Mitä sähköpostipalvelua käytät ja miksi?


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10328 kommenttia

Maailmassa on useita maksuttomia ja maksullisia sähköpostipalveluita, mitä sinä käytät ja miksi?


 


Minulla on kaksi Gmail-tiliä, toista käytän "henkilökohtaiseen käyttöön" ja olen ilmoittanut sen yrityksille kenen kanssa asioin ja haluan asioida. Toinen Gmail minulla on lähinnä eri palveluihin rekisteröitymistä varten ja sinne tuleekin aika paljon erilaista tauhkaa. Taitaa minulta löytyä Outlookistakin tili, sitä ei tosin tule kyllä käytettyä, taisi tulla Lumiaa varten rekisteröityä aikoinaan.


 


Gmail on suht simppeli ja tilaa siellä on reilusti, joten olen päätynyt sitä käyttämään. Toimii ihan hyvin iOS:n omalla email-clientilla.


 


Onko olemassa muita varteen otettavia sähköposteja Gmailin ja Outlookin lisäksi?


20 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

käytännössä käytän vain yhtä email osoitetta joka on https://protonmail.com/ . todellisuudessa en täysin usko yhtiön yksityisuus ja salaisuus lupauksiin mutta ongelmat johtuu email protokollasta eikä niinkään yhtiöstä. email on vain pakkopullaa minulle koska sitä on pakko käyttää joissakin palveluissa. jos olisi mahdollista olla ilman email osoitetta niin sen tekisin, tosin vaihtoehdon pitää olla avoin protokolla jossa serverit voi vaihtaa tarvittaessa. https://matrix.org/ antaa vihjettä minkä suuntainen sen pitää olla, tosin matrix on pääosin suoraviestintään.

 

jos sähköpostia käyttää vakavasti niin osittain suosittelisin katsomaan maksullisia palveluntarjoajia. en nyt suosittele tällä hetkellä mitään.

 

ilmeisesti gmail osoitetta ei pysty hankkimaan ilman puhelinumeroa enää. googlen tietojen keräilyä välttäisin muutenkin. outlook taitaa olla parempi kuin gmail.https://www.mail.com/ , tätä tuli käytettyä vuosia sitten joka on aikalailla perus email ja joitakin lisänä, esim pilvi tallennus. miten nyt ei tarkempaa kommenttia. se että ei ole kytköksissä kaikkiin palveluihin pitkin nettiä on osittainen etu.

 

asiaan sopivasti liittyen seuraavat voivat olla hyödyksi, https://10minutemail.com/ , https://10minutemail.net/ . edelliset on auttanut suuresti joissakin tilanteissa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Minullakin on 2 Gmail-tiliä ja yksi Outlook, jota käytän myös aika ahkerasti.

Ei ole ollut nyt tarvetta katsella muita sähköpostipalveluja.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Käytössäni on Googlen maksullinen WorkSpace -palvelu omalla domaneilla. Eri palveluja varten itsellä on wildcard domainilla ohjatut sähköpostit niin saa annettu jokaiselle palvelulle oman osoitteen. Omalla domainilla olevalla sähköpostiosoitteella on se hieno juttu että saa sen siirretty palveluntarjoajalta toiselle kun osoitteen vaihtaminen on iso homma kaikkialle. Ainoa miinus on että siitä pitää hieman maksaa useimmiten ja hinta riippuu päätteestä. 

 

Sähköposti ja salaisuus ei oikein kuulu samaan lauseeseen - itse protokola on täysin salaamaton alunperin ja nykyisin salaus on täysin vapaaehtoinen eli ei voi käytännössä oikein mitenkään pakottaa. Protonmail on tietysti palvelun sisällä salattu ehkä mutta heti kun astuu ulos on käytännössä salaamaton kun salaukset ovat vapaaehtoisia. Kaikki sähköpostisalausmenetelmät ovat useimmiten liian vaikeita loppukäyttäjille että ei niitä käytännössä sitten käytetä. Hyvä yritykset nämä turvapostitkin ovat - mutta ei nekään oikeasti salattuja posteja ole ja useimmissa käyttäjän tunnistukset tehty huonosti. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Itse en jaksa paljoa soitella virastoihin ja muualle, jos ei ole aivan välttämätön pakko. Joten sähköpostia tulee siis käytettyä yleiseen asiointiin jossain määrin, varsinkin jos asialla ei ole kiire. Chatteja toki myös.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Gmail- ja Live-tunnarit löytyvät lähinnä eri laitteiden vaatimuksesta. Sähköpostia tulee lähetettyä todella vähän ja monelle firmalle ei enää edes pysty lähettämään vaan pitää jonkin chattibotin yrittää viritellä henkevää keskustelua. Sähköposti toimii lähinnä vastaanottavana, eli mitä nyt tulee eri paikoista viestejä. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Itse käytän jonkin verran Applen "Kätke osoitteeni" -toimintoa. Tosi kätevä.


