TV pimenee 400 000 antennitaloudessa vuonna 2020

  • 14 June 2018
  • 0 kommenttia
  • 13 katselukertaa

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15


 


Viestintäviraston selvityksen mukaan yli 400 000 kotitaloudelta puuttuu yhä valmius vastaanottaa antenni-tv -lähetyksiä vuonna 2020. Tämä johtuu siitä, että antenniverkossa siirrytään käyttämään vain DVB-T2 tekniikkaa, joka mahdollistaa teräväpiirtolähetykset. Muutos oli tarkoitus tapahtua 31.3.2020, mutta tv-yhtiöt ovat sopineet pidemmän siirtymäajan. Tästä huolimatta tekniikka muuttuu lähivuosina, jonka jälkeen käytössä pitää olla tekniikkaan sopivat laitteet, mikäli mielii katsella tv-lähetyksiä antennin kautta.


 


Tämä teräväpiirtotekniikka on otettu jo verkossa käyttöön, mutta tällä hetkellä se kulkee vielä vanhan tekniikan rinnalla. Maksukanavien osalta muutos on jo tapahtunut, eli mikäli sinulla näkyy antenniverkon kautta maksulliset tv-kanavat, niin laitteesi tulee toimimaan myös muutoksen jälkeen. Vuonna 2020 tarvitset siis DVB-T2 virittimellä varustetun television tai digiboksin, jotta antenniverkon lähetykset toimivat.


 


Näin tarkistat laitteidesi tilanteen


  


Suosittelen hyödyntämään simppeliä toimiikotelkkarini.fi sivuston testiä tilanteen selvittämiseksi. Sivustolla esitetään selkeitä ja konkreettisia kysymyksiä, joiden avulla voit testata laitteidesi soveltuvuuden uuteen tekniikkaan.


 


Käytännössä laitteessa tai myyntipakkauksessa pitäisi olla Antenna Ready HD merkintä, josta tietää television tai digiboksin kykenevän teräväpiirtotekniikkaan. Mikäli olet juuri menossa hankkimaan uusia laitteita, niin kannattaa tästä asiasta tiedustella myös myyjältä, jotta tulet hankkineeksi oikeanlaiset laitteet.


 


Mitä muita vaihtoehtoja on tarjolla?


 


Antennitekniikan rinnalle tai tilalle on mahdollista ottaa myös netin välityksellä toimiva tv-palvelu eli IPTV. Meillä Telialla kyseinen palvelu kulkee nimellä Telia TV. Käytännössä tarvitset vain jonkin hyvin toimivan nettiyhteyden kotiisi, jolloin voit tilata Telia TV –digiboksin ja saat television peruskanavat, maksukanavat ja videovuokraamon toimimaan omaan televisioon.


 


Tässä vaihtoehdossa et joudu hankkimaan uutta televisiota tai antenniverkon digiboksia, vaan saat tarvittavan digiboksin meidän kautta. Tämän tekniikan etuna on laaja kanavatarjonta ja laitteiden osalta Telia vastaa laitteiden huollosta, jolloin sinulla on aina toimivat laitteet käytössäsi. Telia TV –digiboksilla olevat kanavat saat myös Telia TV –sovellukseen maksutta näkyville, jolloin voit katsella samoja sisältöjä myös reissussa.


 


Oli oma valintasi mikä tahansa, niin kannattaa aloittaa omien laitteiden kartoitus ja päivitys hyvissä ajoin!


 


Laitevinkkinä vielä DVB-T2 virittimen sisältävä televisio:


 


LG 55" 4K UHD LED Smart TV (2019)


Tarjouslaitteita rajoitettu erä


 0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa