5G

Tämä nainen pyörittää euroja ja aikatauluviidakkoa – 5G-verkko on kuin valtava palapeli

  • 19 February 2021
  • 0 kommenttia
  • 505 katselukertaa
Tämä nainen pyörittää euroja ja aikatauluviidakkoa – 5G-verkko on kuin valtava palapeli
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Jaana Lindfors pitää näpeissään 5G-verkon rakentajien aikatauluja ja euroja. Samalla hän luo kestävää tulevaisuutta kolmivuotiaille kaksosilleen. ”Tämä on minun tapani rakentaa parempaa maailmaa.”

 

Päivä alkaa hyvin, kun se käynnistyy kello viideltä. Jaana Lindfors tempaisee puolen tunnin HIIT-treenin Tampereen kupeessa omakotitalon kellarissa. Kun puoliso ja kolmivuotiaat kaksoset heräävät, Jaana on jo pumpannut oman energialatauksensa tappiin.

 

32-vuotiaan projektipäällikön työpöydällä liikkuvat isot eurot ja kireät aikataulut. Telian 5G-verkon rakentaminen on millintarkkaa työtä, jonka lankoja pitelee käsissään osaava tiimi. On monta asiaa, joiden on osuttava kohdalleen joka hetki: laatu, aikataulut, materiaalit, osaajat, hinta.

 

”Rakastan projektien hallinnoimista. Olen sitä ihmistyyppiä, joka muuttuu sitä rauhallisemmaksi, mitä enemmän on häslinkiä ja liikkuvia osia”, Jaana Lindfors sanoo.

 

Hänen työmaanaan on koko Suomi, ja tehtävänä on rakentaa turvallinen, kotimainen 5G-verkko maan joka kolkkaan.

 

Se luo mahdollisuuksia, joita kukaan ei vielä tovi sitten osannut kuvitella.

 

”On huikeaa, mitä kaikkea nyt kolmivuotiaat kaksoseni voivat aikanaan tehdä 5G-verkon luomien mahdollisuuksien avulla. Meillä on juuri rakennettu monella tavoin älykäs koti, jonne hankimme uusimman teknologian elämäämme helpottamaan. Silti tämä on vielä pientä sen rinnalla, mitä on tulossa.”

 

”Olen syntynyt hallinnoimaan kaaosta”

 

Mistä syntyy kyky ja halu haastaa itseään joka hetki? Ehkä siemen kylvettiin jo silloin, kun inkerinsuomalainen Jaana meni ensimmäiselle luokalle peruskouluun, Suomessa ja suomen kielellä.

 

”Ensimmäiset kuusi kuukautta olin koulussa epämukavuusalueellani. Mutta kun selvisin siitä, tunsin saavuttaneeni jotain suurta. Sen jälkeen olen ollut koukussa siihen tunteeseen ja halunnut haastaa itseäni aina uudelleen”, Jaana Lindfors sanoo.

 

Hänen mielestään Suomessa on rajattomat mahdollisuudet opiskella ja näyttää kyntensä.

 

Markkinointia ja myyntiä opiskellut Lindfors kävi oppimassa työntekoa mainostoimistossa ja pankissa. Työ opetti paljon, mutta vasta kun Telialla tarjoutui projektipäällikön paikka, Lindfors tiesi löytäneensä oman alansa.

 

”Olen syntynyt hallinnoimaan kaaosta ja rakentamaan siitä selkeän struktuurin. Tämä pätee niin töissä kuin privaatissa: kun tapasimme mieheni kanssa, olimme kolmessa vuodessa menneet naimisiin, rakentaneet talon ja tulleet kaksosten vanhemmiksi.”

 

”Tämä on minun tapani muuttaa maailmaa paremmaksi”

 

Jaana Lindforsilla on jalat maassa, mutta myös kyky unelmoida suuria. Hänelle työ 5G-infran rakentajana on tapa muuttaa maailmaa paremmaksi.

 

”Olen onnellinen, että saan olla tekemässä suomalaista 5G-verkkoa. Se on pohja uudelle teknologialle, jonka avulla rakennetaan ekologisempaa, kestävämmän kehityksen Suomea. Kun arvot ovat kohdallaan, työ on palkitsevaa pienimpiä yksityiskohtia myöten.”

 

Nopea ja turvallinen verkko mahdollistaa sujuvat tietoliikenneyhteydet, joiden tärkeys on valjennut jokaiselle viimeistään koronapandemian myötä.

 

”Tekninen verkko on alusta, jolle ihmisten verkko rakentuu. Se motivoi.” Jaana Lindfors ihastelee.

 

Hän lumoutuu siitä, miten innovatiivista ja kekseliästä verkon rakentaminen on. Palapeli muuttuu koko ajan, mutta osaava tiimi pitää koossa ison kuvan.

 

”Meillä on taitava kumppaniverkosto, joka ulottuu kaikkialle Suomessa, ja rakennamme tukiaseman sinne minne se kulloinkin pitää saada. Koskaan ei tarvitse sammuttaa tulipaloa yksin. Jaamme kaiken, hikiset haasteet ja hienoimmat huippuhetket.”

 

Ja kun työpäivä on ohi, pulkkamäki kaksosten kanssa on juuri sitä vastapainoa, jota ihminen onnelliseen elämäänsä tarvitsee. Arjen palapeli jatkuu, eikä tarvitse pelätä, että se olisi liian hiljaista ja rauhallista.

 

Teksti: Leeni Peltonen

Kuva: Marjaana Malkamäki

 

--

 

Rakennamme mobiiliverkkoamme yhdessä kotimaisen kumppanin kanssa suomalaisten käyttöön. Tutustu meidän kaikkien turvaverkkoon.

Tutustu myös muihin turvaverkko-sisältöihin:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa