Joulu lähestyy hurjaa vauhtia. Joko on lahjoja laitettu ja paperiin kääritty? Entä leipomiset? Onko teillä tapana leipoa jotain perinteistä jouluksi? Minä viikon ajan leivoin kuivakakkuja joulumyyjäisiin ja kaikki 16 kakkua menivät. Päätin että en leivo enää mitään. (Paitsi kun tuli tilauksia niin huomenna vielä kaksi, ensi viikolla neljä)
Minulla on pahvilaatikoita siellä sun täällä missä on postin tuomia pukinkonttiin. En voi niitä vielä paketoida, kun mummin prinsessa 6v uskoo vielä joulupukkiin niin hän ei saa nähdä niitä. Säilytän niitä siis lähetyslaatikoissa.
Tottahan olet kirjoittanut myös joulupukille?
Sivu 1 / 2
On muutamia lahjoja jo hankittu ja kääritty lahjapaperiin. Ei mitenkään isommissa määrin vain muutama
En ole vielä leiponut, mutta muutaman tortun voisin tehdä kunhan saan aikaiseksi
Teen itse kyllä sitten perunasalaattia ja rosollia jouluksi. Kinkun paistan leivinuunissa ja sinne laitan myös laatikot lämpiämään aattona, potut keitän hellalla ja kinkkuliemi pysyy lämpimänä siellä myös
Savukaloja paikallisesta savustamosta ja itse tehdyt joululaatikot. Kinkkua ei ole moneen vuoteen ollut, se ei jotenkin nappaa.
Joulu lähestyy hurjaa vauhtia. Joko on lahjoja laitettu ja paperiin kääritty? Entä leipomiset? Onko teillä tapana leipoa jotain perinteistä jouluksi? Minä viikon ajan leivoin kuivakakkuja joulumyyjäisiin ja kaikki 16 kakkua menivät. Päätin että en leivo enää mitään. (Paitsi kun tuli tilauksia niin huomenna vielä kaksi, ensi viikolla neljä)
Minulla on pahvilaatikoita siellä sun täällä missä on postin tuomia pukinkonttiin. En voi niitä vielä paketoida, kun mummin prinsessa 6v uskoo vielä joulupukkiin niin hän ei saa nähdä niitä. Säilytän niitä siis lähetyslaatikoissa.
Tottahan olet kirjoittanut myös joulupukille?
Oih, leipominen ja erityisesti jouluherkut on mun lempparijuttuja Tänä vuonna oon tehnyt kaikenlaisia makeita jouluherkkuja twistillä: Nutella-mini”torttuja”, jouluista piparijätskiä ja mantelikrokanttia yms. Kokeilin myös innostuksissani ranskalaistyyppistä suklaakaakaota, joka on lähestulkoon kirjaimellisesti kuumaa suklaata .
Tykkään simppeleistä ohjeista, joita on matala kynnys lähteä kokeilemaan (vaikka lastenkin)! Tosin tänä jouluna aion kokeilla ekaa kertaa myös saaristolaisteivän tekoa. Tätähän herkkua myös mainostetaan “helppona” (koska sekoitetaan vaan ainekset yhteen jne), mutta ekakertalaiselle se ei välttämättä sitä ihan ole
Ei olla paketoitu vielä mitään mutta ollaan isosti jo lahjat ostettu Vaimolle pitäisi vielä kehitellä jotain.
