Skip to main content

Tänään on ollut hyvä päivä kylmäsavustaa, pieni pakkanen ja lievä tuuli, joka vie miedon savun tuoksun naapurustoon. Oma nahka haisee palvatulta kinkulta. 😀

Joulukalaksi kylmäsavustettua siikaa, kuhaa ja kirjolohta.

Myöhemmin lämminsavustan ja graavaan Norjan kassilohta.

 

 

Muokkaus /SonjaMelina: muutettu avaus kysymyksestä keskustelunaloitukseksi.

Smells fishy, sanois engelsmanni kun savukala saa tuoksumaan palvikinkulta. 😂

Mutta tästähän heräsi heti himo kokeilla kylmäsavustettua kinkkua, kun yleensä se on varattu vain hienommille lihoille.


@SonjaMelina 

Muokkaus /SonjaMelina: muutettu avaus kysymyksestä keskustelunaloitukseksi.

Epähuomiossa unohtuu usein vaihtaa, kun kysymys on oletusarvona. Miksi?


Epähuomiossa unohtuu usein vaihtaa, kun kysymys on oletusarvona. Miksi?

Se on tämän platan ominaisuus. Nämä yhteisöt on pääosin paikkoja, joissa haetaan ratkaisuja, joten siksi oletus on kysymys.

Minäpä kysyn, että voiko plattatoimittaja tuota muuttaa.

--

Täällä sulla olikin vähän tuota joulun menuuta kenties 😀


Kylmäsavukalat on savustettu, vakumoitu ja pistetty pakkaseen = Tehty!

Seuraava jouluruoka-askel otetaan tänään; kylvetetty kinkku a’la Sous Vide (sue-veed). Kuulostaa lausuttuna höpöheinältä. 😀 Puuiloon ostamaan 10 litran sankoa...


Vastaa