Outoja puheluita ulkomailta

  • 25 November 2016
  • 2 kommenttia
  • 1 katselukerta

Kymysys: Mikä on todennäköisyys, että salattu numero päätyy niin sanotusti "vääriin käsiin" ja siihen alkaa tulemaan puheluita ulkomailta.

 

Tää alko sen massiivisen DDoS hyökkäyksen jälkeen lokakuun alkupuolella. Tuolloin valtaosa jenkeistä oli joko poikki tai muuten niiden yhteydet tahmaili ja jos en väärin muista, niin ainakin eurooppaan se vaikutti myös jonkin verran.

 

Tähän väliin en keksi mitään järkevää tai edes loogista selitystä, muuta kuin tuo että numero on päätynyt jotain kautta Deeppiin ja sieltä eteenpäin. Itse en ainakaan ole viimeaikoina Deep Webissä käynyt, enkä numeroa laittanut mihinkään, eli mahdollisesti joku Amazon tai PayPal tmv on murrettu tuolloin lokakuussa ja tietoja viety.

 

Tähän mennessä tullut puheluita Jerseystä (UK), New Yorkista (US) ja Ruotsista..

 

Mitä täällä tapahtuu!?!?? :D


2 kommenttia

Tervehdys!

 

Näin operaattorin vinkkelistä on melko mahdoton sanoa todennäköisyyttä tuohon. Kyllähän maailmassa numeroita riittää, joten pienestä todennäköisyydestä on joka tapauksessa kyse. 

 

Arvelisin itse, että todennäköisimmin numero päätyy eri soittelijoiden käsiin jonkin sivun tai palvelun kautta, johon sen on itse täyttänyt. Jotkin palvelut saattavat luovuttaa niitä eteenpäin kolmansille osapuolille ja osa saattaa johtua mainitsemiesi tietomurtojen kohteeksi ynnä muuta vastaavaa. 

 

Suomessa ollessa ei näissä kuitenkaan joudu itse maksumieheksi, vaikka ulkomailta tulevaan puheluun vastaisikin. Linjan päässä tosin saattaa olla monenlaista soittajaa, eli ihan maalaisjärjellä ja pienellä varauksella kannattaa suhtautua kaikenlaisiin kyselyihin, koska kaikilla ei ole puhtaita jauhoja pussissaan. 

Totta tuo. Tänään taas joku soitti +47 maanumerolla.

 

Ei kyllä itselle tule ainakaan mieleen mitään erityisestikään ulkomaisia paikkoja missä numero olis tietoihin laitettu. Amazon, Paypal, Ebay, Twitter, Facebook ja LinkedIn.. Siinä kattava lista. Twitterissä se toimii kakkoslayerina tunnistautumisessa, Facebookissa numero ei edes näy enkä sitä siellä tekstiviestin lähettämiseen käytä vaikka se mahdollista olisikin.

 

Päällisin puolin tuo aloitus oli lähinnä vain spekulointia miten se numero olisi voinut lähteä leviämään... Ja jos vähän asiaa miettii niin on se lievästi huvittavaakin siinä mielessä, että miten se on ylipäänsä lähtenyt liikenteeseen. Niin kuin sanoit, se todennäköisyys on äärimmäisen pieni.

 

En kyllä ole Facebookissa julkisuusasetuksia tarkistellutkaan varmaan puoleentoista vuoteen ja tuona aikana on aika paljo siellä tapahtunut. Itse kun siellä käy säälistä kerran päivässä, joskus harvemminki niin ei ole tullut tarkistettua asetuksia.

Vastaa