Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 


Frozen 2.png

 

Koululaiset päästetään tänä viikonloppuna kesälaitumille! Säät ovat sen mukaiset, aurinkoa ja lämpöä luvassa koko maahan. Jos kuitenkin tulee hetki aikaa istahtaa alas ja katsoa jotain kivaa TV:stä, niin seuraavat elokuvat osuvat varmasti monen makuun. Odotettu Frozen 2 ja ruotsalainen opettavainen komedia Lasse - Best Man viihdyttävät varmasti koko perhettä. Löydät elokuvat Telia TV vuokraamon uutuuksista.

 

Mukavia katseluhetkiä!

 

Frozen 2

 

Genre: koko perheen animaatio
Ikäraja: 7
Kesto: 104 minuuttia

 

Lasten ja lapsiperheiden kevään ehkä odotetuin vuokraamouutuus ja Suomessa kevättalvella kaikkien aikojen katsotuimmaksi animaatioelokuvaksi noussut Frozen 2 löytyy Telia TV vuokraamosta alkuperäiskielen eli englannin lisäksi suomeksi sekä historiallisesti ensi kertaa koskaan pohjoissaameksi. Suomalaista versiota vuokratessasi voit valita vuokrausvaiheessa joko alkuperäiskielisen tai suomenkielisen. Kannattaa tässä kohdin valita tarkkaan, sillä jälkikäteen kieltä ei pääse vaihtamaan. Saamenkielinen elokuva löytyy erillisenä vuokrauksena. 

 

Totutusti suomenkielisen dubbauksen taso on loistava moniin muihin kielialueisiin ja dubbauskieliin verrattuna. Kuten jo Frozen 1:n jälkimainingeissa saattoi odottaa, kakkososakin tarjoilee upeita musiikkikohtauksia. Siitä ei kuitenkaan ole noussut sellaista hitti-ilmiötä esiin kuin ykkösosan Let it Go -biisistä. Siskosten Annan ja Elsan ääniksi on ykkösosan tapaan saatu taitavat ääninäyttelijät ja laulajat Katja Sirkiä sekä Saara Aalto. Aivan elokuvan alussa nähdään siskokset pikkutyttöinä. Heitä ääninäyttelee tubetähdet, oikeassakin elämässä siskokset Elina ja Sofia. Yli kaksituntinen soundtrack löytyy Spotifysta kaikilla kolmella kieliversiolla, ja toki moneksi muuksikin kieleksi. Usein alkuperäisen sanotaan olevan se paras, ainut ja oikea, mutta itse olen vakuuttunut suomenkielisestä versiosta kakkososankin kohdalla. 

 

Oletko muutoin kiinnostunut leffamusiikista? Siinä tapauksessa suosittelen lukemaan myös kattavat Elokuvahistorian parhaat soundtrackit osa 1 ja Elokuvahistorian parhaat soundtrackit osa 2.

 

Frozen 2 soundtrack löytyy Spotifysta usealla eri kielellä.Frozen 2 soundtrack löytyy Spotifysta usealla eri kielellä.

 

Frozen 2:n voi sanoa olevan sanan varsinaisessa merkityksessä koko perheen elokuva. Lapsille ja lapsenmielisille ihastuttavat Sven-poro, Olof-lumiukko ja Annan poikaystävä Kristoff tarjoavat hauskoja ja hupaisia hetkiä, prinsessatarina lumoaa kotien pikkuprinsessoja ja -prinssejä, ja vanhemmille elokuva tarjoilee yhteiskunnallista sanomaa esimerkiksi kansojen välisistä konflikteista ja rinnatusten yhdessä elämisestä. Tyttövoimaa, selvitymisasennetta, riippumattomuutta, sitäkin kaikkea Frozen 2 on ja opettaa.

 

Seuraavassa lyhyesti liikaa juonta paljastamatta. Elsasta on tullut Arendellin kuningatar ja hän hallitsee sitä lempeydellä ja oikeudenmukaisuudella. Hän kokee erikoista sisäistä paloa, kuulee toistuvasti kutsuvaa vaimealta kuulostavaa laulua, jonka vetoa ei voi vastustaa. Etäinen laulu johdattaa hänet yhdessä Annan, Svenin, Kristoffin ja Olofin kanssa juurilleen kauas pohjoiseen Ahtohallan-joelle, voimiensa alkulähteelle. Hänelle ja Annalle paljastuu heidän sukunsa tarina, johon nivoutuu arvaamattomalla tavalla yhteen pohjanväen heimon sekä Arendellin historia.

 

 

Lasse - Best Man

 

Genre: Komedia
Ikäraja: 7
Kesto: 85 minuuttia

Koko perheen komedia kertoo 1980-luvulta lähtien julkaistuista Lasse-kirjoista (Anders Jacobsson ja Sören Olsson) sekä aikaisemmistakin elokuvista tutuiksi tulleista Anderssonin perheen jäsenistä ja heidän elämästään. Telia TV vuokraamosta löydät tällä hetkellä myös elokuvat Lasse Kreikassa, Lasse autolomalla ja Lasse vs Lasse.

 

Lassen (Elis Gerdt) koululuokka on lähdössä salaiselle luokkaretkelle. Lasse ja hänen suuri rakkautensa Sophie (Lily Wahlsteen) odottavat malttamattomina yhteistä matkaa. Yhtäkkiä selviääkin, että luokkaretki ajoittuu samalle viikonlopulle Lasselle hyvin läheisen isoisän, Rudolfin (Tomas von Brömssen) häiden kanssa. Lasse on vaikean päätöksen edessä, koska ei haluaisi loukata kenenkään tunteita. Samaan aikaa Rudolfilla on hankaluuksia morsiamensa kanssa, jonka tarkoitusperät ovat hieman kyseenalaiset. Ettei Lassen omat ajatukset tekisi tilanteesta jo tarpeeksi haastavaa, tuovat perheenjäsenet omilla tempauksillaan lisämaustetta soppaan! 

 

Lasse - Best Man -elokuvassa käsitellään monia alakoululaisen arkeen kuuluvia hankaliakin tilanteita. Elokuvan keskeinen teema on päättämisen vaikeus ja omassa päätöksessään pysyminen. Elokuva näyttää myös, mitä muille ihmisille voi aiheuttaa tahtomattaan, kun ei osaa tehdä valintoja tai päätöksiä. Positiivinen sanoma on, että tärkeintä olisi pysyä omana itsenään ja tehdä asioita, jotka itsestä tuntuvat oikeilta, välittämättä muiden mielipiteistä. 

 

 

Lue myös näistä sarjoista ja elokuvista:

 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikon-elokuvauutuudet-Frozen-2-amp-Lasse-Best-Man/ba-p/206439
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.