Päätettiin olla tämä joulu kotona, oman perheen kesken. Nyt kun on pitkä loma niin onpa mukava vain olla ja nimenomaan kotona ja hengähtää. Ollaan lähdetty kotikonnuilta vuonna 2011 ja sen jälkeen ollaan kaikki lomat ja kaikki joulut (ehkä 1-2 poikkeusta lukuunottamatta) oltu aina reissussa niin nyt haluttiin kerrankin hyödyntää loma vain olemiseen. Leivotaan hyviä herkkuja tietenkin, pienen kinkun ajattelin paistaa yms. Haaste tässä on, että jokainen meistä tykkää eristä jouluruoasta, kukaan ei tykkää kaikesta
Täällä alkaa lahjat olla melkein kasassa, jotain vielä toki listalla odottelee. Olen vähän turhankin innokas lahjojen ostelija Leipomuksista perinteisiin kuuluu appelsiini-suklaa kuivakakku. Siihen tulee levyllinen Maraboun appelsiinisuklaata + appelsiinimehua. Ihan parasta, ja paranee “vanhetessaan”. Tarkotus on myös leipoa saaristolaisleipää ja paria erillaista fudgea. Annan niitä myös lahjaksi. Joulun suosikkiruokiin kuuluu savustettu ja graavattu lohi, kinkku, kalkkuna, skagenröra ja pastasalaatti, johon tulee palvikinkkua, paprikajuustoa, suolakurkkua sekä kermaviili-majoneesipohjainen kastike. Laatikot ei meillä saa oikein kannatusta mutta perunalaatikkoa täytyy tehdä, ihan pieni annos. Niin ja creme bruleet jälkkäriksi, ja ehkä itse tehtyä jätskiä myös. Apua mikä lista … taas!
Täällä alkaa lahjat olla melkein kasassa, jotain vielä toki listalla odottelee. Olen vähän turhankin innokas lahjojen ostelija Leipomuksista perinteisiin kuuluu appelsiini-suklaa kuivakakku. Siihen tulee levyllinen Maraboun appelsiinisuklaata + appelsiinimehua. Ihan parasta, ja paranee “vanhetessaan”. Tarkotus on myös leipoa saaristolaisleipää ja paria erillaista fudgea. Annan niitä myös lahjaksi. Joulun suosikkiruokiin kuuluu savustettu ja graavattu lohi, kinkku, kalkkuna, skagenröra ja pastasalaatti, johon tulee palvikinkkua, paprikajuustoa, suolakurkkua sekä kermaviili-majoneesipohjainen kastike. Laatikot ei meillä saa oikein kannatusta mutta perunalaatikkoa täytyy tehdä, ihan pieni annos. Niin ja creme bruleet jälkkäriksi, ja ehkä itse tehtyä jätskiä myös. Apua mikä lista … taas!
Saisko reseptiä appelsiini suklaa kuivakakkuun?
Täällä alkaa lahjat olla melkein kasassa, jotain vielä toki listalla odottelee. Olen vähän turhankin innokas lahjojen ostelija Leipomuksista perinteisiin kuuluu appelsiini-suklaa kuivakakku. Siihen tulee levyllinen Maraboun appelsiinisuklaata + appelsiinimehua. Ihan parasta, ja paranee “vanhetessaan”. Tarkotus on myös leipoa saaristolaisleipää ja paria erillaista fudgea. Annan niitä myös lahjaksi. Joulun suosikkiruokiin kuuluu savustettu ja graavattu lohi, kinkku, kalkkuna, skagenröra ja pastasalaatti, johon tulee palvikinkkua, paprikajuustoa, suolakurkkua sekä kermaviili-majoneesipohjainen kastike. Laatikot ei meillä saa oikein kannatusta mutta perunalaatikkoa täytyy tehdä, ihan pieni annos. Niin ja creme bruleet jälkkäriksi, ja ehkä itse tehtyä jätskiä myös. Apua mikä lista … taas!
Laatikoista peruna ja lanttulaatikko ovat parhaita. Lanttulaatikkoa voisi syödä ympäri vuoden. Teinpä joskus niin, että joulun jälkeen oli kaupoissa -60% laatikoita (tuoreita, ei pakastettua), niin ostin niitä ja sitten tuli herkuteltua myöhemmin keväällä.
Kyllä sitä kaikkea ehtii. Lahjoissa olen panostanut nyt enemmän laatuun kuin määrään, koska kaikkea tuntuu löytyvän eikä viitsi hommata nurkkiin tavaraa pölyttymään.
Nyt on jo jouluvalmisteluja aloitte, eilen oli pakastimen sulatus joten saa jouluruokaa laitettua paremmin talteen, viikonloppuna on saunan pesu ja ensiviikolla sitten loppusiivous joten kyllä sitä tehtävää saa aikaiseksi.
Tänä jouluna muutan hiukan aikaisemmasta tapoja, muutamat viime joulut ovat menneet yksin joten olen silloin tilannut joulukassin missä catering on tehnyt valmiiksi kaikki jouluherkut ( ei paha hinta kun saa annokset sopivan kokoisena kun yksin syö, jos kaupasta niin harvoin saa sopivaa kokoa kaikista).
Nyt päätin sitten enemmän tehdä itse vaikka yksin jälleen ollaan, tänään jo pakkaseen valmiiksi katkarapuja josta sitten katkarapukimaraa. Saaristolaisleipää itse myös kokeilen ekaa kertaa kuten muutkin näköjään, mikähän villitys siinäkin nyt on . Ja tässä vielä viikko aikaa katsella muita ohjeita ja tehdä listaa. Ja tietenkin se mikä ei muutu on aamulla joulupuuro ja joulutortut sitten valmiiksi joulurauhaan menneeksi. Katsotaan keli ja oma tilanne mennäänkö paikan päälle, mutta ainakin telkusta katsotaan Jotain aina samaa mutta pientä muutosta.
Saisko reseptiä appelsiini suklaa kuivakakkuun?
Saahan nyt toki, tässä ole hyvä
200g voita
2 ½ dl sokeria -» vatkaa vaahdoksi voin kanssa
Lisää 3 kananmunaa yksitellen voi-sokerivaahtoon ja jatka vatkaamista.
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta -» sekoita keskenään
1 dl appelsiinimehua
1 levy Marabou appelsiinisuklaata rouhittuna
Lisää voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, suklaarouhetta ja appelsiinimehua.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, ja paista 175 asteessa n. 50-60 min.
Saisko reseptiä appelsiini suklaa kuivakakkuun?
Saahan nyt toki, tässä ole hyvä
200g voita
2 ½ dl sokeria -» vatkaa vaahdoksi voin kanssa
Lisää 3 kananmunaa yksitellen voi-sokerivaahtoon ja jatka vatkaamista.
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta -» sekoita keskenään
1 dl appelsiinimehua
1 levy Marabou appelsiinisuklaata rouhittuna
Lisää voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, suklaarouhetta ja appelsiinimehua.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, ja paista 175 asteessa n. 50-60 min.
Voi kun olisin muistanut tuon kakun. Tulin just Haaparannalta ja siellä on joka paikka pullollaan Maraboun suklaata. Pitää muistaa maanantaina ostaa. Kiitos reseptistä. Pitää ehdottomasti testata ensi viikolla.
Jouluna on tapana leipoa kuivakakuista pipareihin. Lisäksi kinkku on yksi bravuureista. Tänäkin vuonna perinteisistä joulukorteista ja -lahjoista on luovuttu pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Osa laatikoista ja salaateista tulee suoraan kaupan hyllyltä, jotta aikaa ja sähköä säästyy harkitusti. Herkullisen jouluruoan jälkeen, suklaamakeisten ahmimisen sekä jouluisen musiikin saattelema on tapana mennä joulusaunan lämpöihin viettämään seesteistä aattoiltaa. Ei enää pitkä aika sinne!
Suursiivouksen jos tekisi ensi viikolla joulu tekoosyynä niin voisikin sen jälkeen jäädä odottelemaan, että jouluruokaa saa -50% tapaninpäivän jälkeen ja mässäillä hyvin välipäivät. On se helppoa, kun ei ole lapsi, lapsia tai kristitty niin se on vain yksi vapaapäivä toisten joukossa. Kinkkua ja laatikoita vaan tekee mieli ihan niiden itsensä eikä perinteiden vuoksi.
Syöttekö muuten paljon juustoja, ja mitkä teillä iskee parhaiten?
Mä oon meidän perheessä se ainoa juuston syöjä, joten niitä ei paljon mene. Silti juuston himossa tulee hankittua vähän sitä sun tätä lajiketta. Jospa tänä vuonna vähän himmailisi ja tekisi vaikka vain pari harkittua hankintaa.. saahan niitä sit lisää jos kesken loppuvat (näin ei oo koskaan kylläkään käynyt )
Syöttekö muuten paljon juustoja, ja mitkä teillä iskee parhaiten?
Mä oon meidän perheessä se ainoa juuston syöjä, joten niitä ei paljon mene. Silti juuston himossa tulee hankittua vähän sitä sun tätä lajiketta. Jospa tänä vuonna vähän himmailisi ja tekisi vaikka vain pari harkittua hankintaa.. saahan niitä sit lisää jos kesken loppuvat (näin ei oo koskaan kylläkään käynyt )
Tykkään juustoista. Mutta viime vuonnakin ostin joulun jälkeen halvalla sellaisen juustosetin, missä oli paljon uusia tuttavuuksia.
Syöttekö muuten paljon juustoja, ja mitkä teillä iskee parhaiten?
Mä oon meidän perheessä se ainoa juuston syöjä, joten niitä ei paljon mene. Silti juuston himossa tulee hankittua vähän sitä sun tätä lajiketta. Jospa tänä vuonna vähän himmailisi ja tekisi vaikka vain pari harkittua hankintaa.. saahan niitä sit lisää jos kesken loppuvat (näin ei oo koskaan kylläkään käynyt )
Porlammin Osuusmeijerin mustaleima on parasta. Myös Arlan yhden tilan juustot ovat hyviä, sillä ne ovat Porlammilla valmistettuja. Näissä on mielestäni laatu erinomainen. Kannattaa kokeilla, jos kaupasta löytyy.
Syöttekö muuten paljon juustoja, ja mitkä teillä iskee parhaiten?
Mä oon meidän perheessä se ainoa juuston syöjä, joten niitä ei paljon mene. Silti juuston himossa tulee hankittua vähän sitä sun tätä lajiketta. Jospa tänä vuonna vähän himmailisi ja tekisi vaikka vain pari harkittua hankintaa.. saahan niitä sit lisää jos kesken loppuvat (näin ei oo koskaan kylläkään käynyt )
Porlammin Osuusmeijerin mustaleima on parasta. Myös Arlan yhden tilan juustot ovat hyviä, sillä ne ovat Porlammilla valmistettuja. Näissä on mielestäni laatu erinomainen. Kannattaa kokeilla, jos kaupasta löytyy.
Kiitos vinkistä! Täytyypä pitää nämä mielessä.
Tykkään juustoista. Mutta viime vuonnakin ostin joulun jälkeen halvalla sellaisen juustosetin, missä oli paljon uusia tuttavuuksia.
Nuo valmiit lajitelmat on kyllä käteviä, kun niissä on yleensä pienempi pakkauskokokin, ei pääse ruokahävikkiä syntymään!
Saisko reseptiä appelsiini suklaa kuivakakkuun?
Saahan nyt toki, tässä ole hyvä
200g voita
2 ½ dl sokeria -» vatkaa vaahdoksi voin kanssa
Lisää 3 kananmunaa yksitellen voi-sokerivaahtoon ja jatka vatkaamista.
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta -» sekoita keskenään
1 dl appelsiinimehua
1 levy Marabou appelsiinisuklaata rouhittuna
Lisää voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, suklaarouhetta ja appelsiinimehua.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, ja paista 175 asteessa n. 50-60 min.
Kävin kolmessa kaupassa tänään ja missään ei ollut minkäänmerkin appelsiinisuklaata. Josko vähän soveltaisin ja laitan maitosuklaata (eihän ole pakko laittaa tummaa, eihän) ja jos sitten pistän muusiksi eli soseeksi mandariinilohko purkin ja taikinaan. Millaistahan siitä tulisi?
