Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Mi11Sarja_copy.jpg

 

 

Tämän kevään yksi mielenkiintoisimmista julkistuksista on Xiaomin uutuusmallit Xiaomi Mi 11 Lite 5G sekä Xiaomi Mi 11i 5G. Molemmat uutuudet kuuluvat keskihintaluokan kategoriaan, Mi 11i 5G:n ollessa parisen sataa euroa arvokkaampi. Uutuusmalleja on hehkutettu erityisesti kameraominaisuuksiensa osalta. Myös hinta-laatusuhde vaikuttaa olevan kohdallaan. Jos aiemmin mallistoon tullut Xiaomi Mi 11 -malli on sinulle tuttu, on Mi 11i lähempänä tätä alkuperäistä versiota.

 

Xiaomi Mi 11 Lite 5G:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu 6,55 tuuman ja 90 herzin AMOLED-näyttö, Qualcommin tehokkaampi Snapdragon 780G -järjestelmäpiiri, sekä 64 megapikselin kolmoiskamera. Xiaomi Mi 11i 5G:n tärkeimmät ominaisuudet ovat puolestaan 6,67 tuuman ja 120 hertsin näyttö, Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri sekä 108 megapikselin pääkameralla varustettu kolmoiskamera.

 

 

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – tehoa ja tekniikkaa sirossa paketissa

 

Ohut ja kevytrakenteinen Lite 5G on arvosteluiden mukaan hyvin käteen sopiva. Mattapintainen takalasi on käytännöllinen, koska se ei kerää sormenjälkiä, tai naarmuja kiiltävän lasin tavoin. Näytön lasi on puolestaan Gorilla Glass 6 -materiaalia, jonka pitäisi kestää päivittäisessä käytössä varsin hyvin. Kuten artikkelin alussa jo mainitsinkin, puhelimen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on 6,55 tuuman AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella. Korkeampiakin virkistystaajuuksia löytyy, mutta tähän hintaluokkaan se on loistava ominaisuus. Korkea virkistystaajuus tekee animaatioista sulavampia, ja näytön käyttö sekä katselu on miellyttävämpää. Lite 5G on myös saanut Widevine L1 -sertifikaatin, joka takaa puhelimen tukevan HDR-toistoa useimmissa suoratoistopalveluissa. AMOLED-näyttö puolestaan mahdollistaa always-on-displayn, jolloin näytölle on mahdollista lukittaa päivämäärä, kellonaika tai jokin teema.

 

Tehoista vastaa Qualcommin Snapdragon 780G – järjestelmäpiiri, joka on selvästi tehokkaampi ja suorituskykyisempi kuin aiempi 765G-järjestelmäpiiri, joka löytyy esimerkiksi OnePlus Nord -mallista. Puhelimen takaa löytyy kolmoiskamera, jonka pääkamerassa on peräti 64 megapikseliä. Pääkamera tukee automaattitarkennusta, mutta optinen kuvanvakain siitä puuttuu. Toinen kamera on kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera ja kolmannessa kamerassa on viiden megapikselin telemakrokamera. Kamerassa on myös tuki 4K-videokuvaukselle, yökuvaustila, sekä cinematic-videokuvausfiltteri, jolla arvosteluiden mukaan saa varsin vakuuttavaa jälkeä aikaiseksi. Etukamera on sijoitettu näytön vasempaan yläkulmaan ja siinä on 20 megapikseliä. Miinusta laite saa IP-luokituksen puutteesta, koska joistakin saman hintaluokan malleista se kuitenkin jo löytyy. Myös langaton lataus tästä mallista puuttuu, tosin tämän hintaluokan laitteissa se ei muutoinkaan ole vielä kovin yleinen ominaisuus. Xiaomi Mi 11 Lite 5G on tilattavissa verkkokaupastamme kolmessa värissä, mustana, keltaisena ja vihreänä.

Yhteisön Xiaomi Mi 11 Lite 5G -artikkelista löydätkin 5G-lähettiläidemme ottamia kuvia, joissa makrokameran laatu erityisesti tulee esille. Suosittelen tutustumaan!

 

 

 

 

Xiaomi Mi 11i 5G – suorituskykyinen laite keskihintaluokan kategoriassa

 

Xiaomi Mi 11i 5G on hyvin samantyyppinen edeltäjänsä Mi 11 kanssa, mutta toki pienin parannuksin. Se on tyyliltään lippulaivapuhelimien kaltainen, tyylikäs ja lasipintainen. Vaikka kyljet ovatkin muovia, on puhelin silti arvosteluiden mukaan laadukkaan tuntuinen ja jämäkkä. Näyttönä on 6,67 tuuman ja 120 hertsin virkistystaajuudella toimiva Corning Gorilla Glass 5 AMOLED-näyttö, jonka ansiosta kuva on terävä ja käyttö sujuvaa. Siinä on myös tavallista korkeampi 360 hertsin kosketusherkkyys, joka auttaa erityisesti mobiilipelaajia. Näyttötekniikan ansiosta värisävyt toistuvat myös luonnollisena ja katselukulma on laaja. Näyttö on saanut DisplayMaten testissä A+ -arvosanan, joka on erinomainen saavutus tämän hintaluokan puhelimelle. Suorituskyvystä vastaa Qualcommin Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, joka on tehokkain tämän hintaluokan puhelimissa. Tämän mallin onkin kerrottu olevan eräänlainen välimalli lippulaivapuhelimien ja keskihintaluokan mallien välillä.

 

Näytön yläreunan keskiosaan on istutettu 20 megapikselin etukamera. Takaosassa kameroita on kolme kappaletta. 108 megapikselin pääkameran rinnalla toimivat kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera ja viiden megapikselin telemakrokamera. Kameraominaisuuksiltaan Mi 11i on sanottu olevan hintaluokkansa kärkikastia. Xiaomi Mi 11i 5G -mallista löytyy myös stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki, joka saa äänen ikään kuin ympäröimään kuulijan. Tämä onkin ensimmäinen Xiaomin malli, jossa kyseistä ääniteknologiaa on käytetty. Erityistä puhelimessa on myös kolmoismikrofonirakenne, joka helpottaa kauempana olevien äänien tallentamista. Kun zoomaat kohdetta kameralla, saat tallennettua myös kohteen äänen selkämpänä. Plussaa laite saa myös 33W:n pikalaturista, jonka avulla puhelin latautuu tyhjästä täyteen 52 minuutissa. Miinusta täytyy kuitenkin antaa kattavemman IP-luokituksen puutteesta. Puhelin on siis vain roiskevesitiivis. Muistikorttipaikka tästä mallista puuttuu myös, sekä langaton lataus. Xiaomi Mi 11i 5G on tilattavissa verkkokaupastamme mustana ja hopeisena. 

 

Tekniset tiedot vertailussa

 
  Xiaomi Mi Lite 5G Xiaomi Mi 11i 5G
Näyttö 6,55” AMOLED DotDisplay, Resoluutio 2400 x 1080 pikseliä 6,67” AMOLED DotDisplay, Resoluutio 2400 x 1080 pikseliä
Rakenne Muovi Muovi - Lasi
Etukamera 20 Mpix f/2.24

20 Mpix f/2,45

Takakamera

64 Mpix pääkamera f/1.79
8 Mpix ultralaajakulma f/2.2
5 Mpix telemakrokamera f/2.4

 

108 Mpix pääkamera f/1.75

8  Mpix ultralaajakulma f/2.2

5 Mpix telemakrokamera f/2.4Suoritin Qualcomm Snapdragon 780G Qualcomm Snapdragon 888
Mitat

160,53 x 75,72 x 6,81 mm

163,7 x 76,4 x 7,8 mm
Paino 159 g 196 g
Käyttöjärjestelmä Android 11 Android 11
Tallennustila 128 Gt 128 Gt
Keskusmuisti 6 Gt 8 Gt
Liittimet USB-C USB-C 
Sormenjälkitunnistus Kyllä Kyllä
Kasvojentunnistus Kyllä Kyllä
Akku 4250mAh 4250mAh
Takuu  24kk 24kk

 

 

Xiaomi on nostanut statustaan viime aikoina melkoisesti ja yhä useampi Android-puhelinta haluava valitsee itselleen Xiaomin. Myös nämä mallit tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen, eikä ominaisuudet kalpene kalliimpienkaan mallien rinnalla. Oli valintasi kumpi tahansa, saat varmasti rahallesi vastinetta ja tyylikkään puhelimen erinomaisilla ominaisuuksilla. 

 

Lue myös nämä artikkelit:

 

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-uutuusmallit-Xiaomi-Mi-11-Lite-5G-ja-Xiaomi-Mi-11-i/ba-p/223803
Linkki kopioitu