Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66733
Kirjoituksia 180145

HD-kanavat siirtyvät paremmille kanavapaikoille - Jatkossa tallennat peruskanavia HD-laadullaHD-kanavat siirtyvät paremmille kanavapaikoille - Jatkossa tallennat peruskanavia HD-laadulla

IlariJR
Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

HD-kanavat siirtyvät paremmille kanavapaikoille - Jatkossa tallennat peruskanavia HD-laadulla

1/20

Testi4.png

Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelun kanavanumerointi muuttuu 6.5. alkaen, kun suurin osa peruskanavien HD-versioista siirtyvät nykyisten SD-kanavien tilalle kanavalistan alkuun kanavapaikoille 1-20. Käytännössä siis nykyiset SD- ja HD-kanavat vaihtavat paikkoja.

Samalla Telia TV:n Tallennuspalvelu uudistuu ja jatkossa voit tallentaa valtaosaa peruskanavista teräväpiirtoisella HD-kuvalla. Tallennuspalvelulla tallennat vaikka kaikkia maksuttomia kanavia yhtäaikaisesti ja katsot lempiohjelmiasi silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Lue lisää asiakastukisivuiltamme.

Muutos koskee kaikkia peruskanavia Nelosen ilmaiskanavia lukuun ottamatta. Valitettavasti emme saaneet lupaa Nelonen, Liv, Jim ja Hero -kanavien uudistuksiin, joten niiden osalta kanavapaikat säilyvät ennallaan ja tallennus jatkuu nykyisellä SD-laadulla. Muutos ei koske myöskään asiakkaita, joilla on, Telia Kaapeli-TV, Telia TV -sovellus tai digiboksi muulla kuin Telian laajakaistalla.

Näin uudistus tapahtuu

Kanavapaikkojen muutos tehdään kolmessa aallossa. Ensimmäisenä mukaan tulevat Maikkarin kanavat, joten pystyt tallentamaan vaikkapa jääkiekon MM-kisojen matsit huipputerävällä HD-laadulla. Ylen kanavat seuraavat viikkoa myöhemmin 13.5. ja loput kanavat 22.5.

Muutokset tulevat voimaan muutospäivien aikana. Ongelmatilanteissa käynnistä Telia TV digiboksi uudestaan. Huomioithan myös, että muutoksen myötä jo ajastetut tallennukset saattavat kadota, joten teethän ne tarvittaessa uudelleen.

 

Telia TV:n kanavapaikat muuttuvat kolmessa aallossa.Telia TV:n kanavapaikat muuttuvat kolmessa aallossa.

Huomioitavaa:

  • TLC SD-kanava poistuu ja HD-kanava tulee sen tilalle. Kanavapaikka pysyy samana. Koskee myös kaapeli-TV:tä, jossa kanavahaku on tarvittaessa tehtävä uudelleen.
  • Fox HD:n Catch up -automaattitallennus poistuu. Jatkossa voit tehdä tallennukset itse Fox HD -kanavalta.
  • AlfaTV HD ja National Geographic HD -kanavat siirtyvät kokonaan uusille kanavapaikoille (ks. taulukko). National Geographicilta jo tehdyt tallennukset poistuvat 20.5.2019. Jatkossa National Geographic HD:n tallennukset toimivat saumattomasti Telia TV sovelluksen kanssa.

Peruskanavien kanavanumerot ovat muutoksen jälkeen seuraavat:

Muutos koskee kaikkia peruskanavia Nelosen ilmaiskanavia lukuun ottamatta.Muutos koskee kaikkia peruskanavia Nelosen ilmaiskanavia lukuun ottamatta.

Mitä ajatuksia muutos herättää? Otamme palautteet mielellään vastaan. Kysy ja kommentoi alle.

Lue lisää:
Huipputarkat Ultra HD -lähetykset alkavat – Näin saat uudet UHD-kanavat käyttöösi

Parannusta Telia TV:n selainkäyttöön

Vastaa
19 vastausta

kustaa1967
Konkari
Viestejä 604 kpl

2/20

Hmmmm....

 

Olen ymmärtänyt , että Telia TV-palvelu digiboksilla toimii vain Telian kiinteässä verkossa vai olenko väärässä??

 

Jos noin , niin milloin lanseeraatte sellaisen digiboksin , joka toimii myös muiden operaattoreiden kiinteässä verkossa (unicast-yhteydellä) ja miksei myös mobiiliverkossa. Kilpailijoiden digiboksit kyllä ovat jo sellaisia ja meille ei Telian kiinteää liittymää saa.

