Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Vuokraamon joulukuun uutuudet.jpg

 

Joulukuussa Telia TV Vuokraamoon saadaan uutta katsottavaa sekä aikuisille että lapsille. Olen koonnut tähän blogiin muutaman elokuvan; animaatiota, komediaa, toimintaa, trilleriä ja draamaa. Moneen makuun siis, ja jokaiselle jotain! 😊 Osa leffoista on jo katsottavissa, osa myöhemmin joulukuun aikana.

Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, ota ne saman tien käyttöösi maksutta. Tiesithän, että ensimmäinen leffavuokraus on maksuton! 📺

 

Sisällysluettelo

 

Maija Mehiläinen ja kultainen aarre

Ryhmä Hau -elokuva

Mitchellin perhe ja koneiden kapina

Kuriiri

Luokkakokus 3 - sinkkuristeily

Persona non grata

The suicide squad

Dyyni

 

 

 

Maija Mehiläinen ja kultainen aarre

 

Genre: Lapset, perhe

Ikäraja: S

Kesto: 1h 28min


Saksalaisitävaltalaisen Waldemar Bonselsin luoma Maija Mehiläinen on pörrännyt jo yli sata vuotta saduissa, televisiossa ja valkokankaalla. Nyt maailman ihanin mehiläinen tekee paluun!

 

Kuningatar (Katja Aakkula) uhkaa erottaa parhaat kaverukset toisistaan, joten Maija (Henni-Liisa Stam) ja Ville (Lotta Lindroos) karkaavat tuohtuneina pesän turvasta. Ulkopuolella he törmäävät tuntemattomaan muurahaiseen, joka sysää heille kultaisen aarteen. He saavat tehtäväkseen toimittaa muurahaisten kultaisen munan perille kaukaiseen muurahaisyhdyskuntaan. Matkalla he kohtaavat vaaroja sekä munasta kuoriutuvan yllätyksen kun munasta syntyy söötti pieni muurahaiskuningatar. Maijan ja Villen on opeteltava koko joukko uusia taitoja, jotta he selviävät seikkailustaan kunnialla. 

 

Maija Mehiläinen ja kultainen aarre sisältää värikkyyttä ja paljon pieniä yksityiskohtia, joihin varsinkin perheen pienimmät ihastuvat. Elokuva opettaa lapsille kaveruuden tärkeyttä, yhteistyön tarpeellisuutta ja anteeksiannon merkitystä. Maija on kiltti ja järkkymättömän oikeudenmukainen hahmo – siis sopiva sankari pienille suunnattuun animaatioon. 

 

 

Ryhmä Hau -elokuva

 

Genre: Lapset, perhe, komedia

Ikäraja: 7

Kesto: 1h 28min

 

Ryhmä Hau on taas vauhdissa! Ryhmä Haun suurimmasta vastustajasta, pormestari Hanttisesta tulee läheisen Jännälän kaupunginjohtaja. Hän alkaa hallita kaupunkia mielensä mukaan ja ryhtyy heti aiheuttamaan ikävyyksiä. Riku ja sankaripennut vetävät ykkösvaihteen silmään ja matkustavat Jännälahdesta kaupunkiin uusiin haasteisiin. Yksi pennuista joutuu kohtaamaan menneisyytensä Jännälahdessa, mutta tiimi saa tukea uudelta liittolaiskoira Lilliltä. Yhdessä ja uusin jännin vekottimin varustautuneina Ryhmä Hau käy taistoon pelastaakseen Jännälahden kansalaiset!

 

Kyseessä on vauhdikas ja kekseliäs elokuva, jota tv-sarjan fanit varmasti rakastavat. Elokuvassa tutkaillaan myös hieman vakavampia teemoja, sillä eräs koirista pelkää suurta kaupunkia ja joutuu kohtaamaan pelkonsa. Tämä varmasti herättää paljon tunteita niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa.

