Skip to main content

Grillikauden avaus, no ei ihan vielä...

  • 5. huhtikuuta 2025
  • 5 kommenttia
  • 131 katselukertaa

jokeri59
Irkkaaja
Forum|alt.badge.img+5

En tiedä millaiset säät viime viikolla oli muualla Suomessa, mutta Helsingissä oli muutaman päivän lähes täydellinen kevät. Lämpötila huiteli jopa +17 asteen tienoilla.

Himogrillaajalla syntyi ajatus aloittaa grillikausi, huhtikuun alkupäivinä!

Kamado grilleillä voi grillata vähän kylmempinäkin päivinä. Ajatukseksi, ja sitä kautta toiminnaksi, päätyi Kamado grillin hankinta. Isompi Kamado painaa lähes sata kiloa, joten se jäi pois hankintalistalta. Päädyin pienempään, n.40 kiloa painavaan Kamadoon.

Nuorempana 40 kg nousi kevyesti, nyt piti hankkia nokkakärryt grillin siirtelyyn.

Mutta…

Lauantai aamuna Helsingissä satoi lunta, pakkasta -3 astetta ja pohjoistuuli. Sinne haihtui kevät rinnasta. Ei kiinnostanut ulkona patiolla grillaaminen. Ihmismieli voi lannistua pienestä.

Huppu grillin päälle ja uuden kevään odotteluun.😎

5 kommenttia

Forum|alt.badge.img
  • Morsettaja
  • 52 kommenttia
  • 6. huhtikuuta 2025

Millä tahansa kunnollisella glillillä onnistuu grillaaminen vaikka 20 asteen pakkasessa. Olen kokeillut ainakin Weberin pallo- ja matkagrillillä sekä Napoleonin kaasugrillillä - kaikilla onnistuu aivan mainiosti.


kiisseli67
Virtuaalihahmo
Forum|alt.badge.img+7
  • Virtuaalihahmo
  • 7051 kommenttia
  • 6. huhtikuuta 2025

Tänään grillattiin makkaraa mettäkämpän itsetehdyssä puilla lämpiävällä grillillä, pakkasta pari astetta ja jäätävä tuuli.

Talvellakin paistettu tuossa makkaraa, lihapullia ja kermaperunoita.


Forum|alt.badge.img
  • Faxaaja
  • 88 kommenttia
  • 6. huhtikuuta 2025

En ole erityisemmin pitänyt ruuanlaitosta, mutta grillaaminen on itselleni mieluisaa ruuan valmistusta. Lämpimät päivät houkutteli kovasti grillaamaan, mutta kun ei ehtinyt niin ei ehtinyt. Yleensä olen grillikauden avannut vapun tienoilla, vähän vuodesta riippuen. Olen miettinyt hiiligrillin hankkimista, mutta kun tykkään grillata myös arki-iltoina, on kaasugrilli ollut omaan käyttöön kätevin nopeuden takia.

Pääsääntöisesti grillissä paistuu makkaraa ja/tai pihviä, mutta viime vuosien aikana olen alkanut tekemään enemmän myös lisukkeita grillissä. Helpoimpia on pakaste vihannekset/juurekset, “joita voi laisempikin mies kaataa suoraan grilliin”. Toinen on lätistetyt keitetyt perunat, joihin lisätään vain rypsiöljy ja suola (halutessaan myös muita mausteita). Itsetehty perunasalaatti on myös hyvä osa grilli-illallista kunhan uusia perunoita alkaa saamaan.

 

Ja tuohon aloitukseen vielä kommentoiden, kyllä minäkin olen grillin joutunut useampana vuonna raahaamaan katon alle vuoden ensimmäisen grillauksen jälkeen. Emme ole todellakaan ainoita, joiden grillikauden lumi/räntäsade tilapäisesti pysäyttää.


jokeri59
Irkkaaja
Forum|alt.badge.img+5
  • Aloittaja
  • 316 kommenttia
  • 6. huhtikuuta 2025

Voi olla että olen jonkin sortin hifistelijä.

Se selviää varmaan kun saan kaikki Kamado hifistely hankinnat tehtyä.😀

Tuoreessa muistissa on Lusifer pallogrilli, jonka hiilet uitettiin sytytysnesteessä, ja kaikki grillattava maistui sitten sille sytytysnesteelle. Ei koskaan enää sitä!

Meillä on Weberin pallogrilli, joka on seissyt pihalla ilman peitettä n. 15-20 vuotta, eikä se ole juurikaan ottanut ulkosäilytyksestä itseensä. Jenkit osaavat tehdä grillit kestämään. Mielestäni se käy kylmällä, no... vähän kylmänä.

Ostin porukan kasvaessa vähän isomman Weberin kaasugrillin, luottaen hyvään kokemukseen, mutta se onkin valmistettu Kiinassa. Grilli on edelleen jykevää tekoa, mutta laadussa on eroa. Sillä on satunnaisesti grillattu pakkasilmalla. Onnistuu, mutta vie vähän enemmän aikaa.

Joku, joka oli tietävinään, väitti että kaasun polton lämpöarvo putoaa kylmällä ilmalla, en tiedä...


TeroRe
Yhteisömanageri
Forum|alt.badge.img+4
  • Yhteisömanageri
  • 10380 kommenttia
  • 7. huhtikuuta 2025

No siinäpäs on vähän isomman kaliiberin grilli 👌

Kuvakin on muuten tosi hieno. Jotenkin korostaa sitä, että nyt on kunnon laite kyseessä, punainen hehku luo fiilistä ihan tuomiopäivän laitteesta 😀

Me grillattiin makkaraa ihan vain nuotiolla, jo toista kertaa tälle keväälle. Kyllä se vaan maistuu hyvälle 😀

 


Vastaa