Keskustelua pienoismalliharrastuksesta

  • 6 February 2023
  • 1 kommentti
  • 24 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10406 kommenttia

Tässä ketjussa keskustellaan pienoismalleista; vinkkejä rakenteluun ja vinkkejä hyvistä malleista joita olet kasannut. Voit jakaa myös kuvia malleista, joita olet kasannut, mitä on työpöydällä juuri nyt yms yms.


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Onkos Yhteisössä muita pienoismalliharrastajia? Minä olen aika tuore sellainen, sain joululahjaksi Saturn V -raketin pienoismallin ja ennen kuin olen saanut sen valmiiksi niin ostin sitten “odottamaan” jo toisen mallin eli kuvassa näkyvän avaruussukkulan kantoraketteineen.

 

Avaruusteema sopii minulle hyvin muutenkin, koska tykkään yli kaiken avaruudesta ja tähtitieteestä ja kaikesta 😎

Saturn V alkaa hiljalleen olemaan valmis, vielä olisi maalauksien viimeistelyä tehtävänä, siirtokuvien lisäys ja lakkaus ja raketti olisi valmis.

On muuten ollut valtava raketti, tuon jalustan päällä näkyy ihmiset oikeassa mittakaavassa 😱

 

Saturn V oli ensimmäinen sarja, jonka olen tehnyt. Ja aina kun ensimmäistä tekee niin olen tehnyt sen kanssa myös virheitä. Lähdin jostain syystä maalaamaan raketin runkoa irto-osina ja spraymaalilla. No, sitten aloin kasaamaan runkoa ja koska osat eivät olleet aivan täysin viimeistelyjä niin nehän vähän irvisti ja jouduin pakkeloimaan ja hiomaan. Jatkossa tiedän, että tapauksesta riippuen on hyvä miettiä etukäteen, että mitkä osat on hyvä maalata etukäteen ja mitkä jälkikäteen.

Saturn V on tosiaan vielä työn alla ja samaan aikaan aloitin kasaamaan avaruussukkulaa.

 

Ekasta viisastuneena pähkin etukäteen järjestystä ja päädyin siihen, että liimaan sukkulan rungon ensin ja maalaan vasta sitten. Ja nyt näyttääkin ihan hyvältä, ainakin vielä tässä vaiheessa.

Maalaaminen on kyllä muutenkin oma taiteenlajinsa. Hieman ehkä yllättäen pensselilläkin saa maalattua suht siististi isoa pintaa, mutta ruisku olisi tottakai parhain. Yksivärinen on “helppo” maalata, mutta sitten moniväriset osat ovat haastavampia sen rajauksen suhteen. Olen Saturn V -raketin kanssa käyttänyt maalarinteippiä rajaamaan värejä, ja olen myös maalannut rajoja vapaalla kädellä.

Käyttämäni teippi on ollut huonolaatuista, sillä ei saa siistiä rajaa tehtyä.

Ei olisi vinkkejä tuohon kaksi- tai moniväriseen maalaukseen ja nimenomaan pensselillä maalaamiseen? 😄

Vastaa