Laitevinkit

Vaihda kaapelikorttisi Telia TV digiboksiin - vapauta viihdekeskus käyttöösi

  • 19 August 2022
  • 0 kommenttia
  • 60 katselukertaa
Vaihda kaapelikorttisi Telia TV digiboksiin - vapauta viihdekeskus käyttöösi
Käyttäjätaso 1

Onko sinulla käytössäsi meidän kaapelikortti? Kaapelikortilla olet saanut enemmän kanavia televisioosi ja pystynyt täydentämään ohjelmavalikoimaa myös kanavapaketeilla tai erilliskanavilla. Oletko kuitenkin tietoinen siitä, että meillä on myös tarjolla nykyaikaisempi palvelu nimeltään Telia TV digiboksi. Tämä palvelu tarjoaa sinulle entistä paremman katselukokemuksen, sillä esimerkiksi tilattujen ohjelmakirjastojen avulla pystyt katsomaan haluamasi ohjelmat juuri silloin kun sinulle sopii. Telia TV:n SDMC DV8919 -digiboksissa on myös valmius tuottaa UHD-laatuista kuvaa, eli tulevaisuudessa UHD-lähetysten yleistyessä, boksi on varmasti yhä ajan hermoilla. Tässä artikkelissa käyn tarkemmin läpi syitä miksi sinun kannattaa vaihtaa kaapelikorttisi Telia TV digiboksi -palveluun, miten palvelusi laatu paranee vaihdon myötä ja mitä tulee huomioida, kun vaihtaa kaapelikortin Telia TV digiboksi -palveluun.

 

Telia TV digiboksi -palvelu

 

Uusi Telia TV digiboksi on koko talouden viihdekeskus, jonka avulla saat kaikki tarvitsemasi sisällöt katseltavaksi samasta paikasta. Digiboksin kautta voit katsella meiltä tilaamiasi maksukanavia ja kanavapaketteja, sekä tietenkin palveluun kuuluvia peruskanavia erinomaisella kuvanlaadulla. Laaja valikoima peruskanavia sisältyy Telia TV digiboksi -palvelun kuukausihintaan.

 

Digiboksi tuo mukanaan tarvitsemasi sovellukset ja suoratoistopalvelut. Digiboksille on esiasennettu useita suosikkisovelluksia, kuten C More, MTV Katsomo, Netflix, YouTube ja Yle Areena. Lisäksi pääset lataamaan digiboksille tarvitsemasi sovellukset ja suoratoistopalvelut, sillä uusi Telia TV digiboksi pohjautuu Googlen Android TV -käyttöjärjestelmään. Eli voit asentaa haluamasi sovellukset Google Play Kaupasta, kun käytössäsi on Google-tili. Voit siis katsella muitakin suoratoistopalveluita, joita ei meidän valikoimissa ole, kunhan kyseisen suoratoistopalvelun sovellus on ladattavissa Telia TV digiboksin Google Play -sovelluskaupasta, ja tilaat sen tunnukset suoraan palveluntarjoajalta. Uudelta Telia TV digiboksilta löytyy myös sisäänrakennettu Chromecast, sekä Google Assistant -ääniohjaus. Huomioithan kuitenkin, että Google Assistant -ääniohjaus ei tue suomen kieltä.

 

Kaapelikorttiin ja tavalliseen television katseluun nähden, Telia TV digiboksi -palvelu tuo vapauden katsoa ohjelmia silloin kun se sinulle sopii. Jos et pääse television äärelle, kun live-lähetys on käynnissä, voit katsoa kyseisen lähetyksen jälkikäteen ohjelmakirjastosta. Suoratoistopalveluiden, ohjelmakirjastojen ja kanavapakettien ehdoton etu tavalliseen television katseluun nähden onkin juuri niissä piilevä vapaus: vapaus valita ohjelma ja vapaus valita, milloin ja missä sitä katsoo. Yli puolet suomalaisista haluavatkin itse päättää, mitä televisiosta tulee.

 

Erona kaapelikorttiin, voit ottaa Telia TV digiboksin vaikkapa mukaan mökillesi ja katsoa haluamiasi ohjelmia suoraan mökillä ollessasi. Tarvitset vain nettiyhteyden ja television johon kiinnittää digiboksi. Voit siis halutessasi kuljettaa digiboksia mukanasi, mikä on helppoa sen pienen koon ansiosta.

