Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Garmin Fenix 7 -mallisto.jpg

 

Garminin suositun Fenix-sarjan uutta mallistoa ovat monet odottaneet kuin kuuta nousevaa. Erilaisia malleja tulikin kerralla myyntiin useita, joten esittelen tässä artikkelissa tarkemmin mitä pitävät sisällään juuri julkaistut uutuusmallit:

 

 

Lisäksi Garmin toi hiljattain markkinoille myös päivitetyt versiot Venu-, Vivomove- ja Epix-sarjoistaan, kun myyntiin tulivat lisäksi Venu 2 Plus-, sekä Epix (Gen 2)- ja Vivomove Sport -urheilukellot. Epix 2 -multisport-älykello on hyvin samanlainen Fenix 7 -sarjan kellojen kanssa, käytännössä vain sen AMOLED-näyttö erottaa sen tässä artikkelissa esitellyistä malleista.

 

Löydät tämän artikkelin lopusta myös linkit näiden muiden uutuuskellojen esittelyihin.

 

Garmin Fenix 7 -sarja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille

 

Garmin Fenix 7 -sarjan urheilukellot ovat valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista. Fenix 7S ja Fenix 7 -malleissa kellolasin materiaali on karkaistua lasia, ja kellokehän ja takakannen materiaalina on ruostumaton teräs. Fenix 7 Solar -malleissa puolestaan kellolasin materiaalina on Power Glass ja kellokehän ja takakannen materiaalina PVD-pinnoitteinen ruostumaton teräs.

 

Kukin Garmin Fenix 7 -sarjan malli pitää sisällään huippuluokan harjoitusominaisuudet edeltäjiensä tapaan. Kelloissa on esimerkiksi monen lenkkeilijän suosima GPS-seuranta, joka mahdollistaa tarkat matka-ja reittitiedot myös siinä tilanteessa, jos jätät matkapuhelimen kotiin lenkille lähtiessäsi. Fenix 7 -urheilukellojen jatkuva hyvinvoinnin seuranta hyödyntää niiden eri antureista keräämäänsä tietoa, ja rakentaa saamastaan datasta päivittäin erilaisia hyvinvointiisi ja terveyteesi liittyviä huomioita. Tietoja on helppo tarkastella joko suoraan kellosta, tai mobiililaitteille ladattavasta Garmin Connect -sovelluksesta. Jos pidät kelloa ranteessasi nukkuessasi, saat myös monipuolisesti tietoa unestasi ja sen laadusta. Garmin Fenix 7 -sarjan mallit pisteyttävät myös unesi laadun sen muun seurannan lisäksi. Uni jaotellaan kevyen, syvän ja REM-unen vaiheisiin. Tietoja voit tarkastella Connect -sovelluksen uniwidgetissä, jossa näkyy myös unenlaadun pisteytys ja vinkkejä unenlaadun parantamiseksi. Omaa hengitystäsi voit lisäksi seurata kellosta löytyvän hengityksen seurannan ansiosta, joka valvoo hengityksesi tahtia hereilläolon, unen, hengitysharjoitusten sekä joogan aikana. PulseOX-anturi arvioi puolestaan rannelaitteen alapuolelle sijoitetun valonsäteen avulla kehosi happisaturaatiota.

 

Garmin Fenix 7 -kelloissa on myös veden alla toimiva rannesykeanturi, joka optisella syketeknologialla seuraa liikunnan tehokkuutta ja sykevälivaihtelua. Näiden avulla kello laskee myös stressitasosi. Body Battery -energiatason seuranta optimoi kehosi energiavarannot. Laite arvioi sykevaihtelun, stressitason, unen ja muiden tietojen avulla, milloin olet valmis liikkumaan, ja milloin kaipaat lepoa. Kelloon on esiladattuna monia eri lajiprofiileja treeniesi kirjaamiseksi. Lajeja löytyy niin polkujuoksusta, uintiin, juoksuun, pyöräilyyn, vaellukseen, soutuun, lasketteluun, golfiin kuten vaikka surffaukseen ja seinäkiipeilyynkin. Erilaisia lajeja on tämän listan lisäksi vielä monia muitakin. Saat päivittäin Fenix 7 -kelloltasi erilaisia harjoitusehdotuksia. Laite ehdottaa juoksu-ja pyöräilytreenejä sen hetkisen harjoitusrasituksen ja harjoitustilan perusteella. Garmin Fenix 7 -sarja tarjoilee sinulle lisäksi vinkkejä ja tietoja, jotka auttavat parantamaan suorituksiasi pitkällä aikavälillä, hallitsemaan rasitusta ja edistämään kestävyyttä. 