Suursiivouksen jos tekisi ensi viikolla joulu tekoosyynä niin voisikin sen jälkeen jäädä odottelemaan, että jouluruokaa saa -50% tapaninpäivän jälkeen ja mässäillä hyvin välipäivät. On se helppoa, kun ei ole lapsi, lapsia tai kristitty niin se on vain yksi vapaapäivä toisten joukossa.
Vähän peesailen nyt tätä...
Ei oikeastaan ole koko joulua vielä ehtinyt edes miettimään. Tuntuu jopa oudolta, että se on jo ensi viikonloppuna. Aika on mennyt mm. uuden läppärin asentelussa. Ostamista taisin pähkäillä pari vuotta, kunnes mielestäni sopiva omaan käyttööni löytyi... Yllättävän paljon on ollut tekemistä, kun kaikki tarvittavat sovellukset ja niiden lisäosat saa asennettua. Toki monia developer toolseja ja niiden asetuksia olisi voinut importata pöytäkoneelta helpomminkin, mutta se nyt siitä…
Kurssejakin on ollut tässä paljon, ja vielä tällä viikollakin yksi tentti, joten näissä tekemisissä ei ole huomannut ajankulua ja joulun lähestymistä lainkaan.
Ei joulusta tule sen suurempaa hössötystä. Tuo suursiivous tuosta tuli poimittua, mikä kuuluu meillä myös aina joulua edeltävään viikkoon. Lahjoihin ei tuhlata rahaa, vaan ostetaan ympäri vuoden sitä mitä tarvitaan. Ei niitä joululahjoja tässä iässä enää kaipaa, kun ei lapsiakaan ei ole. Ne läheiset ihmiset ovat se lahja, ja heitä voi muistaa muutenkin, ja muulloinkin, kuin ns. “kulutusjuhlan” merkeissä. Lapsiperheissä tämä on toki täysin eri asia. Lapsuudessa ne joululahjatkin olivat vielä itsellenikin tärkeitä. Vanhemmiten materia on menettänyt merkityksensä.
Ei siihen joulutunnelmaan paljoa tarvita. Karjalanpaistia ja kalkkunaa uuniin, perunalaatikkoa (muista en tykkää), itse tehtyä rosollia, jne. Viikon verran hieman erilaista ruokaa. Kinkku on jäänyt valikoimasta pois, kun on ruokavalioita tullut muutettua kevyemmäksi. Noista em. juustoista kyllä tykätään ja varmasti tulee nimenomaan jokin pienempi valmis lajitelma eri makuja hankittua.
Pitäisikö aloittaa uusi keskustelu aiheesta mutta mikäs onkaan se oikea kinkun lämpötila eli mihin asteeseen kinkku paistetaan
Olen itse paistanut kinkun vain kerran, enkä muista miten sen paistoin. Muina jouluina olen päässyt ns. valmiiseen pöytään siskon tykönä. Kysyin, että mihin ne paistaa kinkkunsa ja kuulemma 86 astetta. Eräs kaverini on toista maata, hän sanoo että jopa 92 astetta.
Henkilökohtaisesti pidän vähän kuivemmasta kinkusta ja tuo 86 asteinen kinkku, jota on tullut tosiaan aina yleensä syötyä, on kyllä hyvää mutta jospa laittaisin siitä vielä napsun eli 87 tai jopa 88 astetta
Pitäisikö aloittaa uusi keskustelu aiheesta mutta mikäs onkaan se oikea kinkun lämpötila eli mihin asteeseen kinkku paistetaan
Olen itse paistanut kinkun vain kerran, enkä muista miten sen paistoin. Muina jouluina olen päässyt ns. valmiiseen pöytään siskon tykönä. Kysyin, että mihin ne paistaa kinkkunsa ja kuulemma 86 astetta. Eräs kaverini on toista maata, hän sanoo että jopa 92 astetta.
