Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Emma.png

 

Olemme tuoneet leffateattereiden tuoreimmat uutuudet katseluusi kotisohvalle! Esittelyssä uusimmalla versioinnillaan Jane Austenin Emma sekä Leigh Whannellin moderni versio elokuvasta The Invisible Man. Löydät molemmat Telia TV vuokraamon uutuuksista. Kumpi osuu enemmän omaan leffahermoosi?

 

Mukavia elokuvahetkiä!

 

Emma

 

Sallittu

Genre: komedia

Kesto: 125 minuuttia

 

Rakastetun Jane Austenin yksi suosituimmista teoksista, vuonna 1815 ilmestynyt romaani Emma on jälleen saatu iloksemme valkokankaalla. Edellinen elokuva siitä on vuodelta 1996, ja silloin pääosassa Emmana nähtiin Gwyneth Paltrow. TV-sarjoja Emmasta on tehty montakin useampaan otteeseen ja mitä erilaisempia sovituksia. Tämä viimeisinkin Emma on täynnä Austenille tyypillistä nuorta epätoivoista lemmenleikkipyrkimystä siirappisine ja nykymittapuun mukaan yltiöhuvittavine muodollisuuksineen. Se myös noudattaa ja kunnioittaa pitkälti alkuperäistä juonta. Pitsinen romantiikka yhdistettynä satiiriin ja tilannekomiikkaan on Austenin tunnusomaisia piirteitä kaikissa hänen teoksissaan, ja tämä yhdistelmä toimii kutkuttavalla ja hersyvällä tavalla tälläkin kertaa.

 

Oma Jane Austen -kokoelmani, joukossa myös Emma.Oma Jane Austen -kokoelmani, joukossa myös Emma.

 

Highburyn kylässä Englannissa herraskartanon nuori tytär Emma (Anya Taylor-Joy)  kokee roolikseen toimia amorina ja saattaa ystäviään sekä tuttaviaan toistensa käsivarsille ja mikä lopulta parasta, avioliittoon. Itse hän ei niinkään miehistä piittaa, saatikka olisi kiinnostunut päästä naimisiin. Hän aikoo asua iäkkään ja vaateliaan isänsä seurana ikuisesti. Kaikki ei rakkaudessa kuitenkaan mene aivan Emman ennakkosuunnitelmien mukaan, ja hän löytää lopulta itsensä haaveilemasta avioliiton auvoisesta satamasta.

 

Emman läheisin ihminen, miltei äidin korvike kotiopettajatar neiti Taylor (Gemma Whelan) menee elokuvan alussa naimisiin. Tämä muutos vaikuttaa paljon Emman elämään, sillä samalla neiti Taylor jättää Woodhousen talon ja muuttaa miehensä tiluksille. Emman elämään jää tyhjiö, jonka hän täyttää uudella seuralaisella, nuorella Harriet Smithillä (Mia Goth). Emma alkaa työstää seuraavaa lemmenprojektia ja pyrkii saada hieman sivistymättömän Harrietin naitettua jollukulle kunnolliselle korkea-arvoiselle miehelle. Kuten arvata saattaa, kaikki ei mene aivan putkeen. Manipulointi, asioiden näennäinen järjestely ja ohjaaminen saavat aikaan sopan, joka Emman on koetettava ratkaista parhain päin. Lopputulema on se, että elokuva lopussa nähdään kosintoja. Useampia.  

 

Emma on hyvä valinta Austenin klassikoiden ystäville, mutta myös muille historiallisista ja erityisesti hömppäromanttisista elokuvista pitäville. Ohjaaja Autumn de Wilde on saanut aikaan miellyttävän ja silmiähivelevän kauniin kokonaisuuden. Kartano- ja nummimaisemat upealla värikylläisellä puvustuksella, lavastuksella sekä tanssiaismusiikilla höystettynä vahvistavat tunnelmaa, ja illuusio aikamatkasta 1700-1800-lukujen taitteeseen on valmis.

 

 

 

THE Invisible Man

Ikäraja: 16

Genre: Kauhu
Kesto: 124 minuuttia

"Se mitä et näe, ei voi satuttaa sinua"

 

The Invisible Man on tuore versio Universalin klassisesta hirviötarinasta. H.G. Wellsin romaani Näkymätön mies on klassikko vuodelta 1897. Kirja filmatisoitiin ensimmäisen kerran vuonna 1933. Nyt nähtävä uusintafilmatisointi siirtää tarinan nykyaikaan ja vaihtaa näkökulmaa: pääosassa ei olekaan näkymätön mies itse, vaan hänen uhrinsa.


Emmy-voittaja Elisabeth Moss tähdittää tätä kylmäävää modernia versiota. Cecilia Kass on irtautumassa suhteesta väkivaltaiseen ja kontrolloivaan mieheen, Adrianiin (Oliver Jackson-Cohen). Hänen sisarensa, ystävänsä ja teini-ikäinen tyttärensä auttavat häntä pakenemaan ja piiloutumaan pitkään haudotun suunnitelman mukaisesti. Kun Adrian yllättäen kuolee oman käden kautta ja jättää Cecilialle mittavan perinnön, Cecilian epäilykset heräävät. Entä jos Adrianin kuolemassa onkin jotain epätavallista, entä jos hän olisikin lavastanut kuolemansa ja onkin kaikkien näiden epäilysten takana?

 

Oudot yhteensattumat muuttuvat hengenvaarallisiksi ja pian Cecilian läheisetkin ovat uhattuina. Pelko saa naisen tolaltaan ja hän alkaa tuntea näkymättömän pahan läsnäolon ympärillään. Myös Cecilian mielenterveyteys alkaa rakoilla, kun hän yrittää epätoivoisesti todistaa, että hänen kannoillaan on joku, jota kukaan ei näe.


Elokuva saa katsojan mukaansa heti alkuminuuteilla ja jännitys on käsin kosketeltavissa. Tunnetila on tasaisen ahdistava ja toiminnalliset hetket saavat hengityksen salpautumaan. Kauhutunnelma ja vainoharhainen vaikutelma on rakennettu loogisen tarinan ympärille. Elokuvan erilaiset käänteet yllättävät ja onnistuvat pitämään tarinan kiinnostavana ja jännittyneenä loppuun saakka.

 

 

 

Lue myös näistä elokuvista:

 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikon-elokuvauutuudet-Emma-amp-The-Invisible-Man/ba-p/202836
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.