 

Telia TV digiboksi -palveluun on myös tilattavissa tallennuspalvelu, jota kaapelikortille ei ole mahdollista saada. Tallennuspalvelun avulla tallennat peruskanavien lempiohjelmat talteen, jolloin pystyt katsomaan nämä myöhemmin. Tallennuspalvelussa tallennukset säilyvät 90 päivän ajan. Kaapelipuolella tarvitset puolestaan kovalevyllisen digiboksin niin saat ajastetut tallennukset käyttöösi. Kovalevyllisen digiboksin avulla onnistuu myös maksukanavien tallennus, mikä ei ole mahdollista Telia TV digiboksin kanssa. Kuitenkin suoratoistopalveluiden ja ohjelmakirjastojen ansiosta pystyt Telia TV digiboksilla katsomaan lähetykset vielä jälkikäteen ilman, että sinun tarvitsee tallentaa ohjelmia.

 

Telia TV digiboksista löytyy myös elokuvavuokraamo, jota ei ole saatavilla kaapelikortille. Elokuvavuokraamon avulla pystyt vuokraamaan niin uutuuselokuvia kuin vanhoja klassikoita katseltavaksi. Leffan vuokraus veloitetaan samalla laskulla kuin itse Telia TV -palvelu, eli sen käyttö on helppoa ja vaivatonta.

 

Telia TV digiboksilla voit hyödyntää Catch up -toimintoa sekä Kelaa eteen ja taakse -toimintoa, joita ei ole mahdollista saada käyttöön Telian kaapelitelevisiossa tai kaapelikortilla. Toiminnot ovat saatavilla rajattuun määrään kanavia ja vaativat joko kanavapaketin tai tallennuspalvelun. Catch up -toiminnosta ja Kelaa eteen ja taakse -toiminnosta löydät tarkemmin tietoa kanavakartoista. Catch up -toiminnon avulla voit tallentaa automaattisesti kyseisen kanavan ohjelmia 7 päivän ajaksi. Puolestaan Kelaa eteen ja taakse -toiminnolla voit aloittaa parhaillaan televisiosta tulevia ohjelmia alusta, pysäyttää ne hetkeksi tai kelata eteen ja taakse, vaikka niiden lähetys olisi kesken. Joillakin kanavilla Kelaa eteen ja taakse -toiminto toimii siten, että laitat ensin ohjelman tallentumaan ja avaat sen Tallennukset-valikosta, jonka jälkeen voit käyttää Kelaa eteen ja taakse -toimintoa. Lisäksi erona kaapelikorttiin, Telia TV digiboksin avulla voit vaivattomasti jatkaa katselua siitä, mihin aikaisemmalla kerralla jäit, sillä Telia TV digiboksi muistaa, mihin kohtaan ohjelmakirjaston tai videovuokraamon ohjelman katselussa jäit.

 

Telia TV digiboksi -palvelun hintaan sisältyy myös laitteen vaihtotakuu digiboksille. Jos sinulla on käytössäsi Telia TV digiboksi -palvelu ja digiboksiin tulee jotakin vikaa, niin tarvittaessa lähetämme uuden digiboksin rikkoutuneen tilalle.

 

Yhteenvetona Telia TV digiboksin hyödyt verrattuna kaapelikorttiin:

  • Kodin viihdekeskus
  • Mahdollisuus suoratoistopalveluiden ja ohjelmakirjastojen käyttöön
  • Elokuvavuokraamo
  • Mahdollisuus tallennuspalvelulle
  • Catch up -toiminto, Kelaa eteen ja taakse -toiminto sekä Jatka katselua -toiminto

 

Mitä kannattaa huomioida

 