Henkilökohtaisesti pidän vähän kuivemmasta kinkusta ja tuo 86 asteinen kinkku, jota on tullut tosiaan aina yleensä syötyä, on kyllä hyvää mutta jospa laittaisin siitä vielä napsun eli 87 tai jopa 88 astetta
Juuri luin jostain, että 74° on valmis. Näin muistelen itsekin, että otin sen uunista. Sehän kypsyy vielä jonkun aikaa, eli mittarin lämpötila nousee tuosta, kun sen on ottanut uunista. Mutta siitä on aikaa, kun olen itse paistanut.
Googlasin.
Sianliha pitää kypsentää vähintään 70 asteeseen, vaikka liha onkin tarkistettua ja todella todella epätodennäköistä saada siitä trikiiniä onkin.
Nyt on tullut paistettua erilaisia pikkuleipiä, yksiin tuli taatelia hienonnettuna.
Pitäisikö aloittaa uusi keskustelu aiheesta mutta mikäs onkaan se oikea kinkun lämpötila eli mihin asteeseen kinkku paistetaan
Olen itse paistanut kinkun vain kerran, enkä muista miten sen paistoin. Muina jouluina olen päässyt ns. valmiiseen pöytään siskon tykönä. Kysyin, että mihin ne paistaa kinkkunsa ja kuulemma 86 astetta. Eräs kaverini on toista maata, hän sanoo että jopa 92 astetta.
Henkilökohtaisesti pidän vähän kuivemmasta kinkusta ja tuo 86 asteinen kinkku, jota on tullut tosiaan aina yleensä syötyä, on kyllä hyvää mutta jospa laittaisin siitä vielä napsun eli 87 tai jopa 88 astetta
Kinkun sisälämpötila tulee olla 74°C, jotta on kypsä. 83°C tai enemmän niin saa ylikypsää kinkkua (itse tykkään tälläisestä). Onpa monesti ollut lähemmäs 90°C, mutta mehevä koska on paistettu pussissa
Kyllä, kinkku paistetaan pussissa. Ai että, tässähän alkaa kuola valumaan suupielestä kun ajattelee juuri paistettua kinkkua
Kävin kolmessa kaupassa tänään ja missään ei ollut minkäänmerkin appelsiinisuklaata. Josko vähän soveltaisin ja laitan maitosuklaata (eihän ole pakko laittaa tummaa, eihän) ja jos sitten pistän muusiksi eli soseeksi mandariinilohko purkin ja taikinaan. Millaistahan siitä tulisi?
Testaa ihmeessä ja kerro millasta siitä tuli. Tuon appelsiinisuklaan kanssa on haasteita kyllä välillä. Muista tuoda sitten seuraavalla kerralla kun käyt Ruotsin puolella.
Sain eilen leipastua niitä torttuja vihdoin ja viimein, eilen ostin myös meille kinkun. Tänä jouluna se tosin jää pieneksi (vain 3kg ja rapiat), tulee syötyä sitten kokonaan .
Myös laatikoita ostin pakkaseen odottamaan jouluaattoa tai otan ne sulamaan jo edeltävänä päivänä.
Perunoita ja porkkanoita ostin myös, punajuurikuutioita eilen sekä tänään suolakurkkuja ostettu. Omenoita taidan huomenna ostaa ja kenties kermaviiliä. Saisi perjantaina keitettyä porkkanoita ja perunoita, niin lauantaina pääsisi tekemään perunasalaatin ja rosollin. Sipulia ja silliäkin löytyy
Vastaa
Etkö löytänyt etsimääsi?
Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ja kysy Yhteisöltä.
Enter your E-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.
Skannataan tiedostoa virusten varalta
Pahoittelut, tarkistamme vielä tiedoston sisältöä varmistaaksemme, onko sen lataaminen turvallista. Ole hyvä ja yritä uudestaan muutaman minuutin kuluttua.