


Nokia X10 on yksi kuudesta suomalaisen HMD Global -valmistajan tämän vuoden uutuusjulkaisuista. Valmistajan Nokialaiset jakautuvat tätä nykyä C-, G- ja X-sarjaan, joista viimeisin tulee saataville meidän verkkokauppaan. Muutamia viikkoja aikaisemmin myyntiin tuli Nokia X20, joka on sisartaan Nokia X10:ntä hieman tehokkaampi kameran ja laajemman muistin osalta. Myös Nokia X20 -esittelyn pääset lukemaan täältä Yhteisöstä.


Nokia X10 - suoralinjainen muotoilu ja 6,67 tuuman Full HD+ -näyttö


 


Nokia X10 muotoilu on tyylikkään suoralinjainen. Puhelimen pintamateriaalina on käytetty valoa heijastavaa muovia ja valmistaja kehuu älypuhelimen olevan Nokialle ominaisen lujatekoinen. IP57-luokituksen myötä Nokia X10 on roiskeenkestävä. Värivaihtoehtoihin valmistaja kertoo saaneensa inspiraationsa pohjoismaalaisesta maisemasta, värit ovat Lumi (valkoinen) ja Metsä (sinivihreä). HMD Global kertoi kevään julkistustilaisuudessa keskittyneensä mallistossaan erityisesti laitteiden pitkään käyttöikään, luonnonläheisiin arvoihin ja laitteiden kestävyyteen.



Iso näyttö tuntuu olevan suosiossa tänä päivänä, eivätkä Nokian X-sarjalaiset tee tässä poikkeusta. Nokia X10:n IPS LCD -tekniikkaan perustuva näyttöpaneeli on kooltaan 6,67 tuumaa ja tarkkuudeltaan Full HD+, eli 2400 x 1080 pikseliä. Näytön kirkkaudeksi on ilmoitettu 450 nitiä. Näyttöä kehystävä kehys on alaosasta leveämpi niin, että sitä mahtuu koristamaan Nokia-logo.


 



 


Nokia X10 ja 48 megapikselin nelikamera



Nokian omintakeiselle pyöreälle kamera-alueelle on sijoitettuna neljä kameraa. Automaattitarkenteinen ZEISS-optiikalla varustettu pääkamera on tarkkuudeltaan 48 megapikseliä. Pääkameran tukena on kolme muuta kameraa; 5 megapikselin ultralaajakulmakamera, 2 megapikselin makrokamera ja 2 megapikselin syvyyskamera. Selfiet nappaat 8 megapikselin etukameralla, joka on sijoitettu näytön yläkulmaan pieneen loveen. Videokuvat kuvaat 1080p. tarkkuudella, niin etu- kuin takakamerallakin.


 


Dual-Sight-kuvaustila, eli Bothie esiteltiin alkujaan vuonna 2017, kun HMD Global julkaisi ensimmäiset Nokialaisensa. Bothie mahdollistaa videokuvaamisen kummallakin, etu- ja takakameralla samanaikaisesti. Dual Sight -ominaisuudella saat hauskaa lisämaustetta vaikkapa sinun sosiaaliseen median tarinoihisi.


 



 


 


HMD Global lupaa suojaus- ja ohjelmistopäivitykset vuosiksi eteenpäin



Nokia X10 tulee markkinoille Android 11 -ohjelmistolla varustettuna. Pitkäikäisen tästä Nokialaisesta tekee se, että valmistaja on lupaillut uutuus X-sarjalaisiin poikkeuksellisen hyvän päivitystuen vuosiksi eteenpäin, kun kyse on tämän hintaluokan puhelimesta. Suojauspäivityksien lisäksi laitteelle kerrotaan tulevan Andoird-ohjelmistopäivitykset peräti kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Pitkän päivitystyen lisäksi valmistaja tarjoaa X-sarjalaisilleen tavanomaista pidemmän kolmen vuoden takuun.