Vastaa
0 tykkäystä

NikoNo
Moderaattori
Viestejä 1 502 kpl

3/20

Meilläkin on ollut jo melko pitkään boksia tarjolla myös muiden operaattoreiden laajakaistoihin. Digiboksi laajakaistalla -palvelu toimii meidän kiinteän laajakaistan kautta ja Digiboksi -palvelu sopii mihin tahansa nettiliittymään. Tarkemmat erittelyt täältä.

 

Pieniä eroja on siis boksin ominaisuuksissa, mutta molempia palveluita kehitetään kokoajan eteenpäin ja esimerkiksi UHD-kanava tuodaan Liigan osalta myös operaattorivapaalle boksille ensi kaudella.

 

boksit.PNG

Vastaa
0 tykkäystä

Poistettu käyttäjä
 
Viestejä 0 kpl

4/20

Hienoa, onkin jo odoteltu! Sääli, että Nelosen kanavien kanssa on tuollainen rajoite, mutta kuten tästä on suoraan luettavissa niin vika ei tässä tapauksessa ole Telian. Täytynee laittaa vähän palautetta tuosta pelleilystä Sanoman suuntaan, vaikka se tuskin mitään vaikuttaa.

 

Onko tuossa tallennushommassa vielä ongelma jatkuvien tallennusten kanssa, että ne näkyy vain boksilla eikä sovelluksessa lainkaan?

Vastaa
0 tykkäystä

kustaa1967
Konkari
Viestejä 604 kpl

5/20

Kiitos @NikoNo tiedosta.

 

En löytänyt tuosta digiboksista , joka toimii myös muiden operaattoreiden verkoissa , mitään mainintaa siitä tulevatko kaikki kanavat IPTV:nä netin kautta.

 

No oletan niin ja korjatkaa , jos olen väärässä. Jotta tällä purkilla korvaisin nykyisen , niin se edellyttää , että kaikki nykyiset antenniverkon vapaat kanavat tulee olla tarjonnassa mukana mieluiten HD-versioina , kun ne meillä näkyvät nytkin. No MTV3 HD  on poikkeus , mutta eiköhän sekin muutu ilmaiseksi tulevaisuudessa. Olen samaa mieltä edellisten kanssa , että kahden rinnakkaisen palvelun ylläpito on tyhmää.

 

Tallennuspalvelu näyttäisi olevan lisämaksusta ja oletettavasti pilvipalvelu. Onko purkissa mitään paikallista tallennusta eli edes taukotallennusta tai ajansiirtoa?

Vastaa
0 tykkäystä

NikoNo
Moderaattori
Viestejä 1 502 kpl

6/20

@Anonymous tässä päivityksessä on kyse siis vain näistä kanavajärjestyksistä ja HD-kanavien tallentamisesta. Muita yksityiskohtia sitten seuraavissa päivityksissä, mutta näistä ei tällä erää ole lisätietoa. 

 

@kustaa1967 Digiboksi -palvelu toimii tosiaan kaikkien operaattorien nettiyhteyksillä ja kaikki kanavat tulee puhtaasti verkon kautta, eli tässä laitteessa ei ole erikseen antenni / kaapeliverkon viritintä. Digiboksin kanavavalikoimaan voi tutustua täällä.

 

Tallennuspalvelu on pilvipohjainen systeemi ja tässä boksissa ei ainakaan tällä hetkellä ole mahdollisuutta kovalevytallennukseen. 

Vastaa
0 tykkäystä

kustaa1967
Konkari
Viestejä 604 kpl

7/20

Jaahas.

 

@NikoNo tuon laittamasi linkin dokussa ei mainita vapaista kanavista ensimmäistäkään HD-tasoista , joten kiitos ei.

Vastaa
0 tykkäystä

jarkko35
Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 500 kpl

8/20

Vihdoinkin HD-tallennus tulee!! Kiitos Telia. Nyt alkaa näyttämään jo paremmalta, jospa tätä tv-palvelua sittenkin kehitetään eikä kehitys pysähdy. Mielellään tästä maksaa jos parempaan suuntaan mennään.

Vastaa
0 tykkäystä

ottohukala
Uusi keskustelija
Viestejä 12 kpl

9/20

Loistava uutinen! Harmillista tietysti, etteivät Nelosen kanavat ole uudistuksessa mukana. Toivottavasti sopu Nelosen kanssa syntyy vielä.

Vastaa
0 tykkäystä

KALKKUT
Vakiokalustoa
Viestejä 97 kpl

10/20

hd verkko tallennus tulee mut ei nelosen kanaville outoo ettei nelon media anna lupaa vaikka elisalla ja dna on taitaa olla rahasta kii tai huonot neuvotteliat

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.