5G

Telian 5G-paikkakunnat – täältä näet missä 5G toimii

Telian 5G-paikkakunnat – täältä näet missä 5G toimii

Näytä ensimmäinen kirjoitus

62 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Päivitin juuri listan, artikkelista löytyy nyt tilanne 27.6. päivän mukaan.


 


Seuraavan kerran päivitämme listan elokuussa, lomista johtuen. Hyvää kesää kaikille 🙂>

Kunniamerkki +4

Samalla olis voinu poistaa listasta paikat jossa ei toimi vieläkään.hyvää kesää!

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

@junttijuu Tarkennatko hieman, millä alueella sinulla on haasteita 5G:n toimivuudessa?

Kunniamerkki +4

No nyt näköjään puhelin löyti 5g täällä kiteellä kesälahdella.ei ollut kartta vielä päivittyny kun aikaisemmin katsoin.700 verkossa toimii nopeudet samaa kun aikaisemmin 4g+ verkossa.pitääköhän tuo kartta missä näkyy 5g tukiasemat paikkansa jo.ei ainakaan sen mukaan tuossa lähimastossa pitäisi vielä olla 5g.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

@junttijuu Mukava kuulla että puhelimesi yhdistää 5G -verkkoon. Kesälahden tukiasemassa näyttää kyllä olevan 5G käytössä. Mitä karttapalvelua käytit? 5G -peittoalueet pääset katsomaan kuuluvuuskartaltamme. Tarkistin itse miltä tilanne siellä näyttää, ja Kesälahdella 5G -kuuluvuus näyttää olevan hyvällä tasolla!  

Kunniamerkki +4

kuuluvuuskarttaa katsoin ja sitten rakenteilla olevaa. noin 2km matkaa tukiasemaan ihmetyttää että satunnaisesti puhelin yhdistää pihalla 5g jopa. tutun asentajan kanssa juteltiin sano jotta ei pitäs vielä olla 5g kytkettynä kesälahen taajaman mastossa. hällä ei nimittäin yhistäny viel lähenpänä tukiasemaa puhelin 5g:hen.liekkö tuosta 700 verkosta kunnon nopeuksia saa esim 5g modeemilla?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

@junttijuu Kahden kilometrin etäisyys tukiasemaan on vielä erinomaisen kuuluvuuden sisällä 700 MHz 5G:ssä. Kuuluvuuteen vaikuttaa myös maaston mahdolliset esteet ja sisätiloissa käytettäessä rakenteet. Puhelimien vastaanottoantenneissa on myös eroja.


 


5G:llä saa lähtökohtaisesti signaalin ollessa hyvällä tasolla parempia nopeuksia kuin 4G-verkossa. Vaihteluväliksi kuitenkin ilmoitamme 10 Mbps ylöspäin aina liittymätyypin maksimiin asti. Heikolla 5G-signaalilla voi saada heikompiakin nopeustuloksia kuin vahvalla 4G:llä.

Kunniamerkki +4

nähätävästi ei ole tossa lähimmässä mastossa 5G:tä kun ei toimi kun pihalla satunnaisesti. pitää käydä testailemassa lähempänä mastoa. olis kiva kun olis kartta mihin mastoihin on jo asennettu?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

@junttijuu 
Mastojen tarkkaa sijaintia emme jaa, jonka vuoksi niitä ei myöskään kartalla näy. Kuuluvuuskartallamme on piirettynä eri verkkojen laskennallinen kuuluvuusalue, joka muodostuu eri tukiasemien lähettämästä verkosta. Kesälahden alueen lähellä vaikuttaisi olevan nyt vain yksi 5G -verkkoa jakava tukiasema. Kuvassa 5G -verkkoa jakava tukiasema on suunilleen punaisen ympyrän sisällä, kun arvioi 5G -verkon erinomaisen kuuluvuuden aluetta (lähempänä aina parempi).Sama kartta toimii myös pohjana rakenteille oleville verkoille, josta näkee alueelle tulevat/tehdyt parannukset. Silloin päivityksestä kertova "pallura" on suunilleen tukiaseman kohdalla. Esimerkki Oulun keskustasta.


Kunniamerkki +4

Tämäpä se minua lähin masto on. Se noin 2km matkaa tulee mastolle, mutta ei paljoa 5g toimi sisällä ei ollenkaan ja ulko satunnaisesti.missä lie vika? Tais tulla turhaan otettua taas viikon 5g kokeilu.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

@junttijuu "Vika" voi olla väärä termi tässä. Vaikuttaa enemmän siltä, että kuuluvuus 5G:lle on käyttämässäsi sijainnissasi rajamailla maaston tai muiden signaalinvoimakkuuteen vaikuttavien tekijöiden takia, koska liittymä pomppii 4G:n ja 5G:n välillä. Parannamme verkkoamme jatkuvasti, jotta saamme peittoalueet paremmiksi. Jos koet, ettet hyödy vielä toistaiseksi 5G-liittymästä, voimme pudottaa sen 4G-liittymätyyppiin asiakaspalvelumme kautta.

Kunniamerkki +4

Nyt viikon kokeilu 5g liittymää. Aika pettymys. Nopeudet tosiaan huonommat kuin 4g+ verkossa ja kantama ei tosiaan mitään 10km vaan tosi paljon lyhkäsempi. Melkeen näköyhteys pitää olla jotta toimii. Liekkö tällä vaan tarkoitus saada ihmiset vaihtamaan kalliinpaan liittymään ☹️>😡>

Vastaa