Kuvanlaatu antenniverkossa


Edit: Siirretty kanavien kuvanlaatuun liittyvät kommentit omaan aihioonsa toisesta blogista.


17 kommenttia

Tulin yöllä keski-suomeen, tie oli asfalttitie. Kymmenen kilometrin matkan puhelin oli H, H+ ja 3G verkoissa. Koetas siinä soitella VoLTE puheluita, kun ei ole 4g verkoista tietoakaan.

Perillä on televisio antenni verkossa, mtv kanava ei näy HD tarkkuudella, on tyhjää, YLE:n kanavat näkyy HD:nä.

Taitaa olla tämä tekniikan kehitys kaupunki keskeistä.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Tuo on hieman outoa, että Ylen kanavat löytyvät HD:na mutta MTV 3 ei.  Nuo ovat samassa kanavanipussa (nippu 😎. Kuullostaa jonkinlaiselta häiriöltä lähetyksessä tai sitten TV:n kanavahaku on jotenkin epäonnistunut.

 

Digitan karttapalvelu:

 

https://www.digita.fi/verkkojen-saatavuus/antennitvn-kartta-ja-saatavuus/

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

MTV3 HD laatuna näkyy 90 prosentille väestöstä. Esimerkiksi Karijoen Pyhävuoren iso lähetin ei lähetä MTV3 HD-laatuna, kun alueella ei ilmeisesti asu tarpeeksi porukkaa. Syynä tähän taitaa olla vain nulju omistaja, koska lähettäminen maksaa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Se, että jokin kanava on samassa nipussa toisen kanssa ei vielä takaa näkyvyyttä. Kanavien näkyvyysalueet ovat kanavakohtaisia. YLE1 HD näkyy Utsjoella saakka, mutta MTV3 HD jää Kemi – Ranua – Kuusamo linjan eteläpuolelle, eikä näy edellä luetelluilla paikkakunnilla.

 

Keski-Suomessakaan MTV3 HD ei näy mm. Iisalmella, Inhassa, Kimingissä, Pihtiputaalla eikä Viitasaarella, vaikka itse kanavanippu B tuolla kyllä on. Länsirannikkolla Isojoki, Kaskinen, Kristiinankaupunki ja Närpiö ovat MTV3 HD-vapaita alueita. Itä-Suomessa taas Möhkö ja Öllölä.

 

Toinen esimerkki löytyy kanavanipusta C, josta Kuusamoon välitetään ainoastaan Fox ja National Geographic. Suurissa kaupungeissa nipussa C on enemmän kanavia, kuten TV5, Kutonen, TLC ja Frii.

1,2,3, ja FemTeema ovat ainoat HD-kanavat jotka näkyvät Digitan Kruunupyyn lähettimestä. Ja kai koko Suomessa? kanavanumerosta 21 eteenpäin. Eli Hurjat 4 Kanavaa! Se siitä tasa-arvosta, kannatti parin tonnin Samsungin TV ostaa.

Sama asia netin kanssa, alle 2000 asukkaan kunnat eivät saa kuin mopo4Gn! Telia teki poikkeuksen Halsuan kohdalla (saattoi johtua meikäläisen pommituksesta, joka oli aika sinnikästä! Tai sitten ei...) tuoden tänne taajama-alueelle hyvän verkon, siitä Kiitos (tosin eivät Elisan mastoon rautoja uusineet, josta Ylikylän väki ei tykännyt.) Elisa ei lupaa tänne parannuksia kuin "lähitulevaisuudessa". Sitä on kolme vuotta ollut jo...

Elisan mies sanoi, että se on Huonoa Bisnestä maaseudulle investoida! 

Minusta hinnoittelu pitäisi perustua netin nopeuden mukaan, joilla 5G voisi toimia, maksaisi enemmän kuin joka H+ kanssa joutuu asumaan! En tykkää maksaa aina siitä, että Kaupungissa homma toimii!

Ilmatkin ovat Etelässä paremmat perkules...

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Onhan Kruunupyyssä myös Estradi HD. Harvoin sieltä kylläkään tulee muuta kuin maisemakuvaa ja Digitan omia hybridi-tv mainoksia. Toisaalta, nuo viisi HD-kanavaa ovat täysi kattaus teräväpiirtoa antenniverkossa, eli Espoossakaan ei näy enempää.

 

Ja kuten edellä jo todettiin, MTV3 HD ei todellakaan näy koko Suomessa. Lapissa kanavaa ei ole lainkaan tarjolla antenniverkossa. Lisäksi Lapista ja Itärajalta löytyy paikkoja, joissa televisio ei näy ollenkaan.

 

Jos oleskelee alueilla, missä nopeita verkkoja ei ole, voi liittymän valita vastaavasti. Esimerkiksi Rajaton 20 M on hyvä valita 3G-verkkoon, joskin hinta suhteessa nopeampiin liittymiin on turhan korkea. Kun rajattomille kotimaanpuheluille ei ole käyttöä, niin 3G-verkosta saa kaiken irti Yhteys Mukaan Kotimaa 50 M liittymällä.

Tuo Estradi HD kanava onkin sisällöltään parhaita Suomen kanavia!

Niin muuten minun reilu 10 vuotta vanha Samsung PLASMA-TV(Jossa olisi vieläkin paras kuva!) lopetti toimintansa, kun lähetystekniikka muuttui. Kyllähän MAKSULLISIA HD-kanavia löytyy.

Kattelin Digibokseja, että TV näkyisi, yllätys oli iso. Niitä ei ole tai maksavat 500 euroa!

Kaipa kaikki kanavat ovat vaan netissä 10 vuoden päästä...

Kaikki Canalin (Allente) sat. asiakkaat huom. Kanava 125 on NASAN ULTRA HD, kiva lisä.

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Lähetystekniikan muutos 31.3.2020 peruttiin, joten 10 vuotta vanha plasma-tv:si toimii edelleen vapailla kanavilla. Ainoastaan SD-maksu-tv-kanavat ovat pikku hiljaa siirtyneet DVB-T2 tekniikkaan. HD-kanavat taas aloittivat suoraan DVB-T2:lla, joten ne eivät ole vanhassa televisiossasi koskaan näkyneetkään (ilman erillistä digiboksia).

 

Suomessa on todellakin digiboksikartelli, joka moninkertaistaa digiboksien hinnat. Itse olen siirtynyt ostamaan digiboksit Saksasta. Perus-HD boksin saa johonkin neljän-viidenkympin pintaan. Vastaavat maksavat Suomessa jotakin 120 € niissä harvoissa kaupoissa, joista niitä edes löytää.

Kiitos!Miksi **** en ole tuosta kuullut?Siitä oli uutisia, että DNA myö verkkonsa Digitalle muistan kyllä jotain.Eli Pakko-ostatettiin uusia töllöjä (turhia), kymmeniä tuhansia jos ei enemmänkin.Toimivia tv;itä on suomessa liiterit täynnä, harva sitä tietää. Mulla on pakko olla dementia.Eihän töllöt ollut kuin 3-4 kuukautta finito. Nyt alako v....maan.Onneksi en sitä FinnSattia ostanut.Tairan käyrä Twitterissä piakkoin. Edit HannaSu: Muistetaan asiallinen kielenkäyttö. Täältä löytyy nämä Yhteisön säännöt.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Ostin isälle tämän pienen antennidigiboksin ja hyvin näkyy kanavia eikä ole kallis @Kolahti 

:https://www.satshop.fi/nedis-dvbt2265bk-dvb-t2-terrestrial-receiver.html 

Meillä ei menny vaimon kanssa yhtä onnekkaasti. En muistanut sanoa hänelle, että nostetaan (51" plasma-tv painaa n. 40 kg.)Yhtä-aikaa! Hän nosti toisesta päästä niin, että hieno Lasinen alusta paukahti *******aks. Onni onnettomuudessa oli, että tv,n viritin kai on rikki kun ei löytänyt kanavia. Ja tv on tasan 10 vuotias.

Lasinen jalusta! Hulluja nuo Korealaiset. Joko viritin on rikki tai sitten Digitalta ei tule signaalia. TV liiterissä taas...

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Dna ei myynyt Digitalle verkkoaan, vaan antenniverkon maksu-tv-asiakkuudet. Dna:n tv-verkko suljettiin 31.3.2020 ja purettiin pois.

 

Ehkä tämä teräväpiirtofiasko, jossa YLE ja Dna alkoivat riitelemään Dna:n tv-verkon kattavuuden puutteista, ei ollut Liikenne- ja viestintäministeriön huippuhetkiä, vaan asia haluttiin lakaista maton alle vähin äänin. Ja eiköhän koronankin takia ylimääräisiä kotikäyntejä edellyttävät projetktit kannata laittaa jäihin.

 

Jos samalla antennilla toinen televisio löytää kaikki SD-kanavat ja toinen ei löydä mitään, tuo viittaa jälkimmäisen television virittimen vikaan. Ellei sitten viritysvalikosta ole vahingossa valittu väärää normia; antenni, kaapeli, satelliitti.

 

Mikäli katolla olevan haravan ominaisuudet eivät ole tiedossa eikä ole kuin yksi televisio, jolla testata, vika voi olla myös antennissa. Tv-antenneja on sekä laaja- että kapeakaistaisia.

