Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Halloween.jpg

 

Halloween lähestyy ja mikäs olisi parempaa tekemistä kuin virittäytyä tunnelmaan klassikkoleffojen parissa. Halloween on 31. lokakuuta vietettävä juhlapäivä, joka on alkujaan muinaisten kelttien talven alkamisen päivä. Suomessa moni koristelee kotinsa Halloween-teemalla, kurpitsalyhdyt ja muut kammotukset tuovat juhlan tuntua. Naapuruston lapset kulkevat ovelta ovelle pukeutuneina pelottavimpiin asuihinsa ja kysyvät ”karkki vai kepponen”. Jos keppostelu ei ole sinun juttusi, Halloweenin kauhuun pääset sisälle myös leffojen parissa ja sitä varten listasinkin muutamia klassikkokauhuleffoja, jotka kannattaa ehdottomasti katsoa. Nämä leffat saat vuokrattua meidän Telia TV Vuokraamosta. Jos sinulta puuttuu Telia TV -tili, saat tilattua maksuttomat tunnukset verkkosivuiltamme. Ensimmäinen leffavuokraus on maksuton.

 

Manaaja

 

Ikä: K18

Kesto: 122 minuuttia

Genre: Jännitys, kauhu

 

Manaaja on kahdella Oscarilla palkittu yhdysvaltalainen kauhuelokuva, joka näki päivänvalon vuonna 1973. Elokuvan on ohjannut William Friedkin ja leffa perustuu William Peter Blattyn romaaniin Manaaja. Leffaa pidetään kaikkien aikojen menestyneimpänä kauhufilminä ja siksi tätä voidaan sanoa myös oman lajityyppinsä klassikoksi. Leffassa keskitytään Regan-nimiseen (Linda Blair) tyttöön ja hänen äitiinsä Chrisiin (Ellen Burstyn). Regan on 12-vuotias ja hän kärsii oudoista oireista. Oireet ilmenevät rivona kielenkäyttönä ja sängyn tärinänä. Niiden vuoksi Regan joutuu tutkimuksiin, joissa koitetaan selvittää oireiden syytä.

 

Samoihin aikoihin lähistöllä alkaa tapahtua kirkon häpäisyjä sekä Chrisin ystävä löydetään kuolleena. Reganin tila pahenee ja pian hänet joudutaan laittamaan lepositeisiin. Chris alkaa olla neuvoton, koska lääkärit ja psykologit eivät osaa auttaa Regania. Lopulta äiti päättää kääntyä manaajan puoleen, jotta Reganissa oleva pahuus saadaan karkotettua. Kokenut pappi, isä Merrin (Max von Sydow) pyydetään apuun häätämään pahat henget pois Reganista. Selviääkö Regan demonin riivauksesta?

 

 

The Shining – Hohto

 

Ikä: K16

Kesto: 115 minuuttia

Genre: Kauhu

 

Hohto on saanut ensi-iltansa vuonna 1980 ja se on useasti valittu yhdeksi kautta aikojen pelottavimmaksi kauhuleffaksi. Elokuvassa ei niinkään nähdä raakoja kohtauksia vaan se keskittyy lähinnä psykologiseen kauhuun. Leffan ohjauksesta vastaa Stanley Kubrick ja elokuva perustuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin. Leffan pääosissa nähdään Jack Nicholson sekä Shelley Duvall. Jack Torrance (Jack Nicholson) on kirjailija, joka saa työpaikan syrjäisestä Overlook-hotellista talonmiehenä. Jackia varoitetaan työhaastattelussa edellisen talonmiehen sairastumisesta ja perheensä tappamisesta. Jack ottaa työn vastaan kaikesta huolimatta.

 

Hotelliin Jackin mukana muuttavat myös hänen vaimonsa Wendy (Shelley Duvall) sekä poikansa Danny (Danny Lloyd). Dannylla on mielikuvitusystävä Tony, joka asuu Dannyn suussa. Tony näyttää Dannylle asioita ja varoittaa häntä myös Overlook-hotellista. Lumimyrsky saartaa hotellin ja perhe jää sinne eristyksiin. Pian hotellin menneisyydessä tapahtuneet hirmuteot alkavat tulla esiin ja Jackin mielenterveys alkaa pettää.

 

 

Psyko

 

Ikä: K16

Kesto: 109 minuuttia

Genre: Kauhu

 

Psyko on yhdysvaltalainen kauhu- ja psykologinen jännitysleffa, joka sai ensi-iltansa vuonna 1960. Leffan ohjauksesta vastaa Alfred Hitchcock ja elokuvan käsikirjoitus on tehty Robert Blochin romaanin Psyko pohjalta. Elokuva on saanut neljä Oscar-ehdokkuutta ja sitä pidetäänkin yhtenä Hitchcockin parhaista elokuvista. Elokuvassa keskitytään syrjäiseen motelliin päätyneen sihteeri Marion Cranen (Janet Leigh) sekä motellin häiriintyneen omistajan Norman Batesin (Anthony Perkins) kohtaamiseen.

 

Marion saa työnantajaltaan 40 000 dollaria vietäväksi pankin tallelokeroon. Hän ei kuitenkaan vie rahoja pankkiin vaan anastaa rahat ja pakenee autolla. Pakomatkallaan Marion törmää poliisiin, jonka epäilykset heräävät Marionin käytöksestä johtuen. Marion ostaa itselleen uuden auton, jotta pääsee eroon nykyisestä ajoneuvostaan, jonka tiedot ovat poliisilla. Pian tulee pimeää ja alkaa sataa. Marion näkee Norman Batesin motellin kyltin ja hän päättää asettua sinne yöksi. Pahaa aavistamaton Marion ei tiedä, että motellista tulee hänen viimeinen lepopaikkansa. Mitä motellissa oikein tapahtuu?

 

 

Halloween

 

Ikä: K18

Kesto: 116 minuuttia

Genre: Jännitys

 

Halloween on saanut ensi-iltansa vuonna 2007. Leffan on ohjannut Rob Zombie, joka on tullut tunnetuksi White Zombie -nimisen yhtyeen keulakuvana. Tämä kauhuelokuva on uudelleenfilmatisointi vuoden 1978 leffasta Halloween – naamioiden yö. Michael ”Mike” Myers (Daeg Faerch) on 10-vuotias poika, joka asuu perheensä kanssa Haddonfieldissä. Miken äiti on strippari ja isäpuoli työtön narkomaani. Mikellä on kaksi siskoa, Judith (Hanna R. Hall) ja Laurie (Scout Taylor-compton).

 

Mikea kiusataan koulussa ja Halloween-yötä edeltävänä päivänä hän tappaakin koulukiusaajansa metsässä. Kun yö saapuu, jatkaa Mike hirmutekojaan. Kaiken tämän jälkeen Mike joutuu mielisairaalaan, jossa tohtori Sam Loomis (Michael McDowell) koittaa parantaa hänet siinä kuitenkin epäonnistuen. Mike (Tyler Mane) on ollut 15 vuotta mielisairaalassa, kun hänet aiotaan siirtää toisaalle. Miken siirrossa kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin pitäisi ja hän pääsee pakenemaan. Haddonfieldin kaupungin haavat ovat parantuneet edellisen tragedian jäljiltä, mutta Halloween ja Mike on jälleen tulossa.

 

 

Painajainen Elm Streetillä

 

Ikä: K15

Kesto: 95 minuuttia

Genre: Jännitys, kauhu

 

Painajainen Elm Streetillä on vuonna 2010 julkaistu kauhu- ja jännityselokuva, joka on uudelleenfilmatisointi vuoden 1984 samannimisestä elokuvasta. Alkuperäisestä elokuvasta tuli melkein heti kulttiklassikko ja nosti Freddy Kruegerin yhdeksi kuuluisimmista kauhuikoneista. Vuoden 2010 leffan on ohjannut Samuel Bayer ja tämä onkin herran ensimmäinen pitkä elokuva. Leffan pääosissa nähdään Jackie Earle Haley, Rooney Mara ja Kyle Gallner.

 

Freddy Krueger (Jackie Earle Haley) on hirvittävä sarjamurhaaja, joka vainoaa uhrejaan heidän unissaan. Esikaupungin teinit ovat vaarassa ja hereillä pysyminen on ainoa keino pysyä hengissä. Nukahtaminen ja unessa Freddy Kruegerin tapon uhriksi joutuminen tarkoittaa kuolemista myös oikeasti. Nancy Holbrook (Rooney Mara) on nuori teinityttö, joka kokee monien ystäviensä kuoleman. Pian hän tajuaa itsekin olevansa Freddyn uhri. Nancy päättää pysäyttää poikaystävänsä Quentin Smithin (Kyle Gallner) kanssa Freddyn, mutta tehtävä osoittautuu vaikeaksi, koska molempien on pysyttävä hereillä.

 

 

Saw

 

Ikä: K18

Kesto: 104 minuuttia

Genre: Kauhu

 

Saw on James Wanin ohjaama kauhuelokuva, joka sai ensi-iltansa vuonna 2004. Elokuvaa on usein kutsuttu elokuvatermillä gore tai splatter, joka tarkoittaa sadistista ja liioiteltua väkivaltaa. Saw -leffoja on tehty yhteensä kahdeksan ja ne ovat olleet 2000-luvun menestyneimpiä trilleri- ja kauhuelokuvia. Leffassa keskitytään henkilöihin, jotka ovat joutuneet keskelle sadistista peliä, jota johtaa Jigsaw (Tobin Bell). Jigsaw kaappaa ihmisiä peliinsä huumaamalla heidät ja viemällä heidät pelikentälleen.

 

Adam (Leigh Whannel) on valokuvaaja. Hän herää kylpyhuoneesta tietämättä sitä, miten on sinne joutunut. Pian hän tajuaa, ettei ole huoneessa yksin, vaan huoneessa on myös lääkäri Lawrence Gordon (Cary Elwes). Lawrence sytyttää huoneeseen valot ja miehet tajuavat olevansa kahlittuina seinään ja huoneen keskellä makaa kuollut mies. Ruumiin kädessä on kasettinauhuri sekä revolveri. Miehet nappaavat nauhurin ja kuuntelevat sen. Nauhalla miesääni antaa heille ohjeita, mitä heidän tulee tehdä. Lawrencen tulee tappaa Adam kuuteen mennessä tai muuten hänen vaimonsa ja tyttärensä tapetaan. Mitä Lawrence tekee ja kuka on Jigsaw?

 

 

Lue lisää:

HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Halloweenin-parhaat-kauhuelokuvat/ba-p/213079
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Täällä Yhteisössä sinun apunasi. Musiikki ja koirat ovat lähellä sydäntä. Soittolistalta löytyy aina Ed Sheeranin Shape of You.