 


Kätke osoitteeni on palvelu, jolla voit pitää henkilökohtaisen sähköpostiosoitteesi omana tietonasi, olitpa sitten luomassa uutta käyttäjätiliä appiin, tilaamassa verkossa uutiskirjettä tai lähettämässä sähköpostia jollekulle, jota et tunne hyvin.

Kätke osoitteeni -palvelua voi käyttää kahdella tavalla: Kirjaudu sisään Applella -toiminnolla voit luoda käyttäjätilin satunnaisesti luodulla sähköpostiosoitteella suoraan tuetussa kolmannen osapuolen apissa tai verkkosivustolla. iCloud+ -palvelussa voit luoda tarvitsemasi määrän satunnaisia sähköpostiosoitteita laitteellasi, Safari-selaimella tai iCloud.com-palvelussa ja käyttää niitä millä tahansa sivustolla tai mihin tahansa tarkoitukseen.

Rehellisesti sanottuna en ole kuitenkaan koskaan katsonut, että mitä noihin osoitteisiin on tullut viestejä. Olen vain käyttänyt niitä kirjautumisiin yms 😁>

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@olkitu  kirjoitti:

Omalla domainilla olevalla sähköpostiosoitteella on se hieno juttu että saa sen siirretty palveluntarjoajalta toiselle kun osoitteen vaihtaminen on iso homma kaikkialle. Ainoa miinus on että siitä pitää hieman maksaa useimmiten ja hinta riippuu päätteestä. 
Millaisista summista puhutaan, karkealla tasolla siis? Euroista vai kymmenistä tai sadoista euroista vuodessa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Sähköpostilaatikon omalla .fi-verkkotunnuksella voi saada jopa 30 €/vuosi, mutta koko on vain 0,5 Gt. Jos aikoo vastaanottaa liitetiedostojakin, kannattaa ehkä panostaa sellaiset 50 – 100 €/vuosi.

 

Toki, mikään ei estä hajauttamasta palveluita useaan paikaan. Kunhan sinulla on .fi-verkkotunnus suomalaiselta välittäjältä, voit kytkeä vaikka Google-sähköpostin omaan verkkotunnukseesi.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@TeroRe fi-domain hinta esim on 9€/vuosi alkaen riippuen palveluntarjoajasta ja sitten nimipalvelu (sen saa monesta paikkaa maksutta kunhan itse tekee sitten hallinnollisen työn) ja päälle sähköpostit. 


 


Sen päälle sitten sähköpostipalvelu jonka voi tosiaan valita eri palveluntarjoajalta mutta kuten @irritus mainitsee hintahaitarin niin 50-100€/vuosi on siinä aika lähellä todellisuutta. Voi myös edullisemminkin tehdä jos ei halua omaa domainta käyttää lähettämiseen, niin vastaanotto toki onnistuu halvemmin mutta onhan se hyvä käyttää sitä lähetämiseenkin. 


 


edit Merja_J: tägäys lisätty

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Kiitos molemmille. 50-100€ vuodessa on siinä kipurajoilla, ei toki iso hinta jos käyttää sähköpostia vähänkään aktiivisemmin tai monipuolisemmin.


 


--


 


Tähän mennessä ketjussa on mainittu Protonmail, Windows Live sekä mail.com (Gmailin ja Outlookin lisäksi siis). Sitten "hc-tason ratkaisuista" on mainittu oma domain sähköpostipalvelun kera, Googlen Workspace ja 10minutemail.


 


 

Useitakin. Henkilökohtaisessa käytössä Gmail.com ja firmalla Microsoft 365 tili omassa domainissa. Harrastuskäytössä on yksi webhotelli ( https://www.xetnet.fi ) jossa on sähköpostitilejä uudelleenohjauksina Gmailiin ja mm. kameravalvontaa varten sähköpostitili johon tulee ilmoitusviestit (kuvien kera) jos havaitsee jotain liikettä.

 

Eniten arvostan sähköposteissa hyviä roskapostisuodatuksia jotka esim. Gmaililla ja Microsoftilla on hyvät. Microsoft tuntuu joskus jopa liian tiukalta eli on jopa joskus estänyt oman domainini viestejä ja olen joutunut whitelistaamaan ne Microsoftille.

 

Webhotellipohjaisista diggaan sen takia että "omistan" datan itse eikä viestejä käytetä markkinointitarkoituksiin. Mitään valtionsalaisuuksia niissä ei tosin ole 😃.

 

Yksi mitä en ole kokeillut, on Gmailin tai Hotmailin/Outlookin (ilmaissähköpostin) tarjoama mahdollisuus käyttää webhotellin sähköpostia esim. POP3-tilinä eli ladataan viestit talteen toiselle palvelimelle. Teoriassa ainakin Microsoft 365 tilin huiman 1TB levytilan kanssa voisi säästää kustannuksissa jos yhdistää sinne kaikki viestit eri palveluista.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

googlasin ja löysin s-postitestin. Saksalainen tutanota.com sai kehuja. mahdollisuus lähettää salattuna kun ilmoittaa

vastaanottajalle salasanan. 

Microsoftin postissa on kovin pieni ikkuna postille. en onnistunut suurentamaan sitä.

lisäksi on pari gmailia ja *******aposteja varten Jahuuuu eli yahoo.

saako teiltä vielä Telian pp.inet-postilaatikkoa ?

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@aikuishuvitus  kirjoitti:

saako teiltä vielä Telian pp.inet-postilaatikkoa ?


 
Sähköpostipalvelu on poistumassa ja tämä tapahtuu asteittain vuoden 2023 loppuun mennessä. Tässä vaiheessa palvelu ei ole enää tarjolla uusiin laajakaistatilauksiin, eli sähköposti ei sisälly Telia Yhteys kotiin -laajakaistaliittymien sopimusehtoihin. Jos käytössäsi on jo Telian sähköposti, voit jatkaa sen käyttöä vuoden 2023 loppuun asti.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@TeroRe Jos haluat edullisesti päästä niin omalla domainilla ja Kapsilta saa 40€ vuodessa: https://www.kapsi.fi/ - siellä on voittoa tavoittematon yhdistys yksityiseen käyttöön hyvällä paketilla ainakin saatavilla. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Katjane  kirjoitti:


@aikuishuvitus  kirjoitti:

saako teiltä vielä Telian pp.inet-postilaatikkoa ?


 
Sähköpostipalvelu on poistumassa ja tämä tapahtuu asteittain vuoden 2023 loppuun mennessä. Tässä vaiheessa palvelu ei ole enää tarjolla uusiin laajakaistatilauksiin, eli sähköposti ei sisälly Telia Yhteys kotiin -laajakaistaliittymien sopimusehtoihin. Jos käytössäsi on jo Telian sähköposti, voit jatkaa sen käyttöä vuoden 2023 loppuun asti.
Tähän liittyen tässä ketjussa oli keskustelua, joka on nyt siirretty tähän keskusteluun:

Sähköpostipalvelun ylläpito on päättymässä 2023 loppuun mennessä 


 


Jatketaan siellä tarvittaessa keskustelua inet.fi-sähköpostin tulevaisuudesta ja tässä ko. ketjussa taasen sähköpostipalveluista ylipäänsä 🙂>

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

Kaikilla Telialaisilla lienee myös Telian oma sähköposti - mutta kuka sitä käyttää - etenkään pää-sähköpostinaan?

 

Piti taannoin vaihtaa tuon salasana - mutta se osoittautui niin ylipääsemättömän vaikeaksi, että oon nyt tainnut unohtaa koko postilooran olemassa olon... 😁>

Kunniamerkki +8

Telian sähköpostilaatikoita on jopa kaksi auki. 😁> Ei kovin aktiivista käyttöä kyllä ole. Gmailissa on pääposti ja ollut siitä asti käytössä kun kutsun sai silloiseen postilaatikkoon vuonna 2004, vähävaraisen Exchange. 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@DigiHate  kirjoitti:

Kaikilla Telialaisilla lienee myös Telian oma sähköposti - mutta kuka sitä käyttää - etenkään pää-sähköpostinaan?
Tarkoitatko työsähköpostia vai mitä? 🙂> Vai jos tarkoitat, että kaikilla työntekijöillä on pp.inet.fi sähköposti niin ei ole, minullakaan ei ole. Ja tälle on yksinkertainen syy, kotiosoitteeseeni ei saa meiltä kiinteää kaistaa. Ottaisin jos saisi ja silloin kyllä käyttäisin myös tuota meidän mailia.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Microsoft 365 palvelu on käytössä. Mielestäni kattava paketti, eikä tuo vuosimaksu kovin paha ole. Harmi kun Windows kaatui tuolta puhelin puolelta, mutta onneksi nostaa taas hieman päätään ja palvelut on hienosti Androidiin saatavilla. 

Varmaan vielä ajankohtainen kuitenkin.

Olen ollut Internet-käyttäjät ikuisesti-IKI ry jäsen jo vuodesta 2000 alkaen. Voin suositella sitä. Ei ole operaattori sidonnainen.

 

Esimerkkinä IKI ry yhdistyksen jäsenen iki.fi osoite on ohjattuna Telian pp.inet.fi sähköpostiin. Nyt, kun Telia lopettaa pp.inet.fi sähköpostin muutetaan sähköpostit vaikka ohjautumaan vaikka Gmail / Hotmail / tjsp osoitteeseen. Ei katkosta juurikaan ja eikä huolta, että operaattori lopettaa.

 

(Yhdistys ei tarjoa sähköpostipalvelua tai kotisivutilaa itse. Se ei myöskään operoi palveluidensa tarvitsemia tietoliikenneyhteyksiä. IKI tarjoaa omilla palvelimillaan vain sähköpostin ja kotisivujen uudelleenohjausta.)

 

Käykää tutustumassa täällä IKI ryn palveluihin... 40€ taitaa olla nykyinen hinta iki.fi osoitteelle joka voimassa "ikuisesti".

 

Tämän IKI.fi -osoitteen voi ohjata sitten Gmail tai Microsoftin tai muihin palveluihin

 

 

Vastaa