 


Nopeutta yhteyksiin Snapdragon 450 5G -järjestelmäpiiristä


 


Nokia X10 järjestelmäpiiriksi on valikoitunut kahdeksan ytiminen Qualcommin Snapdragon 450 5G. Kyseessä on ensimmäinen Qualcommin edullisemman hintaluokan järjestelmäpiiri, johon on integroituna 5G-modeemi. Grafiikkasuorittimena on Qualcommin Adreno 619, joka on suunniteltu keskihintaisille puhelimille ja tableteille. Verkkokaupastamme löydät Nokia X10 64 gigatavun tallennusmuistilla ja 6 gigatavun RAM-muistilla. Puhelimen muistikorttipaikka microSD-kortille mahdollistaa tallennustilan laajentamisen aina 512 gigatavuun saakka.

Valmistaja kehuu Nokia X10:n 4470 milliampeerin akun kestävän jopa kaksi päivää normaalikäytössä. HMD Global kertoi suorittaneen akkutestin tosielämässä niin, että puhelinta käytettiin viisi tuntia päivässä. Testiin sisällytettiin kertoman mukaan pelaamista, videoiden suoratoistoa, puheluita ja viestejä. Loppui se akku sitten kahdessa vuorokaudessa tai aikaisemmin, saat sen täyteen 18 watin pikalatauksella. Nokia X10 ei tue langatonta latausta.


 


Hide content

Tekniset tiedot
Näytön koko: 6,67"
Resoluutio: 1080 x 2400
Etukamera: 8 megapikseliä
Takakamera: 48 MP (pääkamera) + 5 MP (ultralaajakulmakamera) + 2MP (makrokamera) + 2 MP (syvyyskamera)
Takakameran ominaisuudet: Salama LED
Tallennustila: 64 Gt
Suoritin: Qualcomm SM4350 AB
Suorittimen teho: 8 ytiminen, 2 x 2,0 GHz + 6 x 1,8 GHz
Mitat: 168.94 x 79.7 x 9.1 mm
Paino: 210 g
Käyttöjärjestelmä: Android 11
Keskusmuisti: 6 Gt
Muistikorttipaikka: Kyllä
Muistikortin max kapasiteetti: 512 Gt
Videokuvaus: 1080 p
Sim-kortti: Nano-SIM
Dual SIM: Kyllä
IP-luokitus: IP52
Liittimet: USB-C, 3,5 mm kuulokeliitin
Wifi: 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth: 5.0
Verkko: 5G, 4G, 3G, 2G
Paikannus: GPS/AGPS, GLONASS, Galileo
Sormenjälkitunnistin: Kyllä
Kasvojen tunnistin: Kyllä
Langaton lataus: Ei
Akku: 4470 mAh
Myyntipakkauksen sisältö: Nokia X10, 100 % kierrätettävä suojakuori, USB-C-johto, pikaopas
Takuu: 36 kk
Suositushinta: 299 euroa



Laturin ja kuulokkeiden uupuminen myyntipakkauksesta alkaa olla nykyisin varsin tavallista. HMD Global alleviivaa ympäristöllistä kestävyyttä jättämällä laturin ja kuulokkeet pois (C-kaapeli latausta varten kuitenkin kuuluu myyntipakkaukseen). Jos haluat hankkia laturin Nokia-verkkokaupasta, HMD Global lahjoittaa sen tuotot Clear Rivers -järjestölle, joka tekee töitä estääkseen muovijätteen pääsyn meriin. Ympäristösyistä myyntipakkaus ja mukana tuleva suojakuori ovat täysin kompostoitavaa materiaalia.



 


Nokia X10 valttikortteja on mielestäni loistava eteenpäin päivitettävyys, hyvän kokoinen näyttö ja tuki nopealle 5G-verkolle. Nokialaisille puhelimille löytyy vieläkin oma faniporukkansa. Onko sinusta Nokialaisissa yhä samanlaista viehätystä kuin ennen?


 


Lue myös:



 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa