Joulu 2023

  • 12 December 2023
  • 31 kommenttia
  • 330 katselukertaa


Näytä ensimmäinen kirjoitus

31 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Minä olen tänään tehnyt tonttuhommia ja olohuoneeni on paketteja joka paikassa. Tein ensimmäistä kertaa hernetuuvinkia (muhennosta) mutta en ole vielä maistanut. Uuni odottaa, että teen peltilihistä (lihapiirakkaa) mut kun pitää tuo paketti show tehdä loppuun ja viedä paketit siskoni asuntoon sillä pojan tytär 6v tulee huomenna luokseni ja kaikki pitää olla piilossa. Mä varmaan teen sitä peltilihistä yöllä 🥺 Mullakin on tortut vielä tekemättä. Piparit on tehty.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Henkilökohtaisesti pidän vähän kuivemmasta kinkusta ja tuo 86 asteinen kinkku, jota on tullut tosiaan aina yleensä syötyä, on kyllä hyvää mutta jospa laittaisin siitä vielä napsun eli 87 tai jopa 88 astetta 📐 😀

Paistoin kinkun 87 asteeseen ja tokihan se siitä vielä kypsyy lisää hetken. Tänä vuonna oli kyllä huono kinkku maultaan, ei ollut oikein suolaa eikä makua muutenkaan. Kypsyys oli mielestäni hyvä mutta makua olisi saanut olla lisää. Ostettiin myös sellaisia aurajuustolla täytettyjä lohirullia, sekä valkosipulilla maistettua lohi”pitkoa”. Niissä taasen oli liikaa savun makua. Ei oikein onnistunut ruokien puolesta tämä joulu 😀

Miten teillä muilla?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Onnistui aika hyvin jouluruokien teko. Kinkku oli 3 kg:n luuton ja harmaasuolattu. Laitoin vasta aattoaamuna leivinuuniin ja otin verkon pois tuoreeltaan ettei tarvinnut sitten kypsästä kinkusta sitä repiä. Kinkun paistaminen valmiiksi ja ruskistuminen kamaran poiston jälkeen meni noin klo: 3:een iltapäivällä.

Ensivuonna taidan laittaa vielä aiemmin aamulla leivinuuniin, jotta ehtii mureutua kunnolla ylikypsäksi 😉

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Harmi kun ei onnistunut ruoka. Ruoat kun on yksi iso osa joulua. Omalta osalta meni kyllä hyvin. Lauantaina kun sai saunan pestyä niin pääsi joulu alkamaan.

 

Katkarapukimara onnistui ihan hyvin, vaikkakin ei niin hyvää kuin valmis, mutta näitä ohjeita on monenlaisia joten ensikerralla pystyy muuttamaan aineita tai niiden määriä ja viilata omanlaisensa ( esim. nyt oli halvin kevyt majoneesi, joten se ensikerralla täysmajoneesi ja vaikka jotain kalliimpaa niin jo varmaan muutosta saa).

 

Saaristolaisleipä onnistui hyvin ja oli parempaa kuin kaupan valmis ja varmasti tulee monesti uudestaankin tehtyä, ei vain jouluna. Laitoin vielä ohjeen mukaan siirappi/vesi yhdistelmää loppupaistoksi pinnalle ja se tuo mukavan lisämaun.

 

Kinkkua en jaksa yhdelle ihmiselle tekemään. Yhtenä vuotena ostin kaupasta joulun jälkeen alennuksella halvalla, hyvää tuli mutta jäi paljon syömättä jo silloin ja nyt kokeillut lihaa alkaa vähentämään muutenkin.

 

Muuten sitten tavallista kaupan valmislaatikkoa pienillä lisäyksillä ja muilla jouluruuilla. Ensi vuonna sitten voi taas lisätä omien ruokien määrää. Tietenkin joulutortut onnistui taas. Muuten meni sitten ihan rauhallisesti saunoen ja syöden ja joulumusiikkia siinä ruokia tehdessä ja illalla pari omaa jouluklassikko leffaa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Minä tein ensimmäistä kertaa hernemuhennosta. Sille oli joku muu nimi, mutta en muista nyt sitä. Jouluinen perinneruoka jossakinpäin suomea. Suolaa olisi saanut olla enemmän. Olimme koko suku siskoni luona syömässä aattona. 

Kuinka kauan jouluun valmistaudutaan ja kuinka nopeasti se sitten on ohi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Joulu tuli ja meni! Uutta vuotta kohti seuraavaksi.. 😄

 

Tuli syötyä yli äyräiden, poikettua hautuumaalla ja vietettyä aikaa jouluisessa saunassa hyvässä seurassa.

Varsinainen joulupäivä nyt sitten meni ruoan sulatuksessa ja muuten vain oleskellessa.

 

 

 

Vastaa