5G

Yrityskysely: Turvallisuuden merkitys 5G-verkoissa kasvaa kovaa vauhtia – edessä läpimurtovuosi

  • 7 February 2022
  • 0 kommenttia
  • 45 katselukertaa
Yrityskysely: Turvallisuuden merkitys 5G-verkoissa kasvaa kovaa vauhtia – edessä läpimurtovuosi
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

5G-verkon kotimaisuuden ja turvallisuuden merkitys ovat kasvaneet selvästi vuoden aikana, ilmenee Telian tuoreesta kyselytutkimuksesta. Peräti 86 prosenttia yrityspäättäjistä pitää  kotimaisuutta tärkeänä 5G-verkon turvallisuuteen vaikuttavana seikkana.

 

”Kysyimme samoja asioita yrityspäättäjiltä vuosi sitten ja vastauksissa on vuoden aikana tapahtunut huomattava muutos. Samalla kun yhä useampi yritys alkaa käyttää 5G-teknologiaa, ovat päättäjät huomanneet yhä selkeämmin, että 5G-verkon luotettavuudesta ja turvallisuudesta ei voi tinkiä”, Telian 5G-johtaja Janne Koistinen tiivistää.

 

Peräti 86 prosenttia vastaajista pitää verkkojen kotimaisuutta tärkeänä asiana niiden turvallisuuden kannalta. Luku on noussut vuodessa viisi prosenttiyksikköä. Monissa maissa, kuten Britanniassa, turvallisuusviranomaiset ovatkin rajoittaneet joidenkin teknologioiden käyttöä uusissa 5G-verkoissa.

 

”Luotettavuus ja turvallisuus ovat lähtökohtia, kun rakennamme omaa 5G-verkkoamme. Siksi Telia valitsi Suomessa kumppanikseen Nokian”, Koistinen kertoo.

 

Edessä läpimurtovuosi teollisuudessa ja toimistoissa

 

Kyselytutkimus paljastaa myös 5G-verkkojen nopean yleistymisen. Jo 55 prosenttia yrityksistä on ottanut tai aikoo lähitulevaisuudessa ottaa käyttöön uuden teknologian. Vuosi sitten 39 prosenttia vastasi samalla tavalla.

 

”5G:tä otetaan vauhdilla käyttöön nimenomaan teollisuudessa, mistä siitä saadaan jo nyt merkittäviä konkreettisia etuja. Esimerkiksi kaivokset ja satamat ovat paikkoja, joissa 5G sujuvoittaa prosesseja ja säästää kustannuksia, Koistinen kertoo.

 

Korona on selvästi vauhdittanut 5G.n käyttöönottoa myös toimistoissa. 60 prosenttia yrityspäättäjistä aikoo nyt panostaa 5G-teknologiaan toimisto- ja yritysverkoissa. Luku kasvoi vuodessa peräti 20 prosenttiyksikköä.

 

”Tästä vuodesta on selvästi muodostumassa 5G:n todellinen läpimurtovuosi yrityksissä”, Telian 5G-johtaja vakuuttaa.

 

Selvitys toteutettiin Alma Median päättäjäpaneelissa ja ICT-alan median Tivin sivustolla joulukuussa 2021. Kyselyyn vastasi 100 IT-asioista päättävää henkilöä suomalaisista yrityksistä.  Kyselyssä kartoitettiin suurten ja keskisuurten suomalaisyritysten aktiivisuutta 5G:n käyttöönotossa, käyttökohteita sekä tekijöitä, joita yritykset painottavat 5G-teknologian valinnassa.

 

Teksti: Janne Kaijärvi

Kuva: Otto Uotila

 

--

 

Lue myös:


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa