TV-ohjelmat mukaan ulkomaille

  • 13 August 2021
  • 0 kommenttia
  • 486 katselukertaa

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16


 


 


Nykyään on helppoa lähteä reissuun, kun TV-ohjelmatkin kulkevat laukussa mukana siinä missä passi ja hammasharja. EU:n vapaa liikkuvuus koskee myös lempiohjelmiasi. Voit siis lomareissulla pitkän päivän päätteeksi nähtyäsi paikallisia nähtävyyksiä ja syötyäsi maukkaan illallisen paikallisessa ravintolassa oikaista hotellissa jalkasi ja katsoa jonkun hyvän ohjelman vaikkapa tabletilta. 


 


Seuraavassa kerron, miten näet ohjelmat Euroopan reissullasi.


 


TV -ohjelmat mukaan


 


Suomessa tilattu TV-sisältö on katseltavissasi kaikkialla EU-ja ETA-alueella (myös Iso-Britanniassa EU-eron siirtymäkauden eli tämän vuoden loppuun asti). Jos siis suuntaat vaikkapa viikoksi Kanarialle tai pitkäksi viikonlopuksi Berliiniin, niin voit katsoa matkalla ohjelmia aivan kuten kotonakin. Jos reissaat perheen kanssa ja mukana matkaa lapsia, on heille onnen omiaan jokin lasten paketti viihdykkeeksi esimerkiksi lentokentän odotustiloihin ja pitkille auto- tai junamatkoille. Jotkut lentoyhtiöt tarjoavat lentojen ajaksi wifi-yhteyden, mikä takaa koko TV-valikoimasi käyttöön lentotuntienkin ajaksi. 


 


 Nähdäksesi TV-ohjelmia ulkomailla tarvitset nämä


 


Jotta voit katsella TV-ohjelmia reissussa, sinulla tulee olla älylaite ja siihen ladattuna suoratoisto- ja TV-palveluita, kuten vaikkapa Telia TV ja Yle Areena. Sen lisäksi tarvitset nettiyhteyden. Telian kaikkiin puhe- ja nettipaketteihin kuuluu paketista riippuen 4–25 gigatavua EU-dataa. 


 


Usein matkakohteessa on saatavilla myös maksuton wifi-yhteys, jota suosittelen hyödyntämään ohjelmia katsellessasi. Telia TV -sovelluksen osalta emme voi taata wifin kautta yhtä hyvää toimintavarmuutta kuin omalla yhteydellä katsottuna. Jos katselu kuitenkin sujuu wifillä, niin se puolestaan säästää puhelimesi omaa datapakettia. Sitä kannattaa käyttää erityisesti liikkeellä ollessa, kun wifi-verkkoa ei ole saatavilla. Riippuen kohdemaasta ja sen mobiiliverkoista, saattaa wifi-yhteys myöskin pyörittää TV-sisältöä paremmin kuin mobiiliyhteys. 


 


Jos olet menossa kohteeseen, jossa tiedät olevan TV:n varustettuna HDMI-liitännällä, voit katsoa tabletin tai puhelimen sijaan siellä Chromecast-laitteen tai Apple TV:n kautta ohjelmaa TV-ruudulta. Jos siis omistat Chromecastin tai Apple TV:n, kannattaa siis sekin sujauttaa laukkuun mukaan. 


 


Huomioi myös asetukset


 


Sinun kannattaa huolehtia liittymien asetukset ja estot kuntoon siten, että ne toimivat myös ulkomaan verkossa. Pääset tarkistamaan liittymät ja tekemään tarvittavat muutokset ollessasi kirjautuneena telia.fi:llä. 


 


Minun Telia -sovellus sinun on hyvä ladata viimeistään nyt puhelimeen, olit lähdössä matkalle tai et. Sillä pystyt tarkkailemaan miltei reaaliaikaisesti datan käyttöä ja tekemään tarvittavia muutoksia liittymiin sekä liittymäasetuksiin nopeasti ja vaivattomasti. 


 


Alla näkymä telia.fi.ltä, johon pääset kirjautuneena ollessasi seuraavaa polkua pitkin: 


Liittymäni ja palveluni -> klikkaa haluttua liittymää -> Lisäpalvelusi -> Rajoitukset-otsikon alla Estot ja rajoitukset -> Rajoitukset ulkomailla. 


 Etenkin EU:n reuna-alueilla matkatessasi on hyvä aktivoida roaming-estoista alin, eli data roaming -esto EU/ETA-alueen ulkopuolella. Se estää nettikäytön niissä maissa, joissa nettikäyttö ei sisälly liittymän kuukausimaksuun. Liikkuessasi esimerkiksi lähellä Sveitsin rajaa puhelin voi ilman kyseistä estoa yhdistyä sen maan verkkoon, jolloin käytöstä koituu lisämaksua. 


 


Liittymän asetusten lisäksi tulee myös puhelimen tai tabletin asetukset tarkistaa, jotta itse laite sallii verkkovierailut. Alla sekä iOS- että Android-laitteiden näkymä kyseiseen asetukseen. 


 


Ennen matkaa viimeistään laukkujen pakkailujen ohessa kannattaa myös nämä mainitut sovellukset ladata käyttöön. Siten sinun on helppo käyttää niitä reissussa. Mukavia katseluhetkiä!


 


Lue myös nämä aiheeseen liittyvät artikkelit: 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa