Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64237
Kirjoituksia 174736

Viikon elokuvauutuudet: Underwater & I Still BelieveHighlighted

Viikon elokuvauutuudet: Underwater & I Still Believe

Moderaattori
Viestejä 280 kpl

Viikon elokuvauutuudet: Underwater & I Still Believe

1/1

Underwater.png

 

Tällä viikolla esittelemme kaksi toisiaan täydentävää ja täysin toisistaan poikkeavaa elokuvaa. Underwater on kauhua tihkuva syvänmeren porauslautalle sijoittuva alien-leffa, kun taas I Still Believe tositapahtumiin perustuva kahden nuoren romanttinen, joskin riipivä rakkaustarina.

 

Löydät leffat Telia TV -vuokraamon uutuuksista. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, ne tilatessasi saat ensimmäisen elokuvavuokrauksen maksutta. Mukavia katseluhetkiä!

 

Underwater

 

Ikäraja: 16

Genre: trilleri, kauhu

Kesto: 95 minuuttia

 

Willian Eubankin ohjaama Underwater kertoo syvänmerenporausyrityksessä työskentelevistä tutkijoista. He suorittavat kaivauksia ja tutkimuksia Mariaanien haudan pohjalla, kun massiivinen maanjäristys yllättää tutkimuslaitoksen ja vahingoittaa Kepler 822 - tutkimus- ja porauslaitosta. Maanjäristys tuhoaa osan laitoksesta, josta tutkijoiden on päästävä turvaan. Pakomatka ei ole kuitenkaan helppo suuren paineen, hapenpuutteen sekä syvänmeren olioiden vuoksi. Lisäksi pakokapselit on syystä tai toisesta laukaistu jo aiemmin, joten tutkijat joutuvat todellakin kamppailemaan henkiin jäämisestä. 

 

Vaikka leffakriitikot eivät ole nostaneet arvosteluissaan kovinkaan korkealle tätä uutuusleffaa, se nostattaa silti adrenaliinitasot huippuunsa heti ensi hetkistä lähtien. Jännittävä leffa pitää katsojan otteessaan niin kauhu- kuin hirviökohtauksillaankin, joten näiden teemojen ystäville se on ehdottomasti katsomisen arvoinen trilleri. Elokuva on myös kunnianosoitus vuonna 1979 ilmestyneelle Alien-elokuvalle ja kohtauksissa on paljon samankaltaisuutta.

 

Underwater on kuvattu jo vuonna 2017, mutta yritysoston vuoksi julkaisu viivästyi ja sen vuoksi se on esitetty suurelle yleisölle vasta äskettäin. Elokuvan näyttelijäkaartia ovat mm. Twilightista tuttu Kristen Stewart (Norah Price), Westworldissa näytellyt Vincent Kassel (Captain Lucien) sekä Silicon Valley -tv-sarjasta tuttu T.J. Miller. Vaikka elokuvaa itsessään ei olekaan hehkutettu, on näyttelijäsuoritukset silti vakuuttavia ja ohjaaja on onnistunut jännittävän tunnelman luomisessa. 

 

Arvostelija: @Merja_J 

 

 

I Still Believe

 

Ikäraja: 7

Genre: draama

Kesto: 112 minuuttia

 

I Can Only Image tekijöiden uusin teos käsittelee ikuista teemaa ja kestosuosikkia eli rakkautta. Tässä elokuvassa aiheeseen paneudutaan poikkeuksellisen raskaalla kädellä ja haasteiden kautta. Sen riipaiseva tarina perustuu USA:ssa listakärjessäkin nähdyn ja kuullun Jeremy Campin vuosituhannen vaihteessa läpikäymään elämänvaiheeseen miehen ollessa vasta parikymppinen opintoja ja uuraansa aloitteleva nuorukainen. 

 

Jeremy (KJ Apa) on juuri muuttanut pois kotoa ja aloittanut opiskelut, kun hän eräässä konsertissa kohtaa Melissan (Britt Robertson). Jeremyä ja Melissaa yhdistää rakkaus musiikkiin, samanlainen elämänkatsomus ja vakaumus, ja heistä tuleekin pian pari. Esteenä vaikuttaa alkuun olevan Melissan entiset parisuhdekuviot, joihin oleellisesti kuuluu Jeremyn alkavaa musiikkiuraa edistävä Jean Luc (Nathan Parsons). Haasteet kuitenkin ylitetään. Kunnes seuraa paljon pahempaa.

 

Melissa sairastuu syöpään. Jeremy tukee Melissaa, seisoo tämän rinnalla ja jättää jopa opinnot kesken ollakseen tulevan vaimonsa luona. Vaimoksi ja mieheksi he ennättävät Melissan sairastelun suvantovaiheessa, kun he jo hetken ovat siinä luulossa, että syöpä olisi kuin ihmeen kautta kokonaan voitettu. Usko on koetuksella raskaissa vastoinkäymisissä, ja Jeremy purkaa tuntojaan musiikkiin tuloksena useampi listahitti, jotka käsittelevät uskoa, rakkautta ja elämää. 

 

Melissan tarina päättyi liian varhain, mutta hän oli valmis lähtemään tästä elämästä se ajatus mielessään, että jos hänen tarinansa vaikuttaisi jollain hyvällä tavalla edes yhden ihmisen elämään, niin kaikella olisi silloin tarkoituksensa. Tämä ajatus on yksi syy, miksi Jeremy Camp on halunnut jakaa tarinan elokuvan ja musiikin muodossa. Ohjaajina ovat veljekset Jon ja Andrew Erwin, parivaljakko joka tunnetaan myös nimellä Erwin Brothers. Elokuvaan kiteytyy sanoma rakkaudesta, joka ylittää pelon ja kaikki epäilykset. 

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

Lue myös näistä elokuvista:

0 tykkäystä