 

Garmin Fenix 7 ominaisuudet.jpg

 

Garmin Fenix 7 -sarja tuo mukanaan lukuisia uusia ominaisuuksia

 

Garmin Fenix 7 -mallisto pitää sisällään lukuisia uusia ominaisuuksia sarjan aiempiin malleihin nähden. Kellon muotoilu on esimerkiksi edeltäjiään urheilullisempi, ja sen kestävyys on testattu Yhdysvaltain armeijan lämmön-, iskun- ja vedenkestävyysstandardien mukaisesti. Kestävyyttä on tuotu lisää myös akkuun. Akku kestää laitevalmistajan mukaan hieman mallista vaihdellen 11 päivästä eteenpäin, ja malliston Solar-kelloissa jopa pidempään, sillä ne tukevat aurinkolatausta. Aurinkolatauksen avulla voit pidentää akun kestoa keskimäärin 30 % normaalissa käytössä.

 

Fenix 7 -uutuuskellot pitävät sisällään myös kosketusnäytön, joka on mallista riippuen reilun tuuman kokoinen. Mukautuvan kosketusnäytön lisäksi, kelloista löytyy kaikissa olosuhteissa nopeasti toimivat painikkeet, joilla pääset kellon eri valikoihin ja karttatoimintoihin tarpeen tullen hyvinkin nopeasti. Fenix 7 -älykellojen asetuksia voit säätää helposti niin älypuhelimella Garmin Connect -sovelluksella, tai suoraan kellosta. Asetukset synkronoituvat automaattisesti ja reaaliaikaisesti laitteiden välillä.

 

Muita uusia ominaisuuksia Fenix 7 -sarjassa aiempiin sarjan kelloihin nähden on esimerkiksi Real-Time Stamina -ominaisuus. Ominaisuuden ansiosta kerättävät tiedot auttavat sinua seuraamaan ja hallitsemaan rasituksia. Ymmärrät paremmin kestävyyden vaihtelua suoritusten aikana ja vältät rasittamasta itseäsi liikaa juoksukisan tai urheilusuorituksen alkuvaiheessa. Visuaalinen kisaennuste -toiminto puolestaan kertoo sinulle oman juoksuhistoriasi ja yleisen kuntotasosi perusteella arvion vauhdista ennalta suunnitellulla juoksumatkalla. Toiminnallisuudessa näkyvä trendidata pystyy myös kertomaan, miten harjoittelu vaikuttaa pitkällä aikavälillä juoksutuloksiin. Erilaisiin muihinkin lajitreeneihin löytyy lukuisia ominaisuuksia, jotka auttavat sinua omassa kehittymisessäsi ja sen seurannassa. Esimerkiksi korkean intervallitason HIIT-harjoitusten lajiprofiilista löydät erilaisia ajastimia, joilla pystyt helposti seuraamaan HIIT-harjoituksiasi. Laskettelua varten puolestaan löydät kellostasi yli 2000 maailmanlaajuisen laskettelukohteen SkiView -kartat, joihin on merkitty rinteiden nimet ja vaikeusasteet. 

 

Jos liikut paljon myös pimeän aikaan. Garmin Fenix 7X Solar -mallissa on muista malleista poiketen multiLED-taskulamppu lisäturvaa antamaan. Taskulampun avulla pystyt valaisemaan juostessasi vaikeakulkuisempaakin lenkkipolkua.

 

Garmin Fenix 7 -sarjan kelloissa on monipuoliset lisäominaisuudet

 

Garmin on lunastanut paikkansa parhaimpien urheilukellojen joukosta. Niiden monipuoliset lisäominaisuudet ovat varmasti yksi suosion salaisuus. Kun teet pariliitoksen puhelimesi ja kellon välillä, saat siihen näppärästi kaikki puhelimeesi tulevat ilmoitukset esimerkiksi sähköpostista, tekstiviesteistä ja monista muista jokapäiväisistä sovelluksista. Voit myös ladata kelloosi soittolistoja esimerkiksi Spotifysta ja Deezeristä, ja kuunnella niitä kuulokkeilla kellostasi ilman että sinun pitäisi pitää puhelinkin mukana. Ominaisuus on erittäin näppärä etenkin lenkkeillessä! Garmin Pay -lähimaksutoiminne puolestaan mahdollistaa nopean maksamisen kaupassa pyörähtäessäsi.

 

Garmin Fenix 7 -sarjan -urheilukelloista löydät lisäksi monia muitakin liikuntaa tukevia toiminteita. Erilaisten kellotaulusta seurattavien, esiladattujen animoitujen harjoitusten avulla voit nostaa sykettä, tehdä erilaista voimaharjoittelua, sekä joogaa tai pilatesta. Jos olet tehnyt pariliitoksen puhelimen ja kellon välillä, voit ladata harjoituksia myös lisää Garmin Connect -verkkopalvelun kautta. Garmin Coach puolestaan tarjoilee sinulle maksuttomia harjoitusohjelmia ammattilaisvalmentajan opastuksella ja ne mukautuvat omiin tavoitteisiisi. Harjoitukset synkronoidaan myös Garmin Connectin kautta.

 

Monista älykellomalleista löytyy nykyisin myös erilaisia turvallisuus- ja seurantaominaisuuksia, eikä Fenix 7 -sarjan kellot tee tähän poikkeusta. Jos siis tunnet missään tilanteessa olosi turvattomaksi tai kello havaitsee jonkin yllättävän tapahtuman, avustus-, ja tapahtumien rekisteröintitoiminnot voivat lähettää sijaintitiedot hätäyhteyshenkilöille, kun olet liittänyt kellosi pariliitoksella yhteen matkapuhelimesi kanssa. Yksi asia mikä myös monelta unohtuu päivittäisessä elämässä, on riittävä nesteytys. Voit asettaa itsellesi nesteytystavoitteen, joka säätyy automaattisesti sen mukaan, kuinka paljon hikoilet suoritustesi aikana. Kirjaamalla lisäksi ylös päivittäin juomasi nestemäärän, pystyt helposti seuraamaan että sinun tulee juotua tarpeeksi päivän aikana. 

 

 

 

Tekniset tiedot vertailussa

 

 

Fenix 7S ja Fenix 7

Fenix 7S Solar, 7 Solar ja 7X Solar
Kellotaulun koko

7S: 42mm

7: 47mm

7S: 42mm 7: 47mm

7X: 51mm

Näytön tyyppi Terävä ja tarkka transflektiiviinen MIP Terävä ja tarkka transflektiiviinen MIP
Resoluutio

7S: 240 x 240

7: 260 x 260

7S: 240 x 240 7: 260 x 260 7X: 280 x 280
Rannekkeen leveys

7S: 20mm 

7: 22mm

7S: 20mm 7: 22mm

7X: 26mm

Rungon materiaali Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs PVD
Rannekkeen materiaali Silikoni Silikoni
Lähimaksuominaisuudet Kyllä, Garmin Pay Kyllä, Garmin Pay
eSIM Ei Ei
Yhteydet Bluetooth, ANT+, GPS, Glonass, Galileo, WiFi Bluetooth, ANT+, GPS, Glonass, Galileo, WiFi
Muisti 16 Gt 16 Gt
Käyttöjärjestelmä Garmin Garmin
Yhteensopivuus Android 8.0 tai uudempi, iOS 9.0 tai uudempi Android 8.0 tai uudempi, iOS 9.0 tai uudempi
IP-luokitus 10ATM 10ATM
Aurinkolataus Ei Kyllä
Langaton lataus Ei Ei
Mitat 7S: 42 x 42 x 14,1 mm 7: 47 x 47 x 14,5 mm 7S: 42 x 42 x 14,1 mm 7: 47 x 47 x 14,5 mm 7X:  51 x 51 x 14,9 mm
Paino 7S62 g 7: 63 g

7S: 63 g 7: 63 g 

7X: 96 g

Myyntipakkauksen sisältö Lataus-datajohto, käyttöohjeet Lataus-datajohto, käyttöohjeet
Takuu 24 kk 24 kk

 

Lue lisää:

 

 
SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Garmin-Fenix-7-sarjan-multisport-urheilukellot-monipuoliseen/ba-p/233754
Linkki kopioitu