Mika Väyrynen viihtyy ruudun edessä ja takana – ”Perheen leffailloissa laitetaan kaikki peliin”

  • 7 October 2021
  • 0 kommenttia
  • 38 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4


 


 


C Moren Mestarien liigan asiantuntija Mika Väyrynen viihtyy tv-ruudun edessä ja takana. Otteluiltoina jalkapallostudiossa vallitsee sähköinen tunnelma, kun Väyrynen ja muut entiset huippupelaajat paketoivat kiinnostavimmat pelitapahtumat suorassa lähetyksessä. Parasta rentoutumista Väyryselle on ladata kulho karkeilla, hypätä perheen kanssa sohvalle ja katsoa sarjoja ja elokuvia yhdessä. Mutta mikä on Mika Väyrysen oma suosikkisarja, jota hän ahmii aamuyön tunneille?


 


”Minuun uppoavat kaikki hyvin tehdyt ohjelmat reality-sarjoista draamaan ja lasten animaatioihin”, Mika Väyrynen sanoo.


 


Miehen maku on monipuolinen, sillä hän seuraa suoratoistopalveluja myös vaimonsa Hannan ja viisi-, seitsemän- ja yhdeksänvuotiaiden poikiensa kanssa.


 


Tällä hetkellä suosikki on Million Dollar Listing Los Angeles (C More). Tosi-tv-sarjassa tämän hetken kuumimmat kiinteistönvälittäjät myyvät huippuluokan koteja Yhdysvaltojen varakkaimmilla asuinalueilla ja kartuttavat omaisuuttaan.


 


”Olemme katsoneet Hannan kanssa myös ohjelman New York -versiota, mutta Los Angelesin tapahtumat sykähdyttävät eniten. Asuimme kaupungissa vuonna 2015, kun pelasin Los Angeles Galaxyssa. On hauskaa bongailla yhdessä tuttuja paikkoja ja maisemia.”


 


Mika Väyrynen sanoo olevansa vaimonsa kanssa laatusarjojen suurkuluttaja. Poikien nukkumaanmenon jälkeen he saattavat jäädä tv:n ääreen useammaksikin tunniksi.


 


”Kun jonkin lempisarjamme uudet jaksot tulevat suoratoistopalveluun, ilta venyy helposti pikkutunneille. Juoneen koukuttuu, ja haluamme katsoa vielä seuraavankin osan. Neljä–viisi jaksoa saattaa mennä kerralla – jos pysymme hereillä. Aika usein parhaat sarjat on koluttu muutamassa päivässä.”


 


”Toivottavasti yhteiset tv-illat jäävät lasten muistoihin”


 


Väyrysen arki pyörii edelleen vahvasti jalkapallon ympärillä.


 


”Valmentajana seuraan paljon pelejä. Haen ja analysoin materiaalia ja dataa myös vastustajista ja muista joukkueista. Viihteen ja leffojen katsominen on tervetullutta nollausta: saan ajatukset hetkeksi pois lajista.”


 


Tosin myös Väyrysten kaikki pojat pelaavat jalkapalloa ja vilskettä riittää. Varsinkin viikonloput voivat olla logistisesti haastavia, kun jokainen on omissa treeneissään ja peleissään.


 


Siksi perheen yhteiset tv-illat ovat arvokkaita hetkiä, joihin Väyrynen haluaa panostaa.


 


”Pyrimme katsomaan pari kertaa viikossa jonkin leffan kimpassa. Esimerkiksi lasten animaatioelokuvat uppoavat hyvin – huipputeknologialla tehdyt leffat ovat hieno kokemus aikuisillekin.”


 


Kun menevä perhe ehtii asettua mukavasti tv:n ääreen, herkuista ja tunnelmasta ei tingitä.


 


”Lapset saavat itse valita leffaherkut: yleensä kulhoissa on karkkia, sipsejä ja popcornia. Kun vietämme leffailtaa, menemme all in. Haluan satsata yhteisiin hetkiin. Minusta on kivaa, että pystyn antamaan lapsille elämyksiä. Toivon, että he muistavat myöhemmin, kuinka katsoimme kimpassa kaikkea ja nautimme yhdessäolosta.”


 


Lapset saavat katsoa Mestarien liigan alkuillan pelit


 


Jalkapallon Mestarien liigan eli UEFA Champions Leaguen pelipäivinä isä Väyrysen illat kuluvat usein C Moren studiolla Helsingin Pasilassa. Suorissa lähetyksissä katsojat johdatetaan läpi kahden peräkkäisen pääottelun.


 


”Pojat saavat katsoa kotona ensimmäisiä alkuillan pelejä. Jälkimmäiset ottelut tulevat niin myöhään, että silloin lapset ovat jo nukkumassa – aamulla pitää herätä tarhaan ja kouluun. Säännöistä joustetaan, kun tulee Mestarien liigan finaali: se on niin iso tapahtuma, että silloin pojat ovat saaneet valvoa.”


 


Mika Väyrynen kertoo, että tällä hetkellä lasten suosikkijoukkue on Paris Saint-Germain, jonka riveissä argentiinalainen supertähti Lionel Messi debytoi elokuussa.


 


”Pojat ovat vielä sen verran pieniä, että heidän suosikkinsa menee usein menestyksen mukaan. Nyt Messi kiinnostaa ja PSG on kova juttu”, hän naurahtaa.


 


Telian liittymäasiakkaana pääset nauttimaan C Moren laatuviihteestä ja urheilusisällöistä etuhintaan. Hankkimalla 5G-liittymän saat kaikki C Moren sarja- ja leffasisällöt maksutta käyttöösi 12 kuukauden ajaksi.


  

 


Mika Väyrysen vinkit Mestarien liigaan: tätä joukkuetta kannattaa seurata


 


Mika Väyrynen toimii C Morella jalkapallon Mestarien liigan asiantuntijana yhdessä monen muun suomalaisen jalkapallon suurnimen kanssa.


 


Mitä Väyrysen mielestä katsojien kannattaa pitää silmällä Mestarien liigan kaudella 2021–2022?


 


”Ajaxin pelejä ja pelaajia. Siellä on nousevia nimiä, joita kannattaa seurata tarkasti. En lähde nostamaan yksittäisiä pelaajia, koska koko Ajaxin joukkue on mieletön. Arvostan sitä, kuinka vahvasti joukkueessa uskotaan omaan nuorisotyöhön. Toki he ovat ostaneet myös valmiimpia pelaajia, mutta Ajaxin riveissä pelaa myös omia 17–18-vuotiaita kasvatteja. Monet heistä ovat seuraavia maailmantähtiä.”


 


Mika Väyrysellä on itsellään paljon rakkaita muistoja Alankomaista. Hän pelasi kymmenen vuotta Heerenveenin ja PSV Eindhovenin riveissä ja voitti maan liigan kolme kertaa.


  


Teksti: Henna Rautiainen


Kuvat: Jaakko Lukumaa


 


--


 


Lue myös0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa