Skip to main content

Viikonloppuna sai Citymarketista norjalaista kassilohta 6,99€/kg. Oli pakko ostaa parin kilon vonkale, fileoida se ja savustaa fileet. Perkeistä tulee keitto, savulohesta yksi ateria ja savulohipasteijoita.

Jos joku käyttää yöaikansa yhtä hyödyttömästi kuin minä, vaaleja seuraamalla, niin tässä on kahvipöytään palanpainiketta:

Savulohipasteija yön kukkujille!

Olen intohimoinen leipojayrittäjä, yrittänyttä ei laiteta! Nyt lähti tälläisiä...

 

Hyvältä näyttää. Perkeistä saa keiteltyä loistavaa keittoa. Jos on kaupassakin pyytänyt fileoinnin, niin perkeet myös mukaan.


Jos on kaupassakin pyytänyt fileoinnin, niin perkeet myös mukaan.

Piti opetella fileeraamaan itse, kun lohet myydään muovissa. Kalatiskiltä jos saa joskus samaan tarjoushintaan irtokalaa, niin aika usein fileoinnin saa samaan hintaan kun ottaa perkeet mukaan.

Kylmien tullessa kylmäsavustan joulukalat, joten fileeraamista riittää silloin. Kun sen oppii, on se kuviteltua helpompaa. Vaatii hyvän fileerausveitsen, kalapiikin ja -pinsetit.

 

Savulohikeitto omalla “reseptillä”, eli miten sattuuu

 


Vastaa