5G

Telian 5G-paikkakunnat – täältä näet missä 5G toimii

Telian 5G-paikkakunnat – täältä näet missä 5G toimii

Näytä ensimmäinen kirjoitus

62 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@pikkukirvesu Telialla näyttää olevan tukiasemat entisen TK:n takana metsässä ja sitten vesitornin vieressä olevassa mastossa. Tuota vesitornin tukiasemaa ei ole vielä päivitetty 5G-aikaan, mutta todennäköisesti se jossain vaiheessa päivitetään.  https://www.telia.fi/asiakastuki/kuuluvuuskartta ja "Verkon parannukset" näyttää aina noin kolmen kuukauden päähän tulevat parannukset, kannattaa tiirailla sitä.

olis tosi mukavaa  olsi tälläkin 5g  itse  odotan  5 g  koti nettiä   se on mukava  kuulla @AaTanja on tuttua  seutua   olen  olen asunut  40  vuotta  tällälä pekkalatielä 6 kerros taloissa 


 


--


Muokkaus ReOlivia: Lisätty tägäys

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Harmillisesti artikkelissa ei näy kuin päivämäärä, milloin se on julkaistu. Tästä syystä siellä itse tekstissä on maininta, että milloin paikkakuntalistaus on päivitetty. Tämän päivän luku on 172 paikkakuntaa 🙂>

olisi  mukava  tietää  koska  tulee paikkaan X tossa vieressä on 5g  mutta tässä  ei ole vaikka  on mastoviressä 


 


 


 


---


Muokkaus Se_Jesse: poistettu osoite

Käyttäjätaso 1

@pikkukirvesu julkisesti ei kannata osoitetta kertoa, niin muokkasin sen tuosta sinun kommentista pois. Kerrotko vaikka mistä paikkakunnasta kyse, niin päästään pohtimaan sinun kysymystä tarkemmin 😁>ok  nastola 

Käyttäjätaso 1

Aivan! Ja ilmeisesti tämä kuuluvuuskartta olikin sulle @pikkukirvesu jo tuttu juttu 😁> Kun aikaisemmin mainitsetkin, että ihan 5G-kuuluvuusalueen rajalla ollaan. Täytyy siis vielä jäädä odottelemaan verkon laajentumista tässä kohtaa.

Kunniamerkki +4

Listan mukaan kiteellä 5G missähän päin on toiminnassa? Ei taida oikeesti vielä olla kun elisalla 5G kiteellä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hyvä kysymys, @junttijuu . Tuolla on yhteisverkkoa, joten DNA ja Telia ovat samaa peittoa. Kummankaan kartassa ei ole 5G-peittoa eikä Telialla verkon parannuksissakaan 5G:ta Kiteellä. Ei myöskään DNA:lla.

 

Vaikuttaapi nyt siltä, että tuo paikkakunta on päässyt listoille liian nopeasti.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Elisan 5G on tuolla minun tietääkseni 2600 MHz taajuudella (n38 , n41 ) ja siitä irtoaa noin 450 Mbps nopeudet. Melkein koska tuntuu tuo Yhteisverkon rakennus olevan verkkaista, kokeilla Elisaa, jos haluaa nopeammin toimivaa mobiilinettiä.

Kunniamerkki +4

Jospa se sieltä tulis jossain vaiheessa kun näyttää etelä-karjalan puolella uukuniemellä karttojen mukaan jo olevan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Jep, mitä olen hyvin varmoja huhuja kuullut, niin lakkojen takia rakentaminen on tällä hetkellä kokonaan seis.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Kiteelle tosiaan olisi pitänyt tulla 5G-kuuluvuutta jo vuodenvaihteen aikana. Alueen verkon kehityksestä ja ylläpidosta vastaa Suomen yhteisverkot. En tahtonut heidän sivuiltaan löytää syytä työn viivästymiselle. Toivottavasti SYV saa pian taajuudet alueelle tuotua. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Onhan tuo hienoa listata paikkakuntia missä 5G mutta toisaalta vähän huvittavaa. Omalla asuinpaikkakunnalla ei taida olla kuin pari tolppaa ja varmasti yhdenkin tolpan paikkakuntia myös löytyy. Saadaanhan tuolla näyttävyyttä listaan.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +10

@Talvensa Ymmärrän ja olet siinä oikeassa, että vaikka oma kotikaupunki näkyykin listalla niin on syytä vielä tarkistaa kuuluvuuskartalta, ylettyykö 5G-verkko sille alueelle missä asut. Listassa kerromme ne kaupungit, joihin 5G on tullut. Vaikka 5G-verkko ei vielä jokaisessa kaupunginosassa vielä kuuluisi, niin onhan se kuitenkin totuus, että 5G-verkko on rantautunut kyseiseen kaupunkiin.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

@SonjaNii  Ne on vaan tälläiset listat ikäviä tietämättömien käsissä. Kuinka moni hankkii turhaan 5G- liittymän kun ei sillä kotipaikkakunnallaan mitään tee? Kuuluvuuskartasta ei luultavammin iso osa käyttäjistä tiedä edes mitään.