 

Hyvä esimerkki on tutun tutun ostama autioitunut omakotitalo Tervolan seudulla. Talossa on ilmeisesti katseltu tv:tä viimeksi viitisentoista vuotta sitten, jolloin Tervolassa analogiset lähetykset tulivat kanavilta 3, 22 ja 25.  Nykyään käytössä ovat kanavat 40, 42 ja 44. Televisio ei löydä ainuttakaan suomalaista kanavaa.

 

Sen sijaan Ruotsin kanavat näkyvät oikein hyvin. Siellä lähimmät lähettimet toimivat sopivasti UHF-kaistan alkupään kanavilla 21, 26, 27 ja 29. Tästä päätellen katolla on kapeakaistainen antenni, joka toimii vain UHF-kaistan alkupään kanavilla, mutta on kuuro loppupään kanaville.

Jaa että tuollalaillako se meni? Vaikka Canalin lähetyksiä (jo 25 vuotta, FilmNet, CTV, Canal+, TV 1000 ym.) lähinnä katsonkin, olen huomannut että SD-kanavien laatu on kauhee. Väitän jopa niin, että minun 42" kuvaputki-tvn (kevyt, vain 74kg.) kuva oli parempi, siis sateliittikanavilla kuin yhdelläkään SD- kanavalla nykyään. Bisnes pelastaa maapallon. Kyllä Samsungin viritin oli rikki jo ennen kuin en ehtinyt nostaa.

🤣>

 

Kunniamerkki +12

Antenniverkon televisiokanavista vielä; täällä päin TV1...MTV3 on saatavilla HD:na, mutta Nelonen ei ole ENÄÄ! Nelonen oli monta vuotta edelläkävijä ja jopa ainoa HD kanava, nyt se sitten lähettää pelkkää SD kuraa. Ja hupaisinta on se, että edes satelliitin kautta (Canal Digital) ei saa Nelosta HD:na. Ilmeisesti koko Nelonen on siirtynyt takaisin kivikauteen. Ruutu-palvelun kautta näkee tietysti joitain Nelosen ohjelmia melkein HD tasoisena, mutta eihän se laadusa pärjää antenniverkolle alkuunkaa.

@SINAD Näin on, en paljon nelosta ole katsonut, mutta Canalin (allente) kautta nelonen ei ole koskaan ollut HD kanava. Näin muistelen ihmetelleeni jo monta vuotta sitten.

Ja mitä tulee Ruutu palveluun, niin pesis-äijänä tympii. Kyllä Jalkapalloon piisaa kameroita aina 2 sarjaan asti.Veikkausliigan joka ottelu suorana ja selostettuna!

Pesäpalloon 2-3 ottelua viikossa selostettuna + Fanikamera joka ottelusta (1 kamera kotipesän takaa).

Yllättäen myös jalkapallon kuvanlaatu on selvästi parempi kuin Pesiksen.

Myös elokuvien + sarjojen laatu nolostuttaa Netflixiin verrattuna.

Kaikki rahat menee tiesti Jalkapalloon?🤣>

Kunniamerkki +12

@Kolahti@  kirjoitti:

Näin on, en paljon nelosta ole katsonut, mutta Canalin (allente) kautta nelonen ei ole koskaan ollut HD kanava.


Juu ei se sitä satelliittipuolella ole ollut, vaikka muut kotimaiset ovat olleet HD:na monta vuotta. Näitä ei aina tule ajatelleeksi kun mulla kanavat ohjelmoitu siten että osa suosikkilistan kanavista tulee satelliitista ja osa antenniverkosta, sen mukaan kumpaa kautta saa parempaa bittivirtaa tai HD:ta. Eli jos lähtee selaamaan 1..2..3..4 niin se vaihtelee että mitä kautta se tulee. Boksisa on satelliittipuolelle myös enemmän virittimiä (8 kpl) vs. antenniverkon 4 kpl. jolloin voi olla enemmän yhtäaikaisia tallennuksia ilman ongelmia.

 

Mutta sinänsä kyllä erikoista, ettei Nelonen ole edes satelliitin kautta HD:ta. Varmasti sekä Allente että Digita tarjoaisivat ko. mahdollisuuden (no siis Digitallahan se aiemmin olikin HD:na) mutta vika on Nelosen päättäjissä kun haluavat olla vanhanaikaisia.

Keksin miten saa HD-kanavat näkymään antenni alueella. Kännykässä on TeliaTv sovellus, siinä on nappula, jolla saa tallennukset ja kanavat näkymään Android-televisiossa ilman bokseja. Nappula katoaa kännykästä jos tv:n töpselin ottaa seinästä irti. 

Ihmetyttää vaan tämä normaaliksi sanottu minimi 5 megan nopeus, eihän se riitä HD vastaanottoon. Eikö masto teknikot tiedä mitä Telia lähettää.

 

Vastaa