Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

GalaxyZFlip3.png

 

Laadukkaan ja tyylikkään simpukkapuhelimen metsästäjät saivat äskettäin uuden mallin valikoimaan, kun Samsung julkisti liudan uusia laitteita, mukaan lukien Galaxy Z Flip 3 -puhelimen. Aiemmat Flip-mallit ovat olleet varsin arvokkaita, ja ehkä senkin vuoksi jääneet monelle vielä haaveeksi. Nyt kuitenkin suurin muutos aiempiin malleihin on nimenomaan hinta. Se on muiden lippulaivapuhelimien kanssa samalla viivalla ja tämä tekee laitteesta entistä houkuttelevamman.

 

Kaunis kuin koru – pieni päältä – iso sisältä

 

Huomio uutuusmallissa kiinnittyy erityisesti sen ulkomuotoon ja väritykseen. Z Flip 3 on saatavissa neljässä eri värissä, joten vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Pieni koko mahdollistaa puhelimen kuljettamisen pienemmässäkin takataskussa tai käsilaukussa. Laitteen takaosassa on käytetty lasia ja muovia, joka tekee rakenteesta tukevamman aikaisempaan malliin verrattuna. Arvosteluiden mukaan myös saranaosa on nyt aiempaa jämäkämpi, ja näin ollen miellyttävämpi käyttää.

 

Päänäyttönä on 6,7” FHD+-näyttö peräti 120 Hz virkistystaajuudella. Kannessa oleva näyttö on kasvattanut hieman kokoaan 1,9” kokoiseksi ja se onkin nyt aiempaan malliin verrattuna toimivampi. Kansinäyttöä voi myös muokata mieleisekseen erilaisilla taustakuvilla tai GIF-animaatioilla. Takakameroita on kaksi, 12 megapikselin laajakulmakamera ja 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Etukamerasta pikseleitä löytyy 10 megapikseliä, ja se on saman suuruinen kuin aiemmassa mallissa. Vaikka kameraominaisuuksista löytyy tekoälyä ja taustasumennus -ominaisuudet, ei se vedä vertoja esimerkiksi Galaxy S21 -sarjalaisten kameraominaisuuksille. Peruskuvaajalle nämä ovat kuitenkin varsin riittävät. Myös sosiaalisen median kautta sisältöään jakava hyötyy erityisesti hands-free kuvausmahdollisuuksista, taittuvasta näytöstä ja molemminpuolisista kameroista. 

 

Konepellin alla hyrisee Snapdragon 888 -suoritin yhdessä kahdeksan gigan RAM-muistin kanssa. Arvosteluiden mukaan nämä yhdessä tekevät puhelimen käytöstä sulavaa. Sovellukset ja ohjelmat avautuvat nopeasti ja näyttökin reagoi sukkelasti ison virkistystaajuuden ansiosta. Lisäksi aiemmistakin malleista tuttu OneUI-käyttöliittymä helpottaa puhelimen käyttöä, ja synkronoituu muiden Samsungin vastaavan käyttöliittymän laitteiden kanssa käden käänteessä.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

Näyttö: 6,7” FHD+ ja 1,9”

Resoluutio: 2640 x 1080 ja 512 x 260

Rakenne: lasi-muovi-alumiini

Etukamera: 10 Mpix (f/2.4)

Takakamerat: 12 Mpix laajakulma (f/1,8) + 12 Mpix ultralaajakulma (f/2.2)

Käyttöjärjestelmä: Android 11

Suoritin: Snapdragon 888

Keskusmuisti: 8 Gt

Tallennustila: 128 Gt tai 256 Gt (ei muistikorttipaikkaa)

IP-luokitus: IPX8

SIM-kortti: Singel SIM + eSIM

Akku: 3300 mAh, superpikalataus 15W

Liittimet: USB-C-Type

Muuta: Sormenjälkitunnistin, kasvojentunnistus, langaton lataus

 

Kannattaako uutuusmalli hankkia?

 

Vaikka Galaxy Z Flip 3 ei ole kokenut suuria mullistuksia edeltäjäänsä verrattuna, on se silti arvosteluiden mukaan parempi versio aiemmasta. Parempi tuntuma, jämäkkyys ja saranaominaisuuksien kehittyminen tekevät puhelimesta mukavamman käyttää. Näytön suurempi virkistystaajuus parantaa myös osaltaan käytettävyyttä. Isompi etunäyttökin on aina plussaa. Upeat värit ja vielä varsin harvinainen taittuva näyttö tekevät toki puhelimesta ainutlaatuisen ja erityisen.

 

 

Samsung Galaxy Z Flip 3 on ennakkotilattavissa verkkokaupastamme kahdella eri muistikoolla neljässä eri värissä. Värivaihtoehdot ovat Phantom Black, Phantom Cream, Phantom Green ja Phantom Lavender. 

 

Mitä mieltä olet uutuusmallista ja onko se ostoslistallasi? 

 

Lue myös

 

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Samsung-Galaxy-Z-Flip-3-takataskuun-suunniteltu-laatupuhelin/ba-p/227165
Linkki kopioitu
2 kommenttia 👇