Toinen ikävä piirre on myydä 4G- alueella pääsääntöisesti aikaansa viettäville ja asuville 5G- liittymiä nopeamman yhteyden toivossa/tarpeella. Niin puhelinmyyjät kuin kauppojen auloissa palopuheitaan pitävät tähän sortuvat. Jos ei lisäksi puhelin/reititin mene kylkiäisenä kaupaksi on 4G- laitteeseen myyty 5G- liittymä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

No esimerkiksi minulla on ollut jo yli 2 vuotta Telian 5G-liittymä alun perin 4G puhelimessa ja asun vielä 4G-alueella Oulun seutuvilla.

Silti 5G-liittymä on ollut nopeampi kuin 4G-liittymä ja nyt varsinkin kun on ollut myös 5G puhelin.

Toki joutuu useamman kilometrin (n.25-30 km) matkata ennenkuin pääsee 5G-verkkoon puhelimella. Mutta jokainen miettii omalla kohdalla, että tarvitseeko vielä 5G-liittymää ja/tai 5G puhelinta.

Itse tiedän että 5G-verkko laajenee myös asuinalueelleni tulevaisuudessa ja olen valmiina siihen. Rahallisesti ei merkittävää eroa minulla ole ollut liittymien välillä.

Mediat kertoo, että 5G SA avattu tänään koko Suomeen? Oma Huawei reititin ei ainakaan löydä SA-verkkoa

Käyttäjätaso 7

@AirVa 

"Mediat kertoo, että 5G SA avattu tänään koko Suomeen?"

 

Laitapa linkki , että nähdään mikä media tuollaista valehtelee. Aikaisintaan 2025 on odotettavissa 5G SA koko maassa.

https://www.uusiteknologia.fi/2022/06/08/telian-5g-sa-verkko-laajeni-koko-suomeen/

Käyttäjätaso 7

Jaahas.

 

Kun tuota uutista lukee , niin tarkkaan ottaen siinä sanotaan "Telia on laajentanut viime vuoden loppupuolella tuotantokäyttöön otetun itsenäisen standalone 5G-verkon toiminnot 3,5 gigahertsin taajuusalueella Suomen koko 5G-verkkoonsa."

 

No se on ihan eri asia kuin koko Suomi. Telian 5G-verkko peittää tällä hetkellä vain hyttysen *******an kokoisen alueen Suomesta , siis ei koko Suomea.

Lisäksi vaikka joissakin päätelaitteissa on valmius 5G SA:lle , niin se on laitteissa disabloitu ja vaatii valmistajalta softapäivityksen , että toiminto oikeasti toimii. Käsittääkseni myös operaattorin pitäisi julkaista ensin 5G SA-liittymiä , että pelkkä SA pelittäisi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Ei ole ainakaan ZTE:n reitittimissä SA:ta estetty. Puhelimet asia erikseen, joissain sallittu ja joissain estetty.

 

Ratkaisevaa on se, että myynnissä olevilla liittymillä ei pääse vielä SA-verkkoon. Se on estetty. Olen käyttänyt mm. ZTE MC801 ja 7010 ongelmitta Telian ja Elisan SA verkoissa. Kuinka?  Testi-SIM - kortilla. 

Käyttäjätaso 7

@Purnipsi 

"Ei ole ainakaan ZTE:n reitittimissä SA:ta estetty."

 

Joo tuo on totta , mutta en ole ollenkaan varma , että vähän vanhemissa Huawein 5G-purkeissa SA olisi enabloitu. ZTE:t ovat tulleet myyntiin myöhemmin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

No joo, noissa ei välttämättä modeemikaan tue kaikkia juttuja. Tosin onhan Huaweilla noita uusia GT Telecom tms. nimellä olevia purkkejakin. 

Käyttäjätaso 7

Eipä tässä ole kiirettä päätelaitteiden osalta SA:n suhteen , kun ei ole vielä oikein SA-verkkopeittoakaan. Taitavat laitevalmistajat ja operaattorit tähdätä tuonne 3G:n sulkemisen jälkeiseen aikaan SA:n laajemman lanseerauksen kanssa.

Vastaa