Poiketen kaapelikortista, joka toimii kaapeliverkossa, Telia TV digiboksi -palvelu toimii nettiyhteyden välityksellä, joten tarvitset nettiyhteyden käyttääksesi digiboksia. Toimiakseen digiboksi tarvitsee riittävän nopeuden televisiokuvan siirtämiseen. Nettiyhteyden nopeuden on oltava vähintään 1 Mbit/s. Saat riittävän hyvän katselukokemuksen tv-ruudulle 2,5 Mbit/s nopeudella, mutta paras kuvanlaatu on saavutettavissa 8 Mbit/s nopeudella. Käytössäsi voi olla minkälainen laajakaistaliittymä tahansa, keneltä tahansa palveluntarjoajalta. Voit yhdistää digiboksin nettiin joko suoraan verkkokaapelilla tai sitten voit käyttää digiboksia langattomasti WiFi:llä. Huomioithan kuitenkin sen, että jos käytät toisen palveluntarjoajan nettiyhteyttä, eikä käytössäsi ole tallennuspalvelua, tällöin kaikki peruskanavat eivät ole katseltavissasi Telia TV digiboksi -palvelulla. Jos käytössäsi on tallennuspalvelu ja toisen palveluntarjoajan nettiyhteys, saat kaikki peruskanavat näkyviin Telia TV digiboksi -palvelulla. Osa peruskanavista vaatii Tallenna ja katso -toiminnon käyttämistä niiden katsomiseksi. Jos taas käytät mitä tahansa meidän nettiyhteyttä digiboksissasi, ovat kaikki peruskanavat katseltavissasi, riippumatta siitä onko käytössäsi tallennuspalvelua vai ei.

 

Kaapelikortin ja sen sisältämien kanavapakettien laskut voit vastaanottaa sähköpostitse, kun puolestaan Telia TV digiboksi -palvelun laskutustavat ovat e-lasku, lasku Minun Teliaan, Kivra-lasku tai postitse saapuva paperilasku. Paperilaskusta veloitamme laskun toimittamiseen liittyvän laskutustapalisän, kun muut laskutustavat ovat veloituksettomia. Laskutustapasi saattaakin vaihtua, kun vaihdat kaapelikortin Telia TV digiboksi -palveluun, esimerkiksi e-lasku ja lasku Minun Teliaan ovat todella käteviä laskutustapoja, laskujen maksaminen sujuu vaivattomasti. Kun käytössäsi on Telia TV digiboksi -palvelu, pystyt ottamaan käyttöösi yhteislaskun, jonka ansiosta yhdistät meiltä olevat palvelusi yhdelle laskulle. Tämä ei ole mahdollista kaapelikorttilaskujen kanssa, sillä kyseiset laskut tulevat erillisenä muista palveluistasi.

 

Erona Telian kaapelikorttiin, uuteen Telia TV digiboksi -palveluun ei ole mahdollista saada seuraavia kanavapaketteja: Surf, Mix S ja Mix M. Jos sinulla on tällä hetkellä Telian kaapelikortti sekä käytössä edellä mainittuja kanavapaketteja ja mietit palvelun vaihtamista Telia TV digiboksiin, on syytä huomioida, että näitä kanavapaketteja ei ole mahdollista saada uuteen Telia TV digiboksi -palveluun. Lisäksi erilliskanavien tilaaminen ei ole mahdollista Telia TV digiboksi -palvelulle. Erilliskanavien tilaaminen on ainoastaan mahdollista kaapelikortille. Huomioithan myös sen, että jos olet nyt katsonut pelkän kaapelikortin kanssa Eurosport 1 HD -kanavaa ja vaihdat Telia TV digiboksi -palveluun, niin katsoaksesi kyseistä kanavaa, sinun tulee jatkossa tilata kyseisen kanavan sisältävä kanavapaketti. Täältä löydät tarkemmin tietoa Telia TV digiboksi -palvelun kanavapakettien sisällöistä.

 

Käyttöönotto

 

Voit vaihtaa meidän kaapelikortin uuteen Telia TV digiboksi -palveluun suoraan asiakaspalvelumme kautta. Asiakaspalvelusta onnistuu vanhan kaapelikortin irtisanominen ja uuden Telia TV digiboksi -palvelun tilaaminen. Voit myös tilata uuden Telia TV digiboksi -palvelun suoraan verkkokaupastamme. Muistathan kuitenkin hoitaa kaapelikorttitilauksen irtisanomisen vielä asiakaspalvelusta, jos et halua jättää palvelua käyttöön.

 

Jos sinulla on ollut käytössä kaapelikortin rinnalla Telia TV -sovellus ja päivität käyttöösi Telia TV digiboksi -palvelun, Telia TV -sovelluksen tunnus toimii uudessa digiboksissasi. Jos sinulla ei ole vielä Telia TV -tunnusta, saat tunnuksen käyttöösi Telia TV digiboksi -palvelun tilaamisen jälkeen. Pystyt hyödyntämään tätä tunnusta myös Telia TV -sovelluksessa, josta voit katsoa Telia TV digiboksille tilaamiasi sisältöjä.

 

 

Oletko jo päivittänyt kaapelikorttisi Telia TV digiboksi -palveluun? 😁

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa