Pääsiäisenä on ihan pakko laittaa jotain lammasruokaa, karitsasta. Parhaiten tekee kauppansa lapsillekin kaikenlainen nyhtöliha. Lisäksi nyhtölihan valmistus oikealla laitteella on helppoa ruoanlaittoa. 😎
Käytössäni on sähköllä toimiva monitoimikeitin eli crockpot; painekattila, haudutin ja höyrytin samassa laitteessa. Nyhtöliha valmistuu siinä kahdeksassa tunnissa yön aikana.

Nigellan nyhtölammas eli pulled lamb
1–2 kg lampaan luutonta paistia
0,5 l vettä
4 salottisipulia halkaistuina, muttei kuorittuina
6 valkosipulinkynttä halkastuina
1 porkkana kuorittuna ja paloiteltuna
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
1,5 tl suolaa
lisäksi:
1 dl minttua hienonnettuna
1 granaattiomena*
sormisuolaa ja mustapippuria