Uutinen

Mikä on HybridiTV ja miten sillä voi äänestää

  • 4 October 2021
  • 0 kommenttia
  • 2816 katselukertaa
Mikä on HybridiTV ja miten sillä voi äänestää
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kaukosäätimen sinisellä napilla äänestäminen on tullut osaksi eri TV-ohjelmien äänestyskäytäntöä joitakin vuosia sitten. Tällä hetkellä HybridiTV:n kaukosäätimellä voit äänestää esimerkiksi Voice of Finlandissa. Moni miettiikin, voinko minä äänestää kaukosäätimellä tai onko minun telkkarini HybridiTV.

 

Tällä hetkellä HybridiTV:n palvelut ovat käytössäsi kun televisiosi on kytketty nettiin ja olet Telian, Elisan tai DNA:n kaapeliverkossa. Palvelut toimivat lisäksi myös Digitan antenniverkossa.

 

Mikä on HybridiTV

 

HybridiTV tarkoittaa HbbTV-standardilla toimivaa televisiota, jolla voit käyttää kanavan tarjoamia lisäominaisuuksia, eli osallistua vaikka äänestyksiin tai aloittaa käynnissä olevan ohjelman katselu alusta. Palveluita pääset käyttämään kaukosäätimen värikkäillä näppäimillä. Käytännössä palvelu on käytössä merkistä riippuen niissä älytelkkareissa, jotka on ostettu noin vuoden 2015 jälkeen. Huomioithan, että ainakin vanhemman mallin televisioissa palvelu saattaa vaatia ensimmäisellä kerralla HybridiTV:n aktivoinnin, ennen kuin ominaisuudet ovat käytössä. Aktivointi tapahtuu television omasta asetusvalikosta. Tarkempia ohjeita löydät myös Digitan ohjesivustolta. 

 

Mistä tiedän onko minulla HybrdiTV

 

Helpoiten se onnistuu, kun laitat television päälle ja vaihtelet kanavia. Jos ruudun vasempaan alanurkkaan ilmestyy heräte, eli punainen pallo, jonka vieressä lukee ”palvelut” tai ”aloita alusta”, on sinun televisiosi silloin HybridiTV. Halutessasi löydät kaikki Hybridilaitteet testatutlaitteet.fi -sivun kautta. 

 

Kuinka äänestäminen onnistuu

 

Ohjelmaan osallistuminen tai äänestäminen onnistuu ”palvelut”-osion kautta, jos ominaisuus on sillä hetkellä käytössä. Painat vain HybridiTV:n kaukosäätimen sinistä tai punaista nappia ohjelmasta riippuen ja valitset palvelun valikoista ”äänestä suosikkiasi”. Valitse suosikkisi ja vahvista valinta OK-painikkeella. Äänestäminen on ilmaista.

HybiridiTV-palvelut mahdollistavat tulevaisuudessa uudenlaisia mainosratkaisuja, ja katselukokemus on muuttumassa interaktiivisemmaksi. Suomessa on tällä hetkellä noin 650 000 HybridiTV-laitetta, ja laitekanta uusiutuu sekä lisääntyy koko ajan, joten katsojia osallistavat ohjelmat lisääntyvät varmasti tulevaisuudessa. Myös C Moren palvelut löytyvät Hybridi-TV:stä. Aiheesta voit lukea lisää täältä.

 

--

Lue myös nämä:

 

 

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa