5G

5G kokeilu - Lisäpalvelu nyt tilattavissa!

  • 7 December 2021
  • 12 kommenttia
  • 663 katselukertaa
5G kokeilu - Lisäpalvelu nyt tilattavissa!

Nyt sinulla on mahdollisuus kokeilla liittymälläsi 5G-ominaisuutta. Kyseessä on tekstiviestillä tilattava kahden viikon testijakso. Kokeilu maksaa 5€ ja irtisanoutuu automaattisesti. Käydään palvelua vähän tarkemmin vielä läpi tässä artikkelissa.

 

Yleiskuvaus

 

5G-kokeilu on lisäpalvelu liittymällesi. Kun tilaat lisäpalvelun käyttöösi siirtyy liittymäsi käyttämään 5G-verkkoa, jos alueellasi on 5G-verkko saatavilla ja päätelaitteesi tukee sitä. Palvelu on aktiivinen 14 vuorokautta ja irtisanoutuu automaattisesti. Voit tilata lisäpalvelun halutessasi useammankin kerran jos haluat jatkaa vielä palvelun kokeilemista ja aikaisempi tilausjakso on päättynyt. Liittymä toimii kokeilujakson ajan 5G-verkossa 300 Mbit/s maksiminopeudella. Saapuvan liikenteen vaihteluväli 3G-verkossa 0,4–40 Mbit/s, 4G-verkossa 10–300 Mbit/s ja 5G-verkossa 10–300 Mbit/s.

 

Tilaaminen ja käyttöönotto 

 

5G kokeilu tilataan itsepalveluna lähettämällä liittymästä tekstiviesti TILAA 5GKOKEILU numeroon 15400.
Saat paluuviestinä kuittauksen tilauksen onnistumisesta sekä 5G kokeilun päättymisajankohdan. Saat myös viestin, jos tilaus epäonnistuu ja vielä viestin kun kokeilujakso on päättynyt. 5G kokeilun tilauksesta saat erillisen tilausvahvistuksen Minun Telian viestikeskukseen, sekä ilmoituksen sähköpostitse ja tekstiviestitse. 5G kokeilun voi tilata ainoastaan tekstiviestillä, eli sitä ei voida kytkeä asiakaspalvelusta. Uuden kokeilujakson voit tilata vasta edellisen jakson päätyttyä. Tilattu 5G kokeilu ei näy vielä alkuvaiheessa Minun Teliassa.

 

Rajoitukset ja yhteensopivuus

 

5G kokeilu on yhteensopiva suosituimpien Yhteys Rajaton 4G -liittymien kanssa:
• Rajaton 0,5 M
• Rajaton 100 M
• Rajaton 150 M
• Rajaton 200 M
• Rajaton 20 M
• Rajaton 2 M
• Rajaton 50 M
• Rajaton Lite 0,5 M
• Rajaton Lite 100 M

 

Liittymälläsi oltava oikeudet tilata maksullisia lisäpalveluita. Liittymän omistajana voit hallita käyttäjien tilausoikeuksia Minun Teliassa.  5G-kokeilujakso ei periydy mahdollisille rinnakkaisliittymille (Yhteys Multi tai Multi-SIM). Pääset hyödyntämään 5G-teknologian yhteyksiä, kun käytössäsi on 5G-tuella varustettu laite, mobiililiittymä ja SIM-kortti. 5G:n käyttö edellyttää, että olet 5G-verkon kuuluvuusalueella. Katso oman alueesi 5G-kuuluvuus verkkokartasta. Kun liittymä on yhdistetty 5G-verkkoon, näkyy laitteessa verkon tunnuksena 5G-kuvake. Jos 5G-verkkoon ei pystytä yhdistämään, toimii liittymäsi tavalliseen tapaan myös muissa saatavilla olevissa verkoissa (esim. 4G).

 

Muutokset ja päivitykset

 

Jos kesken 5G-kokeilun päivität liittymätyyppiäsi, 5G kokeilu säilyy jos uusi liittymätyyppisi on myös yhteensopiva 5G kokeilun kanssa. Jos kokeilujakson aikana päätätkin päivittää liittymäsi 5G-liittymäksi, kokeilujakso luonnollisesti päättyy ja sen loppumisesta ei tällöin lähety sinulle erillistä tekstiviesti-ilmoitusta.

 

Meinaatko ottaa kokeilun käyttöön?

 

Lue myös:

 


12 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

voisi kysyä että toimiiko tässä kokeilussa ja telian 5g:ssa apn osoitteet prointernet ja opengate?

 

tässä voisi ehkä testailla että onko telian nr-non-sa parempi vai .... kuin elisan nr-non-sa.

Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta @lasselusse. Prointernet ja opengate toimivat 5G kokeilun kanssa, kunhan liittymälle on kytketty Yhteyspiste-lisäpalvelu. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

täsmennyksenä varmaankin että "opengate" tarvii yhteyspisteen mutta "prointernet" ei.

 

tuli testattua telian 5g:tä ja elisa taitaa viedä tämän skaban. tosin onko ratkaiseva se että telian käyttää minun alueella n28:sta ja elisa käyttää n78:a. huomasin kuitenkin että toteutuvat upload nopeudet olivat huonoja telian verkossa jotain 1-10 Mbit/s.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

@lasselusse Kiitokset tarkennuksesta, Juuri näin, ainoastaan opengate tarvitsee Telia Yhteyspiste -palvelun. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +3

Tekstin perusteella tämä onnistuu vain fyysisellä SIM kortilla. Voisitteko mahdollistaa myös eSIM käyttäjille?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

@X3mdog kiitos kysymyksestä! Artikkelissa ei tosiaan ole eritelty sim-kortin tyyppiä. Tämä on mahdollista sekä fyysiselle kortille että eSIM:lle. 🙂> 

Prepaid-liittymään voi tilata 5G-kokeilujakson lähettämällä tekstiviestin PREPAID 5G numeroon 15400.

 

Liittymän saldosta veloitetaan 5 euroa ja sillä saa 3 päivää rajatonta 5G-netin käyttöä: asiakkaalla pitää olla perussaldoa yli 5 euroa jotta tilaus onnistuu.

 

 

Kirjoita tekstiviesti  ISOILLA KIRJAIMILLA.

Näköjään tuon 5 euron lisäksi prepaid netin käyttö maksaa 0,99 euroa/vrk.

Kunniamerkki +4

Tuo 10M-300M ei oikein osu yhteen tämän kanssa:
https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/regulation/Kannanotto-internetyhteyspalvelun-nopeuden-kohtuullisesta-ilmoittamistavasta.pdf

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

@Lanttilo Tarkennatko hieman, mihin viittaat? Tämä 5G-kokeiluun liittyvä 10M on tässä tapauksessa miniminopeus ja 300M puolestaan maksiminopeus.

Kunniamerkki +4

@SaJoonas tuo 10M on myös 1G liittymässä ja jos luit tuon dokumentin, niin siinä otettiin asiaan kantaa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@Lanttilo Noudatamme kaikessa tekemisessämme voimassaolevaa lakia ja EU:n asetuksen edellyttämien tiedonsiirtonopeuksien määrittelytapoja. Linkkaamasi kannanotto on mielenkiintoinen ja sitä on hyvä seurata, kuinka nykyistä lakia voitaisiin muokata. Jos palvelu- tai toimitusehtoja muokataan, tulemme muutoksista varmasti viestimään ennakkoon asiakkaitamme.

Vastaa