 

 

Mitchellin perhe ja koneiden kapina

 

Genre: Sci Fi, komedia, lapset, perhe

Ikäraja: 7

Kesto: 1h 54min

Katsottavissa 14.12. alkaen

 

Mitchellin perhe ja koneiden kapina on Sonyn uusi animaatioelokuva. Mitchellin perheeseen kuuluvat teini-ikäinen ja elokuvaurasta haaveileva Katie, hänen dinosauruksia fanittava pikkuveljensä Aaron, jääräpäinen isä Rick ja huolehtiva äiti Linda - unohtamatta tietenkään perheen hulvatonta koiraa Monchia, jonka silmät sojottavat koko ajan eri suuntiin ja jonka älykkyysosamäärä lähentelee nollaa. Yhdessä hahmot muodostavat rikkinäisen, mutta erittäin mainion perheen, jonka vauhdikkaaseen tieteisseikkailuun hyppää mukaan suurella riemulla.

 

Katie Mitchell on aloittamassa collegen ja perhe päättää yhdessä viedä hänet uuteen opinahjoon. Kuitenkin samaan aikaan PAL-tekoäly päättää ottaa vallan ja lähettää robotteja ympäri maailman vangitsemaan kaikki ihmiset. Pian enää Mitchellin perhe on jäljellä ja heidän tehtäväkseen jää pysäyttää koneiden kapina ja pelastaa koko ihmiskunta.

 

Elokuvassa vilisee vekkulimaisia hahmoja ja pikkutarkkoja yksityiskohtia varsinaisessa väripläjäyksessä, mitä on suuri ilo katsoa. Tarina on todella mukaansatempaava ja Mitchellin perheen matka tarjoaakin valtavasti hupia eikä naurua tarvitse kauaa odotella.

 

 

Kuriiri

 

Genre: Trilleri, draama

Ikäraja: 12

Kesto: 1h 51min

Katsottavissa 20.12. alkaen

 

Tositapahtumiin perustuva Kuriiri on tiivistunnelmainen vanhanajan vakoojajännäri, jossa kolmannen maailmansodan syttyminen oli hiuskarvan varassa. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään mainiot näyttelijät Benedict Cumberbatchn ja Merab Ninidze, jotka vetävät roolinsa eleettömän vaikuttavasti.

 

Neuvostoliiton sotilastiedustelupalvelun palkitulla ja arvosteltulla eversti Oleg Penkovskilla (Merab Ninidze) on ongelma. Toisaalta hän on isänmaallinen neuvostokansalainen ja talvisodassa Suomea vastaan ja myöhemmin Ukrainassa saksalaisia vastaan taistellut tykistöupseeri. Toisaalta hän on maailman tuhoavaa ydinsotaa pelkäävä maailmankansalainen, joka haluaa tehdä jotain yhä syvenevälle supervaltojen väliselle kylmälle sodalle. Länttä pitää varoittaa neuvostojohtaja Nikita Hruštšovin (Vladimir Tšuprikov) luomasta harhakuvasta mukavasta ja höpsönvaarattomasta setämiehestä, jollaisena hänet lännessä nähtiin. Oikeasti hän oli pirullisia juonia punova pelimies.

 

Elokuvan sanoma kertoo yksilön ja järjestelmän ristiriidasta, ja yksilön mahdollisuudesta valita oikein.
Elokuvan on osaavasti ohjannut erittäin vankan teatteritaustan omaava Dominic Cooke ja taitavasti draamaa rakentaen käsikirjoittanut Tom O’Connor. 

 

 

Luokkakokous 3 - sinkkuristeily

 

Genre: Komedia, kotimainen
Ikäraja: 12

Kesto: 1h 44min
Katsottavissa 20.12. alkaen

 

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on vuonna 2021 ensi-iltansa saanut komediaelokuva, jonka on ohjannut Renny Harlin. Elokuva on jatkoa Luokkakokous-sarjan aikaisemmille elokuville Luokkakokous (2015) ja Luokkakokous 2 – Polttarit (2016).

 

Elokuvassa kaverukset Tuomas (Jaajo Linnonmaa) ja Niklas (Aku Hirviniemi) vievät yhteisen työttömyydestä ja yksinäisyydestä kärsivän ystävänsä Antin (Sami Hedberg) sinkkuristeilylle parantaakseen hänen itsetuntoaan ja mielenterveyttään. Hän itse olisi valmis vaipumaan itsesääliin, mutta kaksi muuta herraa ovat asiasta täysin eri mieltä. Matkalle mukaan päätyy myös Antin dementoitunut isä (Pertti Sveholm).

 

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on ensimmäinen tänä vuonna ensi-iltaan tullut elokuva, joka on saavuttanut elokuvateattereissa 150 000 katsojarajan. Kyseessä on tämän vuoden katsotuin elokuva elokuvateattereissa. Mielipiteet ja arvosteluissa annetut tähdet on tämän elokuvan kohdalla kovastikin jakautuneet. Toiset 👏 ja toiset 👎 Kumpaan sinä kuulut, sen tiedät elokuvan nähtyäsi! 😊

 

 

Persona non grata

 

Genre: Komedia

Ikäraja: 7

Kesto: 1h 31min

Katsottavissa 20.12. alkaen

 

Laura (Rosalinde Mynster) on jo usean vuoden ajan etääntynyt maaseutuperheestään ja vakiinnuttanut asemansa kirjailijana Kööpenhaminassa. Hän on juuri julkaissut kirjan kurjasta nuoruudestaan, jossa hän kirjoittaa erityisesti entisestä kiusaajastaan Cathrinesta (Anne Sofie Wanstrup) - samasta naisesta, joka menee nyt naimisiin Lauran veljen kanssa ja tulee osaksi hänen perhettään.  Samalla Laura saa selville, että Cathrine on itse asiassa ottanut hänen paikkansa perheessä.

 

Elokuva on kertomus siitä, kuinka emme voi paeta menneisyyttämme emmekä juuriamme, vaikka miten kovasti yrittäisimme.

 

 

 

The suicide squad

 

Genre: Scifi, komedia, seikkailu, toiminta

Ikäraja: 16

Kesto: 2h 10min

Katsottavissa 24.12. alkaen

 

Suicide Squad on vuonna 2016 ensi-iltansa saanut David Ayerin ohjaama ja käsikirjoittama yhdysvaltalainen supersankarielokuva, joka pohjautuu DC Comicsin luomaan samannimiseen antisankarijoukkoon. Amanda Wallerin johtama hallituksen salainen yksikkö värvää vangittuja superrikollisia hengenvaarallisiin operaatioihin ja pelastamaan maailman voimakkaalta uhalta vastineeksi näiden tuomioiden lieventämisestä.

 

Elokuva voitti vuoden 2017 Oscar-gaalassa parhaan maskeerauksen palkinnon. Elokuva pääosissa ovat Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Ike Barinholtz, Scott Eastwood ja Cara Delevingne.

 

 

Dyyni

 

Genre: Seikkailu, scifi, toiminta, draama

Ikäraja: 12

Kesto: 2h 35min
Katsottavissa 30.12. alkaen

 

Dyyni perustuu Frank Herbertin samannimiseen menetysromaaniin. Myyttisenä ja tunteellisesti ladattuna sankarimatkana elokuva kertoo Paul Atreidesin tarinan, joka sijoittuu syrjäiselle ja aavikkoiselle Arrakis-planeetalle, jolla elämän edellytykset ovat tiukassa. Älykäs ja lahjakas nuorimies on syntynyt täyttämään suuren kohtalon, joka ylittää hänen ymmärryksensä. Hän joutuu matkustamaan universumin vaarallisimmalle planeetalle varmistaakseen perheensä ja kansansa tulevaisuuden. Kun pahansuovat voimat ryhtyvät taisteluun planeetalta löytyvästä ainutlaatuisesta luonnonvarasta ja arvokkaimmasta tunnetusta rohdosta, joka voi toteuttaa ihmiskunnan suurimmat mahdollisuudet – vain pelkonsa voittavat selviävät.

 

Dyyni on visuaalisesti upean näköinen elokuva, jota on tituleerattu vuoden isoimmaksi ja odotetuimmaksi elokuvaksi. Kaksi ja puolituntinen Dyyni kertoo alkuteksteissään olevansa pidemmän kertomuksen ensimmäinen osa ja tosiaankin tässä tarina jää kesken. Nähtäväksi jää, saako elokuva jatko-osan ja milloin! 

 

 

Mukavia elokuvahetkiä ja rauhallista joulun aikaa! 🎅🎄

 

Lue myös:

C Moren uusi alkuperäissarja Hautalehto: Kylmä syli

Joulukuun sarjauutuudet

Uusi Beck-elokuva tulossa C Morelle

C Moressa juuri nyt: Marraskuussa lisätyt elokuvat

Vuokraamon marraskuun uutuudet

Marraskuun sarjauutuudet

 
Katjane
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Joulukuun-vuokraamon-uutuudet/ba-p/232237
Linkki kopioitu